naberia 23.08.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Więc tak, wczoraj poraz pierwszy zobaczyłam meble do sypialni, które wybrałam z katalogu... no wygląd nie zachwyca. Korpusy okazały się baaaardzo ciemne i musieliśmy zmienić zamówioną już podłogę do sypialni. Truchleję na myśl o tym, jak się te meble i podłoga bedzie miała do drzwi orzechowych i okien Teraz wybór padł na Tarketta - Mocha z V fugą. Muszę przyznać, że dziwnie się chodzi po V fudze... Nie ma tej gładkości... Zrobiłam zdjęcie koloru korpusu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 23.08.2011 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Za to z kolei kupiliśmy już ostatnią farbę do przedpokoju. Już byłam taka padnięta, że nawet nie pamiętam jaką! I kupiliśmy kinkieciki i obraz do biało- szarego wiatrołapu - seledynowego storczyka Aha, znalazłam jeszcze taką lampę nad stół jadalniany. Wiem, że to jest TO! Ale obawiam się czy będzie pasować do reszty oświetlenia w salonie... Bardzo podoba mi się jej kształt i prostota tej lampy i ma 5 zwykłych żarówek Tu wcześniej zrobiłam zdjęcie oświeconej artemidy - świeci pięknie (do sypialni): Ale czy będzie pasować nam do sypialni? czy nie lepsza byłaby biała do białej tapety i szafy i do tak ciemnej podłogi i mebli???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 23.08.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 bardzo ciekawe te panele moje tez mają v-fugę, ale nie odczuwam żadnego dyskomfortu przy chodzeniu... może to kwestia przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 23.08.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 oooo ta lampa nad stół jest gites! ladniutka ale widzę ze namierzylas ja w markecie budowlanym. wypytaj sprzedawcę kto jest producentem i jak sie model nazywa i sciagnij ja z netu. lm dodaje do cen producentów 20% ceny, inne markety pewnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 23.08.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Dokładnie. Muszę znaleźć ją w necie, ale najlepsze jest to, że jak zapytałąm o producenta to sprzedawczyni podała mi nazwę hurtowni od której je zakupują Lipa trochę. A myślisz, że będzie pasowałą do Markslojda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Hmn...a mi się ta lampa nad stół jadalniany w ogóle nie podoba :( Artemida owszem zacna, ale może wstrzymaj się z zakupem do czasu położenia podłogi i skręcenia mebli? Szczerze to do tak agresywnych korpusów mebli ja nie dawałabym już tej tapety glamour ani tym bardziej zasłon w ten królewski wzór AAa.aA.. korpusy i podłoga mi się podobają, ale ja lubię ciemniejsze wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.08.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 mnie tez sie podobają korpus i podłoga Artemida bardzo na tak, także do ciemnej sypialni....ale ta ta druga jakoś też nie bardzo :/ ale nie słuchaj nas zrób jak uważasz i tak kazdemu nie dogodzisz więc słuchaj tylko siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Oj dziewczynki Artemidę chciałam do sypialni, ewentualnie pytałam czy jakąś inną lampę w kolorze białym nie dać, bo sypialnia będzie biało - brązowa i nie wiem czy ten szary do czegoś będzie pasował? A ta lampa co teraz zamieszczałam ma iść nad stół nad jadalnię Tylko nie wiem czy bedzie pasować do Markslojda, który będzie wisiał w salonie nad ławą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.08.2011 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 a poka tego marksjolda nad ławę, umknal mi gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Więc tak: Markslojd to ta: I tą dałabym nad ławę. Dwa kinkiety z Italuxa po obu stronach kanapy: Nad barkiem 3 zwisy takie: Na przeciwko barku bedzie stał stół (narazie wenge, potem chyba biały ale zobaczymy jeszcze). I nad ten stół chciałabym tą lampę: Ale czy do całości będzie pasować? Wygladałoby to mniej więcej tak: (kanapa docelowo szara - ale jeszcze nie mamy wybranej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Wczoraj przyszły nam piekne płyty betonowe na kominek Dziś będą je montować A tu wspomniany wcześniej obraz do wiatrołapu: Będzie wisiał na tej ukośnej ścianie, która będzie biała (zastanawiałam się nad szarością, ale jednak biały zostanie). Muszę znaleźć tylko jakieś 2 proste kinkiety i ławeczkę. Ale wiem, że z ławeczką będzie trudno Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.08.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Beatko moim zdaniem lampa Markslojda jest już tak ozdobna i zwracająca uwagę, że kolejny wyraźny element oświetleniowy na dosyć niedużej powierzchni może wszystko zepsuć Może nad stołem jadalnianym daj też te zwisy co nad barkiem w kuchni tylko np na jednej...listwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie bardzo Nie mogą być na listwie, bo stół będzie przestawiany po rozłożeniu... To może zostać przy Komie? Najlepiej żeby lampa miała okrągły lub nieregularny kształt. 1. 2. Edytowane 24 Sierpnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.08.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Hmn...to może wtedy nad stołem jadalnianym i nad ławą taka sama lampa, albo nad stołem ta z pojedyńczym okręgiem a nad ławą ta z 3? Jeszcze taka uwaga, ja lampę ustawiam dobrze względem stołu na codzień. 2-3 razy do roku przeżyję przesunięcie jej względem środka, w końcu to tylko na okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 sie zgadzam z Venuskata lampa jest trochę z zupełnie innej bajki, a w sumie przestrzeń sie łączy - w kuchni i w salonie masz zupełnie inne oświetlenie, a zatem skoro stół jest gdzieś pośrodku - poszukalabym czegoś co łączy te dwa klimaty. wybrana przez ciebie lampa zupełnie nie nawiązuje ani do klimatu salonu, ani kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No właśnie wydaje mi się że Koma łączy te dwa rodzaje oświetleń - bo ma szkło przezroczyste z salonowej i białe z kuchni...Czy nie bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.08.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Tak, Koma x2 będzie super Chyba kinkiety będziesz musiała zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ale mi nie chodzi o Kome x 2 tylko Markslojd + Koma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 24.08.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 hmmm szczerze powiem, ze mi sie ten marksjold coraz mniej podoba i nigdzie nie pasuje (miał być u mnie w sypialni, z tych względów właśnie zdyskwalifikowany).a koma podoba mi sie bardzo, zreszta moje rozważania o "siostrze komy" z Azzardo zajęły tu w weekend trochę uwagi. uważam, ze pasowalaby tam, choć znów nie jestem pewna czy pasuje mi sąsiedztwie tych tutek nad blat kuchenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 24.08.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No to załamka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts