nicol21 26.03.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 A tutaj kuchnia z białym blatem, ale obawiam się, że będzie niepraktyczny: [ATTACH=CONFIG]49493[/ATTACH] a jeśli będziesz robiła biały blat to kamień czy inny rodzaj blatu? w obecnej kuchni mam biały blat na jakiejś płycie [mieszknaie wynajmowane] który parę lat już ma i w sumie nie jest zły w użytkowaniu muszę przyznać. zmywa się nawet ok, nawet plamy z czerwonego wina schodzą [luby czasem zapomni wytrzeć jak mu parę kropli spadnie.... ] co do szarego blatu to jakoś nie jestem przekonana. więc albo biały albo czarny. drzewo zdecydowanie ja bym zostawiła orzech. planujesz białe meble to na pewno to rozjaśni kuchnię. biel i czerń będzie dosć sporym kontrastem, ale drzewo je ociepli [jesli to taki ciepły kolor orzecha ] a barek bym zamknęła - wydaje mi się, że w ten sposób będzie kuchnia "spokojniejsza" patrząc z salonu. plus krzesełka możesz wstawić od strony kuchni i nie będzie nic widać z salonu. Wciąż nie wiemy czy zrobić barek pełny dołem czy pusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.03.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 W kwestii salonu - to ustaliliśmy, że jeśli trzeba będzie, to zmienimy meble na nowe. Ale to wcale nie nie ułatwia decyzji. Szukam szafki pod tv coś w ten deseń: (może ktoś mi pomoże znaleźć?) nie musi być biała, chyba raczej ciągnie mnie ku drewnie... [ATTACH=CONFIG]49496[/ATTACH] ta szafka mi się bardziej podoba niż ta niżej pokazana - bo można w niej sporo schować. zaiste może być i w drewnie - ba nawet takim samym jak stół i krzesła bym polecała . chyba coś mam z tą manią chowania rzeczy. Ale tamta inna półka wg mnie strasznie śmieci -> zobacz u mnie w moim poście - coś w ten deseń mają nasi lokatorzy i wygląda okropnie [ok, oni nie mają wyczucia estetyki] ale z czasem i tak się jakoś zagraci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 26.03.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 (edytowane) Dzisiaj zakupiliśmy płytki do łazienki Vulcano Pilcha. Są śliczne [ATTACH=CONFIG]49789[/ATTACH] ten dekor też wasz? bo wygląda super i na jaką wannę się zdecydowaliście? i czy na nią macie inny format płytek? rozumiem że płytki już kupione zatem nie ma opcji za bardzo zmiany tego pasa na podłodze? bo o tyle o ile inne pasy mi się na ścianach podobają to ten tak średnio [tzn nie jest też oceniany jako zły, ale malutkie ale mam... ] Edytowane 26 Marca 2011 przez nicol21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 26.03.2011 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Dzięki Nicol Dekor mi się też bardzo spodobał. Co do pasa pod wc - chciałam optycznie skrócić łazienkę, bo jest długa bardzo a wąska. Dodatkowy plus - kabina bez brodzika - na jasnych od razu byłyby brudne stopy odbite I podoba mi się jasny kibelek na tle ciemnej podłogi... Wanny jeszcze niestety nie mamy - ale te duże płytki będą cięte na węższe i w pionie zabudowane - podobno tak sie robi i nie ma wtedy problemu z zabudowaniem każdej wanny A co sądzisz o tym pasie naprzeciwko drzwi (na tej skośnej ścianie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 26.03.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Co do kuchni - blat laminat - bo jest cieplejszy. Jakoś nie jestem za blatami z kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 27.03.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 jeszcze wczoraj wieczorem myślałam nad tym szarym blatem - niepotrzebnie wprowadzisz kolejny kolor albo tylko odcień do kuchni. szkło owszem ma być szare ale i chyba była podłoga szara planowana? czy może mi się już wydaje.... co do pasa z ciemnych płytek - umieszczenie go równolegle do ściany skośnej podkreśli że ona jest skośna a tam już masz 2 pasy. chyba już wolę ten pas pod wc idący do prysznica. tymbardziej że tak Ci się podoba a przecież to Tobie i reszcie familii ma się właśnie podobać . macie może wybrane ogrzewanie - w sensie piec i grzejniki? ja ten temat troszkę rozkmniniam w ten weekend :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 28.03.2011 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzięki Nicol. Podłoga (płytki) w kuchni będą będą szare. Lakobel też. Blat, jak pisałam wcześniej, planujemy czarny, nie szary - bo wydawał mi się mdły. Ale owszem zastanawialiśmy sie też nad szarym Co do łazienki - pytałam właśnie o ten pas, który jest na ścianie Mamy wybrane już ogrzewanie (ferroli - kondensat). Fajnie, że też niebawem ruszacie U nas się już tynki kładą Od razu zrobiło się w domu inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 31.03.2011 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Nie wiem czy wszyscy tak co chwilę zmieniają koncepcje, ale u mnie pojawiła się nowa: Podłoga - orzech colorado I taki jeszcze fotel bujany wpadł w oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 31.03.2011 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 I jeszcze z Vinotti spodobały mi się mabelki: I znalazłam jeszcze taką podłogę do tych mebelków. Orzech anbiente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.04.2011 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Łazienka. Pojawiły się jeszcze takie pomysły: zrezygnowałam z ciemnego paska na podłodze. Dodałam natomiast więcej grafitowych płytek. Wydaje mi się, że taka spójność trochę powiększyła łązienkę. Ale czy nie będzie za ciemno? Poprzednia wersja lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 01.04.2011 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Natomiast jak poprowadzić zabudowę sufitu? wentylacja będzie "szła" wzdłuż skośnej ściany aż za kibelek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) Kurcze, dalej główkuję nad układem płytek w łazience... Wymyśliłam jeszcze takie układy: 1. 2. 3. 4. 5. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) I druga strona - kąpielowa: 1. 2. 3. Już nie wiem, która wersja jest lepsza. Choć ciągnie mnie do tej najciemniejszej, obawiam się, że będzie za ciemno... Jak myślicie? W kwestii sufitu staneło na: Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) I jeszcze taki układ: 4. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) opcja jasna łazienki: opcja ciemna łazienki: http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 i wersja pośrednia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 04.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 naberia wg mnie ladniej gdy - caly róg za prysznicem jest ciemny (może numeruj opcje, bo to łatwiej napisać niż wersja ciemna łazienki ) skośna ściana jest cała jasna a tylko ściana z lustrem i kibelkiem jest ciemna a czy probowałaś zwizualizować [trudne słowo i nie wiem czy poprawnie napisane] sobie łazienke z dekorem na skośnej ścianie [chyba już to ktoś wcześniej Ci proponował] wtedy to miałabyś spoty w podwieszeniu i jednocześnie oświetlenie dekoru i jego mocną ekspozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.04.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Tak, Nicol, od początku chciałam zamieścić dekor na skośnej ścianie, ale na wizualizacji jakoś niefajnie to wyglądało. Ta ścianka jest pod takim kątem, że wbrew pozorom trudno by się patrzyło na ten dekor (od razu skręcasz w prawo i unikasz tej ścianki bo jest bardzo blisko wejścia - nie wiem jak to wytłumaczyć...) Zastanawiam się również nad stroną praktyczną - i tu chyba łatwiej będzie utrzymać czystość na jasnych płytkach. Tzn może źle się wyraziłam, bo płytki ciemne i jasne myje się tak samo, ale na ciemnych obawiam się, że od od razu będzie znać jasne kropki z wody czy mydła... Więc może ze względów praktycznych warto wybrać ta jaśniejszą opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.04.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Naberia mi sie te wizualki nie podobaja Pod wzgledem bryl, na pewno podoba Ci sie jak na srodku sciany nagle wystaje samodzielna zabudowa geberitu? Moze pomysl nad zgraniem tego w jedna kompozycje? Podlogi w lazience chyba tez bym juz nie szatkowala (mowie o jakiejs starej wersji lazienki z ciemnym pasem podlogi od strony kibelka). Plytki - ah te dylematy, na ciemnych moga byc zacieki od mydla, ale na jasnych pamietaj o fugach, trzeba sie porzadnie przylozyc do ich wyczyszczenia Cos tam bylo o blacie w kuchni, my co prawda w trakcie przeprowadzki wiec jeszcze nie do konca uzywam, ale mamy bialy blat z plyty i jestem bardzo zadowolona, matowy wiec smugi nie zostaja, kartony sa po nim ciagane i nie ma rys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Venus, rozumiem że mogą Ci się wizualki nie podobać. To w końcu tylko wizualki i nie oddają rzeczywistego uroku płytek. Układ płytek - pewnie rzecz gustu Zabudowa kibelka sama w sobie mi nie przeszkadza ani też nie straszy Myslałam nad pociągnięciem zabudowy geberitu w lewą stronę aż do końca umywalek -ale jakoś szkoda mi marnować przestrzeń - bo przejście będzie miało ok 1m. Poza tym chciałabym szafkę umywalkową podwieszaną, a nie wiem czy zabudowa z regipsu taką utrzymie. Był też pomysł z zabudową geberitu pociągniętą do góry i np. w środku półeczka - ale tochę dla mnie przekombinowany... Chyba że masz jakiś inny pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts