Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Dzięki Agi - za komplementy w kierunku drzwi i za dobrą radę. Wczoraj tak staliśmy z moim M. i patrzyliśmy jak ładnie przez paseczki wpada światło i cieszyliśmy się, że padło na te drzwi a nie inne :) Duża Twoja zasługa! :hug:

A co do bramy garażowej - pewnie to kwestia regulacji. Trzeba też wszystkie rolki konserwować, to też na pewno pomoże.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Naberia, zajrzałam dzis do Ciebie i zobaczyłam to, co mam u siebie, czyli parterówkę z grafitowym dachem, brązowa stolarka i biała elewacja:-)tym bardziej jestem ciekawa efektu. Co do kostki, masz rację, ze za ciemna nie bedzie dobrze wyglądac-widziałam to u siebie na wizualkach.

P.S.Drzwi baaaardzo fajne;-)

Znalazłam fajną szafkę pod tv :)

Może do tego dokupimy również komodę, żeby mieć gdzie kieliszki trzymać :) Ale stałaby z boku, więc najpierw trzeba wybrać komplet wypoczynkowy.

Szafka jest o tyle fajna, że ma 2 m długości :) A moja ściana ma 3m, więc jest idealnie :)

Na wizualce z całym zestawem. Mnie interesuje tylko szafka rtv:

1750213786.jpg

U nas pomalutku, ale coś się dzieje :)

Np. mamy parapety:

Zdjęcie1297.jpg

Zdjęcie1295.jpg

Zaczyna się robić ogrodzenie:

Zdjęcie1303.jpg

Zdjęcie1302.jpg

Płytki w wiatrołapie już wszystkie położone (pozostały jeszcze cokoły):

Zdjęcie1301.jpg~

Ale, żeby nie było, że mamy tak różowo, muszę powiedzieć, co się stało okropnego!:evil:

Otóż, w sobote wieczorem, Pan od kuchni wysłał mi maila z informacją, że blaty z Lehnera, które wybraliśmy, zostały wycofane!!! Za niedługo kuchnia ma być montowana, a tu co? Nie mamy naszego ukochanego blatu!!! Jak tak można?:confused: :mad: Co za brak odpowiedzialnosci. Mogł wcześniej sprawdzić, czy próbniki które nam daje są aktualne!!! Załamka!!!:cry::cry::cry:

I szukaj tu nowego blatu, jak nam się inne nie podobają!!! :(

Zdjęcie1301.jpg

Zdjęcie1295.jpg

Zdjęcie1303.jpg

Zdjęcie1297.jpg

Zdjęcie1302.jpg

Edytowane przez naberia

Taką sobie sypialnię naszkicowałam. Muszę tylko sprawdzić, czy rama łóżka będzie pasować do orzecha...

Mniej więcej koncepcja jest taka:

[ATTACH=CONFIG]66590[/ATTACH]

Firanko-zasłony białe - ikea, połyskująca, wzorzasta tapeta, panele z kolekcji discovery Clasena - Dąb Verden brązowy, lampa biała, która miała być w salonie.

Po bokach łóżka będą jakieś białe kinkieciki - znowu kinkieciki! :( Gdzie ja je znajdę?

Jakieś sugestie??? :)

Niestety nikt nie skomentował mojego pomysłu na sypialnię :(

Może i jest bez polotu, ale i tak proszę o radę. Czy lepiej dać ciemną podłoge czy jasną???

Łóżko ma tylko zagłówek biały, a boki i dechę u nóg ciemną. Szafki nocne i komoda - też mają tylko fronty białe, korpusy ciemne.

I teraz nie wiem, czy lepiej będą meble wyglądały na jasnej czy ciemnej podłodze?

Edytowane przez naberia

Dzięki Justynko :)

Miałam nadzieję, że będą pasować ciemne, bo wszyskie panele mam w domu jasne i chciałam choć jedne miec ciemne :)

A teraz wklejam parę zdjęć z wczorajszych prac:

Zdjęcie1313.jpg

Zdjęcie1308.jpg

Zdjęcie1312.jpg

Zdjęcie1322.jpg

Zdjęcie1320.jpg

Kolumna na tarasie zostanie zmniejszona trochę, bo wydaje mi się gigantyczna! A Wam?

Z tym, że bedzie wykonany taki uskok. Ale coś kosztem czegoś :(

Beatko skoro na razie nie masz konkretnego pomysłu na zagospodarowanie tej ściany to zdecydowanie NIE robiłabym tam żadnych półeczek. Półeczki sprawią że już wokół tej ściany będziesz musiała się mocno skupiać, a co jak zmieni Ci się koncepcja? Ja też miałam mieć zrobione półeczki w sypialni (też ta sama historia) ale nie zrobiłam i wcaaaale nie żałuję :) Zdecydowanie wolę o ten prosty słup oprzeć lustro czy powiesić obraz niż skupiać się na "kurzołapkach półkach" :D

Wybraliśmy nowy blat do kuchni. Muszę jeszcze tylko sprawdzić czy będzie pasował do płytek i zlewozmywaka, który już jest zakupiony:

Zdjęcie1331.jpg

Dla porównania - poprzedni, który został wycofany:

ZDJĘCI~3.JPG

I nowowybrany - ze strzałką:

Zdjęcie1330 stzalka.jpg

Zdecydowanie poprzedni nam się bardziej podobał! :(

Mamy tez już prawie zrobione ogrodzenie :)

Zdjęcie1326.jpg

Zdjęcie1327.jpg

Edytowane przez naberia

Z wczorajszych postępów:

Jest już granit pod ogrodzeniem:

Zdjęcie1332.jpg

Zdjęcie1333.jpg

Pomalutku zostaje zatarty styropian i domek zaczyna wyglądac jak domek:

Zdjęcie1335.jpg

Został zabudowany tył kominka, ale że wyglada to strasznie, zdecydowałam się na wnękę na telewizor i dziś będą zmieniac zabudowę. A póki co - wygląda tak:

Zdjęcie1339.jpg

Wydaje mi się, że kupiony już zlew nie bardzo będzie pasował do nowego blatu i chyba trzeba go będzie wymienic na jakiś ciemniejszy. Może grafit? Jak myślicie? (mam nadzieję, że będzie można wymienić!)

Zdjęcie1336.jpg