Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas w końcu brama garażowa zamontowana. Od razu inaczej dom wygląda.

Zdjęcie1265.jpg

Nie mogę się doczekać drzwi zewnętrznych! I pozbycia się tego syfu przed domem :(

Drzwi i parapety mają być montowane w środę. A jutro przychodzi ogrodzenie :)

Wczoraj zakupiliśmy farby białe (nobiles i tikurilla) i jedną szarą (dekoral). Ciekawe jak odcienie wyjdą... A może poleci mi ktoś jakąś sprawdzoną firmę, która ma pięęękną biel?

Kupiliśmy też oczka do łazienki i kinkiet.

Kinkiet jeszcze nie jestem pewna czy do łazienki czy do kibelka nie będzie lepszy. Oczkom niestety nie zrobiłam zdjęć :( Ale świecą ślicznie jak gwiazdy - pięknie rozszczepiają światło. Są jakby kanciaste, ale z dodatkowo oszlifowanymi bokami. A kinkiet jest typowo kanciasty - o taki:

Zdjęcie1258.jpg

2.jpg

Kupiliśmy też w końcu baterię do kibelka.

Frattini Quado:

Zdjęcie1268.jpg

7396.jpg

Bateria na żywo wygląda o niebo lepiej. I ma taki ogranicznik strumienia wody (że jak lekko się podniesie rączkę, to woda lekko się leje).

Edytowane przez naberia

Witam :) nie wiem jak to się stało, ze mnie tu jeszcze nie było :D Ale już jestem i od razu z pytaniem - co to za płytki układasz w kuchni? Wygladają jak moje ulubione Signum 12. Usilnie poszukuję szarości tyle, ze praktycznych czyli "samoobsługowych" czyli mało brudzących się, a jak już się ubrudzą to dobrze żeby widać nie było :D

Pozdrawiam gorąco

Dzięki Justynko, też mi się spodobała bardzo - bateria ma prostą formę, a kształtem trochę nawiązuje do umywalki i kibelka. Muszę ją tylko jeszcze przymierzyć do umywalki, bo jeszcze tego nie zrobiłam! ;)

Witam Cię serdecznie Alana :) Płytki w kuchni to Essencia z Rako. Płytki mają strukturę lappato, więc mam nadzieję, że nie będzie z nimi kłopotu. Są trochę jaśniejsze od signum. Kolor taki przecierany jasny z szarym.

Jeszcze ich nie myłam, ale wkrótce się okaże, jakie są w praktyce :)

Naberia ależ Ci zazdroszczę styropianu na elewacji !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U mnie może na jesień choc już przestaję cokolwiek ustalać bo ta pogoda pozmieniała całkowicie nasze plany. Ja bym zrobiła białą elewację lub taka delikatną gołąbkowo - beżową. A jakiej firmy masz bramę? Kostka tez mi sie podoba . Ja bym dała ciemniejsza na całości a paseczek jasniejszy. Zreszta chyba tak planujesz... I w ogóle zakupy Ci się udały :-)

Dzięki Agi :)

Bramęmam z Krispola. Jesteśmy bardzo zadowoleni - fajnie cichutko chodzi :) Kolor też jest ładny.

Co do bruku, szczerze mówiąc, nie chciałąbym za bardzo przyciemniać, bo dach już jest dość ciemy, okna, brama i podbitka. Ogrodzenie czarne. Myślałam, żeby dać jasną kostkę na całości, a obrzeże ciemniejsze... i jeszcze rozjaśnić płukanką.

Jest też kostka brązowa. Zastanawiam się czy jej nie użyć na obrzeża? żeby kolorem nawiązać do dachu i stolarki?

No to od wczoraj mamy w końcu drzwi :)

Od razu zrobiło się naczej w domu. Właśnie - jak w domu a nie na budowie :)

Zdjęcie1283.jpg

Zdjęcie1284.jpg

Są już również cześciowo położone płytki w wiatrołapie:

Zdjęcie1289.jpg

Niestety niewyraźne zdjęcie, bo drzwi od razu zostały oklejone z zewnątrz, żeby się nie ubrudziły przy robieniu ocieplenia.

Mam też wstępnie wybrany kolor elewacji:

Taki:

Zdjęcie1286.jpg

lub taki:

Zdjęcie1285.jpg

Zdjęcie1286.jpg

Zdjęcie1284.jpg

Zdjęcie1283.jpg

Zdjęcie1289.jpg

Zdjęcie1285.jpg

Edytowane przez naberia

Naberia drzwi bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jestem z siebie dumna ;-) Bardzo mi sie podobają a swietlik daje tyle światła wewnątrz.Szkoda , ze u mnie się nie zmieści.Ja tez mam bramę krispol i tez mi się podoba ale nie jest jeszcze wyregulowana.Gość stwierdził że zrobi to jak będą wylewki . Na razie strasznie ciężko chodzi i skrzypi, pyrczy itp. itd.