naberia 20.07.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Szukam jakiegoś ładnego kinkietu nad lustro do łazienki. Coś w ten deseń: Koniecznie podwójny i połyskujący. Może spotkałyście się z czymś podobnym? polecicie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.07.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 eee....ale ten kinkiet nie może Ci wchodzić "w lustro", bo będzie oślepiał i nie spełni swojej funkcji. Ja jestem zdecydowanie za prostym gigantem oświetleniowo lustrowym lub regulowanymi reflektorkami. A w której to ma być łazience? P.S. Przez te koraliki to mocno żarówka świeci, pokusiłabym się chociażby o takie ze szklanym kloszem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 20.07.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 szukam kinkietu do łazienki jedynej - czyli tej szarej (zdjęcia powyżej). Nad lustrem jest pasek z dekoru, a kinkiet będzie wisiał jeszcze troszkę wyżej, na płytce podstawowej. W zabudowie z regipsu będą oczka z żarówkami energooszczędnymi, które dają niestety kiepskie światło. Szukam czegoś (kinkietu), co będzie zaświecane sporadycznie, jak będzie potrzebne mocne światło. Stąd ten kinkiet. Takie zwykłe proste nad lustro mi się nie podobają. Stylem też nie bardzo będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 20.07.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Kobito - daruj se te poleczki w tej kuchni! wyglada to naprawde fajnie bez nich, one wszystko popsuja. ewent kup je, ale nie montuj od razu. a po jakims czasie ewent je przymierz, napatrz sie i schowaj spowortem do szuflady albo zainstaluj w garazu co do swiatla - to sie zgadzam - ze moze byc ostro. ja np. nie znosze, nie cierpie jak widac zar w zarówce... zupelnie nie wiem czemu, ale nie moge zniesc rada co do szkla tez jaknajbardziej dobra. poki co mi chyba najbardziej sie podoba ta opcja z niskim szklem i potem podciagnietym tylko do wysokosci okapu. chyba ze szkoo bedzie sie ladnie zlewalo z kolorem sciany - to wtedy pokusilabym sie o ta opcje gdzie szklo jest na calej dlugosci ma taka sama wysokosc. a lazienka - faaaaajnie juz wyglada. ehhh chcialabym byc juz na tym etapie. oby za jakis miesiac juz! ta wanna to sanplast? mam nadzieje ze bedzie wiecej zdjec jak prace posuna sie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.07.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Naberia podpisuję sie pod tym co napisała Nicol, ale ja więcej punktów dałabym dla szkła bez uskoków.Po pierwsze czym mniej się dzieje na ścianie tym lepiej, po drugie z własnego doświadczenia wiem jak wysoko i z jakim rozstrzałem pryska tłuszcz w trakcie smażenia Czym więcej zmywalnej powierzchni w kuchni tym lepiej. A jeśli chodzi o łazienkę to dekor , który biegnie nad i pod lustrem jest bardzo dekoracyjny i nie powinien być przyćmiony za bogatym kinkietem.Dobrze by było zrównoważyć go czymś prostym.Poszukam jakiś propozycji to później wkleję. A co z drzwiami ? Kiedy termin montażu? No i dawaj dalsze zdjęcia bo robi się fajniutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.07.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Będę wstawiać. Na początek http://img832.imageshack.us/img832/2592/kinkietnadlustrotinskal.jpgalbo taki podwójnie http://www.swiatpol.w.tkb.pl/files/italux-bender-3696-1w-kinkiet.jpgMaxlight ALTEA 3181/R7S Kinkiet Nowoczesny http://www.superlights.pl/image_func.php?img=gfx/1f71874e426cccbdb331efaef622256f.jpg&maxwidth=220 Edytowane 21 Lipca 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.07.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 tez zgadzam sie z Aga - prosty kinkiet bedzie dawal dobre swiatlo i bedzie ladnie wygladal dajse spokoj z tym kinkietem tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.07.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Nicol, Agi, dziękuję Wam bardzo Dobrze, co do półeczek w kuchni - postanowione, że zamontuję je EWENTUALNIE na końcu Wcześniej oczywiście pokażę zdjęcia i same ocenicie czy dawać je czy nie. Może faktycznie macie rację, a ja brak wyobraźni :-? Nicol, co do żarówki i światła w łaziece, to tak: mi żarówka osobiście nie przeszkadza - mam taką lampkę w obecnej łazience i jest ok. Agi, czekam na propozycje oświetlenia do łazienki - nie chciałabym przesadzić, choć w rzeczywistości ten dekor wydaje mi się bardzo delikatny i taki kinkiecik glamour chyba fajnie by wygladal - w sumie jedyne dekoracyjne oświetlenie w całej łazience. Co do samej łazienki - to naprawdę malutka się zrobiła! Tyci tyci! Szkoda ale przynajmniej będzie mniej do sprzątania Szkło w kuchni. Agi - co masz na myśli pisząc, że najlepsza wersja dla szkła bez uskoków? która to? bo obawiam się, że chyba wszędzie są jakieś uskoki Dziękuję dziewczyny i oczywiście piszcie, piszcie A dalsze zdjecia oczywiście będą , tylko czekam na jakiś jakiś postep w pracach:) Dzrwi wewnętrze są już zamówione i czekają na montaż - ale to na końcu. Kurcze, mam nadzieję, że się wyrobimy z przeprowadzką do końca sierpnia! Czasu niewiele,a roboty tyle, że masakra. Aha, drzwi zamówiłam w kolorze orzech ryfla z DRE - toscana. Wczoraj tez wybraliśmy i zamówiliśmy parapety: Ten pierwszy po z lewej. Sa białe z lekko szrymi kamykami - drobinkami. Byliśmy też wczoraj w agacie - rozejrzeć się za lóżkiem do sypialni, lusterm do wc i lampami do salonu. Niestety kinkietów żadnych fajnych nie było. Luster również - same wielkie byki. A z lamp spodobała nam się taka: Znaleźliśmy też fajny stolik do koncika jadalnego. Jest nieduży, więc na co dzień wystarczy, a rozkłada się do 2,4 m więc na imprezki super Zastanawiam się tylko czy jakiś jasny nie byłby lepszy... Albo jakie krzesła do niego by pasowały - chciałabym jakieś jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.07.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Naberia myślałam o tej wersji tylko bez półekhttp://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=66240&d=1311148709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 21.07.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Nicol, Agi, dziękuję Wam bardzo Wczoraj tez wybraliśmy i zamówiliśmy parapety: Ten pierwszy po z lewej. [ATTACH=CONFIG]66397[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]66396[/ATTACH] Sa białe z lekko szrymi kamykami - drobinkami. Byliśmy też wczoraj w agacie - rozejrzeć się za lóżkiem do sypialni, lusterm do wc i lampami do salonu. Niestety kinkietów żadnych fajnych nie było. Luster również - same wielkie byki. A z lamp spodobała nam się taka: [ATTACH=CONFIG]66398[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]66395[/ATTACH] [/ATTACH] Zastanawiam się tylko czy jakiś jasny nie byłby lepszy... Albo jakie krzesła do niego by pasowały - chciałabym jakieś jasne... fajne parapety podoba mi sie taki kamien. i podoba mi sie tez ta lampa - przez to ze jest chyba szara wyglada tak delikatnie a jaka jej cena i nazwa? nie pamietam jakie masz plany i czy juz je ujawnialas jak chcesz urzadzic salon tudziez inny pokoj. ale mnie cos kusi zeby pokoj goscinny zrobic troche w stylu glamour ale o tym moze wiecej w weekend bedzie i u mnie oczywiscie. no no - to przeprowadzka tuz tuz fajnie! powodzenia zycze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.07.2011 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dzięki Nicol! Przyda się, bo faktycznie czasu mało Niestety nie spisałam nazwy lampy, ale będę tam znowu w sobotę to spiszę. A cena była nawet fajna - poniżej 1000 zł. Jest taka delikatnie szara. Styl salonu planuję.... yyy nie wiem. Prosty to na pewno. Biało - szaro - orzechowy Białe panele. Szare kanapy + fotel bujany koniecznie! Betonowy kominek. Białe ściany. Szara tapeta za tv. Ława i szafka tv chyba biała lub biało orzechowa... Gdzies wcześniej dawałam wstępne wizualki robione w programi ikea Agi, a nie bedzie źle wygladal ten uskok (pod oknem nisk szyba)? Czekam na dalsze propozycje lampki nad lustro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.07.2011 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Tu wklejam mniej więcej wizję salonu. Generalnie chodzi o prostotę z pieprzykiem. Tu pieprzykiem byłaby lampa z kryształkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 21.07.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 naberia super parapety... ja tymi moimi to jestem załamana... pcv z kolorze "buku".... ni przypiął - ni przyłatał... ten w kuchni będę jeszcze wymieniać ale w sypialni już zostanie taki jaki jest, już nie chcę kolejnej demolki fajny taki pieprzyk w postaci kryształowej lampy a do łazienki lepiej taki prosty kinkiet... a może z górnym oświetleniem w łazience zaszalejesz (ja tak planuję u siebie;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.07.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 no niestey z górnym właśnie nie poszaleję, bo go nie mam. Mam na około łazienki oczka z enerooszczędnymi żarówkami, ale one słabo świecą... Jedyne co pomyślałam, to można kupić takie bardziej wychodzące oczka kryształowe. Wtedy kinkiet mógłby być prosty: Ale jeśli dam oczka niewidoczne i kinkiet taki prosty, to czegoś bedzie tej łazience brakować. A tu dalsza część salonu: Lub z szafką tv w takiej kolorystyce: http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.07.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Naberia to oczko które pokazałaś idealnie by pasowało do kinkietu drugiego, który Ci zaproponowałam! Kolorystyka szafki zdecydowanie druga (ostatnia). A szkło dałabym chyba i przy oknie do wys. okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.07.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 No Agi, ten środkowy jest fajny Jakies namiary poproszę A na pewno są takie podwójne? Myslisz, że nie za dużo tego będzie jak dam takie oczka kryształowe? A w ogóle co il;e je dawać . Myślałam, żeby nad lustrami dać po 2, nad prysnicem 1 i nad wanną 2? czy nad wanną wystarczy 1? nie mam gdzie sprawdzić jak świecą, ale w sklepie wydawały mi się słabe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.07.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dziołchy spokojnie bo nie ogarniam natłoku informacji kawy jeszcze nie było. Naberia te wystające oczka sufitowe fajne, kinkiety do nich zaproponowane fajne...ale są bardzo masywne moim zdaniem, koniecznie pojedź do LM lub Casto, oni na wystawkach mają albo te albo bardzo podobne...chodzi żebyś zobaczył ich gabaryty. Lampa fajna, ale ona ma chyba srebrną organzę? Mi osobiście podoba się ta lampa w tle cała kryształowa...przypomina Caboche Szafka na ścianie tv będzie robiona na zamówienie czy składana z dwóch elementów? Ja bym na pewno uprościła kolor i formę jeżeli to możliwe i postawiła na czystą lakierowaną biel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.07.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Venus, pij tą kawę bo Ci się słabo zrobi! Oczka kryształowe widziałam w LM i nie były wg mnie masywne... Ale teraz pytanie co ile je dawać? Lampa do salonu - ma szare sznureczki. Nie organzę. Musze tylko sprawdzić jak świeci Szafka tv byłaby robiona na zamówienie (chyba, że gdzieś znajdę taką), ale dopiero później... chyba. Zobaczymy jak z finansami. póki co zabierzemy te nasze meble wenge. Do całej białej szafki tv pewnie by pasował biały lakierowany stolik/ława, ale to już mi się nie bardzo widzi. Jeszcze na prawie białej podłodze... Wiem - można dac dywanik Ale nie bedzie brakowało orzechowych elementów? A jeszcze do łazienki - gdyby góra była taka bardzie ozdobna (kryształowe oczka), to nie lepiej dałem (nad lustrem) dać prosty kinkiet? czy lepiej do kompletu? Dziś prtryknę pare fotek - powinna być już ta zabudowa z regipsu. Edytowane 21 Lipca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.07.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Naberia stół i stolik może jak najbardziej zostać orzechowy. Biała zabudowa na ścianie TV nawiązywałaby do białych szafek w kuchni Chyba skłaniałabym się też aby była to jedna długa szafka o równej wysokości, zawsze łatwiej umieścić wtedy ramki i wazony ozdobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.07.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Fajna ława http://img03.allegroimg.pl/photos/400x300/16/84/57/76/1684577649 na allegro http://allegro.pl/stolik-bialy-stol-lawa-braz-polysk-pulka-design-i1684577649.html możesz też zrobić taki u stolarza i dobrać identyczny kolor orzecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts