Ilona Agata 05.04.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam się po raz pierwszy i podglądam ciekawe pomysły meblowe Jeśli decyzja w sprawie kolorystyki stołu i krzeseł jeszcze nie podjęta, to zdecydowanie lepiej wygląda ta ciemna plama na tle jasnej podłogi Widzę, że z szafką pod tv takie same dylematy jak u nas - nam ciągle coś nie pasowało - a to kolor, a to wielkość, a to ława do kawy nam się podobała, a szafka nie i na odwrót. Dodatkowo potrzebowaliśmy stołu z tej samej serii, bo u nas jeden mebel będzie przy drugim. Osobiście podobają mi się połączenie czarnego lakieru i orzecha w mebelkach, ale ta szara szafka po tv jest GENIALNA. Co do łazienki, przy umywalce wersja 2 (z wczoraj), czyli pasek ciemnych płytek tylko ciut poza szerokość lustra i jeden ciemny pasek na ścianie skośnej (za wc jasna ściana). Przy wannie natomiast dwa ciemne paski i jasno za prysznicem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam Cię Ilonko u siebie W kwestii salonu - żadna decyzja niepodjęta. Wciąż się zmagamy Trudno jest wszytko sensownie połączyć. Największym problemem dla mnie jest znalezienie odpowiednich paneli do salonu... Dzięki za opinię w kwestii łazienki i zapraszam częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 05.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Oj, już tak łatwo się mnie nie pozbędziesz Proponuję wybrać najpierw panele, które się podobają (ale tak najbardziej, najbardziej), a dopiero potem pomyśleć o meblach - ja, jak zazwyczaj myślałam o wszystkim na raz, to nie mogłam podjąć decyzji, a tak, przyjdzie czas - znajdzie się rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.04.2011 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Cieszę się bardzo i pewnie masz rację - muszę najpierw znaleźć podłogę... (ale pod kolor okien? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Naberia pewnie ze wizualki nie oddaja uroku plytek Ja zwracam tylko uwage na rzeczy ktore mnie osobiscie by razily, dlatego tak dlugo kombinowalam co zrobic z lazienka dolna zeby taki klocek nie wystawal. Nie wiem czy regips utrzyma szafke...ale pewnie gdyby ta czesc wymurowac z ytonga (co zrobi glazurnik) to na pewno nie byloby problemu...ale sprawy techniczne to juz do uzgodnienia z fachowcami - ja tu tylko sprzatam Jezeli wam sie "klocek" z geberitu podoba to ja nie mam zastrzezen, a z tym metrem przejscia to tak na styk pewnie...nie wiem moze wrzuc jakies dokladne wymiary tej lazienki...sprobuje cos pomyslec ale reki nie dam sobie uciac, bo akurat w projektowaniu lazienek baaaardzo kuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Venus, jak tylko masz chęci - kombinuj dziewczyno, bo mi już ręce opadają Szerokość łazienki 2,5 m (bez płytek) Problem w tym, że wciąż szukam wanny, która by to spasowała... Maksymalną Szerokość przyjmuję 90 cm (przy złączeniu z kabiną prysznica). Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Oj Naberia to nie sa dokladne wymiary Prosze o wysokosc, szerokosc, dlugosc, wymiar tej skosnej sciany i prostopadle dochodzaceych do niej w linii prostych podlogowych Jak wspomnialam nasze lazienki rodzily sie w bolach, ale mysle ze jest to tego warte - w sensie, ze wchodzac do niej nic mi nie przeszkadza...nie mysle, ze mozna bylo zrobic inaczej, a chcialabym zebys Ty czula to samo wchodzac do swojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 W takim razie dziś zmierzę dokładnie (bo po tynkach wymiary się pewnie trochę zmieniły) i pod wieczór napiszę. Dziękuję za dobre chęci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.04.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Checi to ja zawsze mam, gorzej z pomyslami Pokombinujemy cos razem i moze wyjdzie z tego cos sensownego. A ktore plytki dokladnie juz kupilas? Moze jakis link do strony producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Płytki to Vulcano Pilcha. W Pilchu powiedzieli, że to nowa kolekcja i jeszcze ich nie ma na stronie Ale znalazłam zdjęcie u jednej z forumowiczek (mam nadzieję, że się nie pogniewa, że sobie je pożyczyłam), tylko z innym dekorem (może inna kolekcja?), ale dobrze oddają ich kolor: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.04.2011 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) A oto wymiary łazienki: Wysokość pomieszczenia 2,70. Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.04.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Mam niektóre wersje poprawione, więc wklejam: Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.04.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 kurde ale ta sciana skosna jest wielka ;/ sprobuje cos pomyslec ale nic nie obiecuje, bo ostatnio to mamy pieklo - zreszta sama wiesz bo odwiedzasz nasz watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.04.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 A no jest spora Jak coś Ci wpadnie do głowy to daj znać (może będziesz się chciała chwilowo oderwać od swojego piekiełka ). Jak co - to do soboty możemy wymienić jeszcze płytki. Z zabudową jeszcze mamy trochę czasu - w przyszłym tygodniu dopiero zaczynamy wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.04.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Zapomniałam, że robiłam zdjęcia jak kupowaliśmy płytki... A oto i one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.04.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Naberia plytki akurat sa bardzo ladne, zwlaszcza ten kwiatowy motyw na ostatnim zdjeciu Tego nie zmieniaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.04.2011 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 wersja z prowizoryczną półeczką: p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.04.2011 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Dziewczyny, doradźcie proszę jak poprowadzić sufit podwieszany w kuchni. Na czerwono zaznaczyłam sufit podwieszany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 08.04.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Chodzi o to czy sufit zostawić taki urwany? w sensie tylko nad barkiem czy poprowadzić go dalej aż do ściany spiżarki? tylkoże ściana z barkiem jest krótsza niż spiżarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.04.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Naberia a jak sie te wasze lazienkowe plytki nazywaja? Bo chcialabym sprobowac je rozlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts