Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję dziewczyneczki :hug:

Melduję, iż mebelki w pomieszczeniu gospodarczym już stoją. Kuchnia przyjechała, ale montaż zacznie się dopiero jutro. Uchwyty dłuższe niż chciałam, bo podobno krótszych się nie dało... Dziwne... No nic - mam nadzieję, że się nam spodobają mimo to.

Łazienka też już prawie gotowa - zamontowane jest póki co tylko jedno lustro, ale już nabrała wyrazu. Są też zamontowane oczka. Muszę przyznać nieskromnie, że wyszła prześlicznie!

Aha, opóźnił się nam montaż paneli z jutra na pojutrze - i chwała Bogu! bo i tak nie zdążyliśmy wszystkiego pomalować na gotowo. Mamy ambitny plan zrobić to jutro.

Jeszcze 2! :)

No więc, jutro wielki dzień - Dzień Przeprowadzki! Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem!

Niestety w nowym domu nie mamy jeszcze Internetu, więc jeśli jutro się znowu nie odezwę, to znaczy, że się wszystko udało :) Ale na zdjęcia trzeba będzie trochę poczekać - na pewno odezwę się jak tylko wrócę do pracy (w poniedziałek). Choć wątpię, czy będzie co fotografować ;)

Już za Wami, Dziewczyny kochane, tęsknię!

Beatko ja z lampami :D

Sorry, że tylko linki ale tak jest szybciej i moim zdaniem łatwiej.

http://allegro.pl/zyrandol-lampa-pp-z2018-8-krysztal-2bm-nowosc-i1787275396.html - albo 2x wisząca albo 1x wisząca nad ławę + plafon nad stół

http://allegro.pl/plafon-cannes-chrom-krysztal-i1781250935.html - może ten twój Markslojd + to?

http://allegro.pl/plafon-pp-p2020-40-lampa-krysztal-do-sypialni-2bm-i1783724587.html dla mnie bezwzględnie wygrywają te lampy

http://allegro.pl/recon-blast-plafon-krysztalowy-i1778329448.html z tańszych i skromniejszych, np Markslojd nad stół + ta nad ławę? :)

Jeżeli nadal jesteś przy moich kinkietach Italuxa z serii Magic, to dla utrzymania spójności proponuję zwisy nad barkiem w kuchni również mieć z tej samej serii Magic, ewentualnie możesz pokombinować z Larixem Italuxa, ale to już chyba za duży misz masz by był ;)

Przepraszam ze nie odp wczesniej ale mnie nie było.

Tak chodziło mi o tą lampę której zdjęcie wstawiłas. Marksjold jest dość nazwijmy to bogaty i nie dziwię się że ciężko coś do niego dobrać. A właśnie ta lub faworyt Venus czyli 3 wg mnie najlepiej pasują bo w podobnym stylu ale wyglądają skromniej. Co do zwisów nad barkiem dalej jestem zdania że powinnaś to przemyśleć. Nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości, jak bardzo połączone są te pomieszczenia czyt. jak widoczny jest barek z salnu, ale one jakoś mi nie grają. Jeżeli nie kryszałki to może coś nie z białego a przezroczystego szkła.

Reszta narazie wyglada tak:

Zdjęcie1507.jpg

Zdjęcie1509.jpg

W niedzielę odbyło się pierwsze tarasowanie :)

Zaraz popatrzę na proponowane przez Justynkę lampy.

Odpowiadam tylko na pytanie, że barku i w ogóle kuchni nie widać z salonu. Jest to jakby osobne pomieszczenie, ale otwarte. Te białe lampki myślę, że ładnie będą wyglądały nad barkiem i generalnie ładnie się skomponują z kuchnia. Kryształki tam nie bardzo mi sie widzą. Za duzo by tego już było... Ale zrobię dzisiaj zdjęcie, jak tylko dokończą barek.

Co do płytek w kuchni - sprawuja się bardzo dobrze. Łatwo się je czyści, ale ktoś nam je poplamił chyba jakimś klejem i to w dwóch miejscach i nie mogę tego doczyścić :( Postaram się dziś pstryknać więcej zdjęć.

Co do płytek w kuchni - sprawuja się bardzo dobrze. Łatwo się je czyści, ale ktoś nam je poplamił chyba jakimś klejem i to w dwóch miejscach i nie mogę tego doczyścić :( Postaram się dziś pstryknać więcej zdjęć.

Czekam zatem z niecierpliwością na foty :) Oki czyli wiem, ze łatwo się czyści....a czy łatwo się brudzą? Tzn. widać na nich jakieś zacieki z wody np.? Lub cokolwiek przy normalnym użytkowaniu kuchni?