Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Witam się po raz pierwszy i podglądam ciekawe pomysły meblowe :) Jeśli decyzja w sprawie kolorystyki stołu i krzeseł jeszcze nie podjęta, to zdecydowanie lepiej wygląda ta ciemna plama na tle jasnej podłogi :)

Widzę, że z szafką pod tv takie same dylematy jak u nas - nam ciągle coś nie pasowało - a to kolor, a to wielkość, a to ława do kawy nam się podobała, a szafka nie i na odwrót. Dodatkowo potrzebowaliśmy stołu z tej samej serii, bo u nas jeden mebel będzie przy drugim.

Osobiście podobają mi się połączenie czarnego lakieru i orzecha w mebelkach, ale ta szara szafka po tv jest GENIALNA. Co do łazienki, przy umywalce wersja 2 (z wczoraj), czyli pasek ciemnych płytek tylko ciut poza szerokość lustra i jeden ciemny pasek na ścianie skośnej (za wc jasna ściana). Przy wannie natomiast dwa ciemne paski i jasno za prysznicem :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj, już tak łatwo się mnie nie pozbędziesz :)

Proponuję wybrać najpierw panele, które się podobają (ale tak najbardziej, najbardziej), a dopiero potem pomyśleć o meblach - ja, jak zazwyczaj myślałam o wszystkim na raz, to nie mogłam podjąć decyzji, a tak, przyjdzie czas - znajdzie się rada :)

Naberia pewnie ze wizualki nie oddaja uroku plytek :) Ja zwracam tylko uwage na rzeczy ktore mnie osobiscie by razily, dlatego tak dlugo kombinowalam co zrobic z lazienka dolna zeby taki klocek nie wystawal.

Nie wiem czy regips utrzyma szafke...ale pewnie gdyby ta czesc wymurowac z ytonga (co zrobi glazurnik) to na pewno nie byloby problemu...ale sprawy techniczne to juz do uzgodnienia z fachowcami - ja tu tylko sprzatam ;)

Jezeli wam sie "klocek" z geberitu podoba to ja nie mam zastrzezen, a z tym metrem przejscia to tak na styk pewnie...nie wiem moze wrzuc jakies dokladne wymiary tej lazienki...sprobuje cos pomyslec ale reki nie dam sobie uciac, bo akurat w projektowaniu lazienek baaaardzo kuleje :)

Venus, jak tylko masz chęci - kombinuj dziewczyno, bo mi już ręce opadają ;)

Szerokość łazienki 2,5 m :) (bez płytek)

Problem w tym, że wciąż szukam wanny, która by to spasowała... Maksymalną Szerokość przyjmuję 90 cm (przy złączeniu z kabiną prysznica).

Edytowane przez naberia

Oj Naberia to nie sa dokladne wymiary :D Prosze o wysokosc, szerokosc, dlugosc, wymiar tej skosnej sciany i prostopadle dochodzaceych do niej w linii prostych podlogowych :)

Jak wspomnialam nasze lazienki rodzily sie w bolach, ale mysle ze jest to tego warte - w sensie, ze wchodzac do niej nic mi nie przeszkadza...nie mysle, ze mozna bylo zrobic inaczej, a chcialabym zebys Ty czula to samo wchodzac do swojej :)

Płytki to Vulcano Pilcha. W Pilchu powiedzieli, że to nowa kolekcja i jeszcze ich nie ma na stronie :( Ale znalazłam zdjęcie u jednej z forumowiczek (mam nadzieję, że się nie pogniewa, że sobie je pożyczyłam), tylko z innym dekorem (może inna kolekcja?), ale dobrze oddają ich kolor:

KWNT4THxpaJ4sHK8MB.jpg

2bz2imfNb1aK8NUblB.jpg

OU0Ra3Goml0ZLkglyB.jpg