Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Więc tak, wczoraj poraz pierwszy zobaczyłam meble do sypialni, które wybrałam z katalogu... no wygląd nie zachwyca. Korpusy okazały się baaaardzo ciemne i musieliśmy zmienić zamówioną już podłogę do sypialni.

Truchleję na myśl o tym, jak się te meble i podłoga bedzie miała do drzwi orzechowych i okien :o

Teraz wybór padł na Tarketta - Mocha z V fugą. Muszę przyznać, że dziwnie się chodzi po V fudze... Nie ma tej gładkości...

Zrobiłam zdjęcie koloru korpusu:

Zdjęcie1477.jpg

Zdjęcie1479.jpg

Zdjęcie1478.jpg

mochasherwoodoaktarkettselect.jpg

tarkett-dab-mocha.jpg

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Za to z kolei kupiliśmy już ostatnią farbę do przedpokoju. Już byłam taka padnięta, że nawet nie pamiętam jaką! :rolleyes:

I kupiliśmy kinkieciki i obraz do biało- szarego wiatrołapu - seledynowego storczyka :)

Aha,

znalazłam jeszcze taką lampę nad stół jadalniany. Wiem, że to jest TO! Ale obawiam się czy będzie pasować do reszty oświetlenia w salonie...

Bardzo podoba mi się jej kształt i prostota tej lampy i ma 5 zwykłych żarówek :)

Zdjęcie1474.jpg

Zdjęcie1475.jpg

Zdjęcie1476.jpg

Tu wcześniej zrobiłam zdjęcie oświeconej artemidy - świeci pięknie (do sypialni):

Zdjęcie1451.jpg

Ale czy będzie pasować nam do sypialni? czy nie lepsza byłaby biała do białej tapety i szafy i do tak ciemnej podłogi i mebli????

Zdjęcie1475.jpg

Zdjęcie1451.jpg

Zdjęcie1474.jpg

Zdjęcie1476.jpg

Hmn...a mi się ta lampa nad stół jadalniany w ogóle nie podoba :( :( Artemida owszem zacna, ale może wstrzymaj się z zakupem do czasu położenia podłogi i skręcenia mebli?

Szczerze to do tak agresywnych korpusów mebli ja nie dawałabym już tej tapety glamour ani tym bardziej zasłon w ten królewski wzór :(

AAa.aA.. korpusy i podłoga mi się podobają, ale ja lubię ciemniejsze wnętrza :D

Oj dziewczynki :(

Artemidę chciałam do sypialni, ewentualnie pytałam czy jakąś inną lampę w kolorze białym nie dać, bo sypialnia będzie biało - brązowa i nie wiem czy ten szary do czegoś będzie pasował?

A ta lampa co teraz zamieszczałam ma iść nad stół nad jadalnię :) Tylko nie wiem czy bedzie pasować do Markslojda, który będzie wisiał w salonie nad ławą...

Więc tak: Markslojd to ta:

101168sundholmenn.jpg

I tą dałabym nad ławę. Dwa kinkiety z Italuxa po obu stronach kanapy:

2844688.jpg

Nad barkiem 3 zwisy takie:

FLUT SP1 BIG Bianco 35666.jpg

Na przeciwko barku bedzie stał stół (narazie wenge, potem chyba biały ale zobaczymy jeszcze). I nad ten stół chciałabym tą lampę:

Zdjęcie1475.jpg

Ale czy do całości będzie pasować?

Wygladałoby to mniej więcej tak: (kanapa docelowo szara - ale jeszcze nie mamy wybranej):

salon - z oświetleniem.JPG

Wczoraj przyszły nam piekne płyty betonowe na kominek :) Dziś będą je montować :)

Zdjęcie1486.jpg

Zdjęcie1488.jpg

A tu wspomniany wcześniej obraz do wiatrołapu:

Zdjęcie1492.jpg

Będzie wisiał na tej ukośnej ścianie, która będzie biała (zastanawiałam się nad szarością, ale jednak biały zostanie).

Muszę znaleźć tylko jakieś 2 proste kinkiety i ławeczkę. Ale wiem, że z ławeczką będzie trudno :(

Edytowane przez naberia

Hmn...to może wtedy nad stołem jadalnianym i nad ławą taka sama lampa, albo nad stołem ta z pojedyńczym okręgiem a nad ławą ta z 3?

Jeszcze taka uwaga, ja lampę ustawiam dobrze względem stołu na codzień. 2-3 razy do roku przeżyję przesunięcie jej względem środka, w końcu to tylko na okazje ;)

sie zgadzam z Venuska

ta lampa jest trochę z zupełnie innej bajki, a w sumie przestrzeń sie łączy - w kuchni i w salonie masz zupełnie inne oświetlenie, a zatem skoro stół jest gdzieś pośrodku - poszukalabym czegoś co łączy te dwa klimaty. wybrana przez ciebie lampa zupełnie nie nawiązuje ani do klimatu salonu, ani kuchni

hmmm szczerze powiem, ze mi sie ten marksjold coraz mniej podoba i nigdzie nie pasuje (miał być u mnie w sypialni, z tych względów właśnie zdyskwalifikowany).

a koma podoba mi sie bardzo, zreszta moje rozważania o "siostrze komy" z Azzardo zajęły tu w weekend trochę uwagi. uważam, ze pasowalaby tam, choć znów nie jestem pewna czy pasuje mi sąsiedztwie tych tutek nad blat kuchenny