Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Dzięki Agi i Justynko!

Mieszka się super, ale dalej na pudłach :sick:

Nie mogę się doczekać szafy. Mam tylko dylemat - czy dawać z lustrem? czy wszystkie 3 części z białego szkła?

Co do salonu - nie przewiduję żadnego obrazu! :no: Obraz będzie tylko w wiatrołapie :)

A łazienkę postaram się wrzucić jutro :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to pewnie znowu zrodziłby się problem z lampą w salonie... :(

moim zdaniem wcale niekoniecznie. pisałam ci już gdzieś tam wcześniej (jakos po wrzuceniu zdjęć), że twoja jadalnia, ze względu na jej umiejscowienie względem kuchni i salonu bardziej łączy się z kuchnia. i poniewaz masz tam ten kominek dzielacy naturalnie przestrzen, którego przecież nie zastawisz kwiatem czy meblem, to ten podział będzie wyraźny. dlatego moim zdaniem z ta lampa nad stół powinnas raczej nawiązać do oświetlenia kuchni. może wiec taka sama lampa jak twoje zwiski nad barem tylko w nieco innym układzie?! niech ci małżonek poprzyklada te zwiski nad stołem i zobacz jak to wyglada z kuchni, z salonu, z korytarza... ;)

Moim zdaniem reprezentacyjna lampa jest potrzebna zarówno w jadalni jak i nad ławą ;)

Kurde...a żeby tak 2 x Caboche?!

Zgadzam się :)

Może nie koniecznie Caboche, bo tak średnio mi się podoba, ale tak jak pisałam wcześciej 2 lampy z Komy lub Italuxa :yes:

Duśku kochany, w realu wyglada pomieszczenie troszkę inaczej. Ze względu na to, że pomiędzy barkiem a jadalnia jest dość szerokie przejscie, na dodatek barek jest troche wepchniety w kuchnię i jest baaardzo masywy, robi się bariera pomiędzy kuchnią a jadalnią.

Jestem bardziej za tym, że to salon łączy się z jadalnia, niż kuchnia... Dlatego myślę, że oświetlenie w kuchni nie koniecznie musi nawiązywać do jadalni i salonu...

Postaram się dzisiaj zrobić więcej zdjęć :yes:

Zdanie właścicielki najważniejsze, ale :D można połączyć jadalnię z kuchnią jak i z salonem. W związku z tym, że oświetlenie barkowe jest bardzo delikatne i nie rzucające się w oczy ja stawiałabym na wyraźniejszy akcent.

Naberia a blat w kuchni jak jest wykończony? na prosto jak u mnie czy półkolem?

Hej, hej...... I gdzie fotki łazieneczek ????????????????

Naberia napisz jak sprawują sie drzwi zewnętrzne.Ja dziś muszę ostatecznie zamówić ( zyndram cala) i tylko do 16godz. mam czas na podjęcie decyzji, czy mają się otwierać do środka czy na zewnątrz. Widzę , że Ty wybrałaś opcje na zewnątrz mimo, ze masz duży wiatrołap. Napisz czym się kierowałaś?