Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Naberia ja bym zrobiła tak jak pisałam wyżej, czyli biały okap na pustej ścianie.A w zasadzie ona nie musi być pusta ....Można dać na nią tapetę i na całości przykryć szkłem.Widziałaś tę inspirację u Venus?

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_16-1.jpg

Widziałam Agi, widziałam ją u Venus :)

Sam pomysł z tapetą fajny, ale tapeta brrrr...

Tylko tez nie chcę przesadzać z tymi tapetami w domu - że w każdym pomieszczeniu inna tapeta, bo z tyłu tej ściany z okapem już będzie jedna.

Kurde, półeczki mi się przydadzą. Takie białe, nieduże, na 55 cm, na śliczne białe lub szare pojemniczki, które by były zawsze pod ręką, lub śliszne flakony na olej i ocet, które dostałam od siostry... Lubię takie śliczne rzeczy, detale, które "uprzytulniają" kuchnię... Co ja na to poradzę??? Taka już jestem :)

Edytowane przez naberia

witam Cię mrowkaania :)

Jakby Ci je opisać...? Są gładkie, mają delikatne usłojenie, a struktura drewna jest ładnie widoczna pod światło. Słoje są delikatnie brązowe. Każdy panel trochę inny. Myśmy się jednak na nie nie zdecydowali do salonu z obawy przed widocznymi łączeniami paneli, które z czasem może się zabrudzć i jeszcze bardziej wyróżniać.

Zastanawiamy się czy nie dać ich do pokoju dziecka.

No właśnie z tym szkłem...uskoki nie za bardzo a szkło na całość wyjdzie pewnie drogo...mam nadzieję że nie kładziesz lacobelu tylko szkło hartowane ;)

Beatka a jakby zrobić tak jak na tej mojej/agowej inspiracji z tapetą cole&son tylko samo szkło ale takim właśnie szerszym pasem aż do samego sufitu? Gdzie będzie blat roboczy często wykorzystywany? bo tam też by się jakaś ochrona przydała.

witam Cię mrowkaania :)

Jakby Ci je opisać...? Są gładkie, mają delikatne usłojenie, a struktura drewna jest ładnie widoczna pod światło. Słoje są delikatnie brązowe. Każdy panel trochę inny. Myśmy się jednak na nie nie zdecydowali do salonu z obawy przed widocznymi łączeniami paneli, które z czasem może się zabrudzć i jeszcze bardziej wyróżniać.

Zastanawiamy się czy nie dać ich do pokoju dziecka.

dziękuje!!!

a to mnie zaskoczyłaś bo myślałam, że na jasnym nie będzie tego widać, a one są bez v-fugi...ach już sama nie wiem co robić:(my własnie tylko do sypialni, korytarzu na górze i pokoju dziecka chcemy jakieś ciut tansze od QS, bo te drogo wychodzą niestety.

ps. w jeszcze są matowe czy z połyskiem?

oj Justynko, no napewno blat będzie często użytkowany. Do sufitu szkło tak nie bardzo mi się widzi. Na tym zdjęciu szkła w ogóle nie widzę. Planowałam szczerze mówiąc lacobel... nie hartowane szkło... Podobno małe prawdopodobieństwo, że strzeli...

Gdyby była tapeta - to szkło bym dała przezroczyste i nie rzucałoby się aż tak w oczy. Nad blatem potrzebuje tyko 30 cm, bo potem już jest parapet...

Szczerze, nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby to miało ręce i nogi!

mrowkaania, panele są matowe. Właśnie nie mają v-fugi i to mnie martwi. A może jestem wyczulona na punkcie tych łączeń? Nie mniej jednak, na ciemniejszych panelach na pewno są one mniej widoczne, niż na jasnych... Z drugiej strony panele nie sa aż takie drogie, żeby ich po jakimś czasie nie wymienić, a po drugie na górze na pewno nie będzie się jakoś bardzo brudziło. Sama nie wiem... Edytowane przez naberia

Ach, z tym pisaniem jest tak samo jak z gadaniem na gadu gadu! ;)

To jeszcze raz, bo ja też nie bardzo rozumiem...

Pisałaś; "Beatka a jakby zrobić tak jak na tej mojej/agowej inspiracji z tapetą cole&son tylko samo szkło ale takim właśnie szerszym pasem aż do samego sufitu?"

czyli dac szkło przezroczyste, tak? do samego sufitu???

Już patrzę do Psosina :)

mrowkaania, panele są matowe. Właśnie nie mają v-fugi i to mnie martwi. A może jestem wyczulona na punkcie tych łączeń? Nie mniej jednak, na ciemniejszych panelach na pewno są one mniej widoczne, niż na jasnych... Z drugiej strony panele nie sa aż takie drogie, żeby ich po jakimś czasie nie wymienić, a po drugie na górze na pewno nie będzie się jakoś bardzo brudziło. Sama nie wiem...

ja teraz mam panele ciemne bez v fugi i łaczenia widać:( więc chyba nie ma reguły.panele sa rtanie znalazłam oferte za 35 zł..więc cena kusi,

a jakie masz drzwi wewnętrzne?ja mam dąb bielony stąd te jasne panele.

Ja zamówiłam drzwi w kolorze orzech - neutralną jasną podłogą chciałam rozjasnić pomieszczenia. Teraz zastanawiam się nad Krono Original - Dąb Aspen. Tylko są bardziej szare (tzn. białe z szarym usłojeniem):

e8a90997b78085be13e69354a98b2862.jpg

A najbardziej zakochałam się w Baltrio - dąb szroniony, ale są niestety drogie :(

i-balterio-tradition-elegant-dab-szroniony-705-ac4-32-9mm.jpg

Edytowane przez naberia