naberia 07.09.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 (edytowane) A teraz barek i lampki: (na bałagan nie patrzcie, bo akurat urzadzałam spiżarkę, a potem nie miałby mi kto potrzymać lampki) Wg mnie, lampki idealnie pasują do charakteru kuchni i nie wyobrażam tam sobie żadnych innych, a tym bardziej kryształków. Myślę, że w jadalni i salonie powinny zawisnąć lampy z tego samej rodziny - jedna większa nad ławą, druga mniejsza nad stołem (ewentualnie plafon, ale słabiej oświetli stół). Edytowane 7 Września 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.09.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Tak Queene, z Rascha. Grafitowa też mi się bardzo podobała Agi, zabij mnie! Znowu nie zdążyłam zrobić zdjęć łazienki Rano nie moge się zebrać, a wieczorem jest za słabe swiatło Ale jutro mam wolne, więc zrobię na pewno i wstawię w piątek Co do drzwi - nie narzekam. Są solidnie wykonane. Fajnie "chodzą". Drzwi mamy otwierane na zewnatrz 1. żeby nie zaciekało do środka (mimo zadaszenia przy ulewach tak się zdarza - rodzice mają do środka i bardzo żałują); 2. szkoda miejsca w środku (mimo sporego wiatrołapu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.09.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Naberia dzięki za info o drzwiach. Lampki super pasują nad barkiem.Też o nich myslałam ( myśle) w połączeniu z lampą kula z Ikei nad stołem w jadalnihttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/kulla-lampa-wiszaca__72775_PE189002_S4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 07.09.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wg mnie, lampki idealnie pasują do charakteru kuchni i nie wyobrażam tam sobie żadnych innych, a tym bardziej kryształków. się zgadzam całkowicie. rewelacyjnie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.09.2011 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Cieszę się, Duś A z hokerów - może taki - tylko biały? 1. Ten się wydaje mega wygodny: 2. Ten byłby najpraktyczniejszy ze wzgledu na listwę biegnącą pod barkiem: 3. No i jeszcze 2 inne typy: 4. 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 07.09.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 lampki super pasują, aż żałuję że nie mam gdzie takich powiesić u siebie wszystkie hokerki są bardzo fajne , ale lepiej chyba te z regulowaną wysokością... bardziej praktycznie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Beatko lampki są super, pasują idealnie. Moim zdaniem i kryształki dobrze by wyglądały, ale to jest moje odczucie a to wam ma się podobać. Na obecny stan ja bym nie cudowała i zawiesiła te białe które już macie, bo jak wspomniałam pasują idealnie Fajnie wygląda ta wyspa, hoker albo ten moj Bond albo ten na metalowych 4 nóżkach Te mega wygodne są paskudne i szerokie (sorry za tak dosadne stwierdzenie) Agi ja również mam drzwi otwierane na zewnątrz i bardzo sobie chwalę. Wiatrołap został powiekszony o 1 m kosztem hollu i nigdy nie zdecydowałabym się na otwieranie drzwi do środka, nawet te łączące wiatrołap z holem będą się otwierać na zewnątrz holu (a masło jest maślane, ale inaczej nie umiem ) Spójrz na to tak, przychodzi rodzina w gości 2x rodzice + 2x dzieci. Witasz ich Ty z mężem i dzieci, drzwi otwierają się do środka więc manewry ciężkie, dodatkowo każdy się rozbiera..trzeba otworzyć szafę i klops jest niewygodnie Co do szafy to polecam system składany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.09.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dzięki Lakorun Muszę w końcu zamówić szafę do sypialni, bo już nie moge się w tych pudłach połapać! Doradźcie mi plizzz, którą wersję wybrać - szafa z białego szkła, dzielona na 3 części: 1. z 2 wąskimi lustrami po bokach: 2. z lustrem po środku: 3. bez lustra (choć pewnie by się przydało przy ubieraniu): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.09.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Dzięki Venusku za opinię, nawet tak dosłowną - właśnie takie lubię najbardziej Tych szerokich hokerów na żywca nie widziałam niestety, więc jedynie mogę zaufać Twojej opinii No a co sądzisz o hokerze nr 1? Co do drzwi - z wiatrołapu mam akurat otwierane do środka na pustą ścianę i bardzo sobię chwalę, bo często są otwarte i nie przeszkadzają w komunikacji. Tak samo mam z łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Beatko to może masz większy wiatrołap niż ja i takiej graciarni nie posiadasz hmn..a kanapa będzie pikowana? Bo dla te pierwsze hokery strasznie agresywne to pikowanie mają, ja aż tak mocnych przeszyć nie lubię no i nie wiem jak z jakością. Swoje hokery polecić mogę z czystym sercem, ale reklamy robić nie będę więc wybierz co uważasz. Oczywiście nie mówię, że hokery nr 1 nie pasują, mi się po prostu nie podobają a szafa w białym szkle...hmn...to jest ciekawa myśl. Najbardziej mi się podoba cała gładka, jeżeli nie masz gdzie ustawić pionowego lustra stojącego to wersja z lustrem na środku, bo te 2 po bokach będą raczej dekoracyjne niż funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.09.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 venus dzięki za porade i podzielenie sie swoimi odczuciami U mnie wiatrołap malutki ale nie będzie w nim szafy tylko szafka na buty ( nasze).gOŚCIE BĘDĄ SIE JUZ ROZBIERALI W HOLU. I już sama nie wiem co robć.Pytam wszędzie gdzie sie da w pracy, sąsiadów, na forum i wynik jest pół na pół. Teraz dodatkowo jeszcze zaczynaja mi odradzać drzwi drewniane na korzyść pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.09.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Naberia hoker nr 1 i ten od Venuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 hmn...ja mam drewniane i nie zamieniłabym na żadne inne. Fakt obniżają się bo pracują, ale regulacja to nie problem...trzeba uważać na nie przy ekipach...ale to drewno i ten argument jest dla mnie zawsze pierwszorzędny Jak holl malutki to w ogóle bym się nie zastanawiała czy otwieranie drzwi na zewnątrz jest potrzebne...poza tym w przepisach BHP jest tak że jakbyś miała uciekać z palącego się budynku to drzwi powinni otwierać się chyba właśnie na zewnątrz Ja również drzwi tarasowe zrobiłam otwierane na zewnątrz z klamką obustronną i nie dam sobie słowa złego powiedzieć na to rozwiązanie Beatko sorry za off top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.09.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No co Ty! Jaki off top? Agi, Justynka ma rację: jak masz malutki wiatrołap to się nawet nie zastanawiaj! A jakie masz argumenty za otwieraniem drzwi do wewnatrz? Aha, zastanów się jeszcze nad swoimi przyzwyczajeniami - wyobraź sobie, że wchodzisz z zakupami itd - że chces coś gdzieś odłożyć... Jak Ci bedzie wygodniej funkcjonować. To też ważne Co do drzwi drewnianych - tez jakoś mam większe zaufanie niż do pcv... Ale pcv niegdy nie miałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 07.09.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Naberia drzwi otwierane do środka bardziej mi sie podobają ze względów estetycznych ( brak widocznych zawiasów ) A tu cytat jednego z forumowiczów"Noooo, szczególnie wepchnąć razem z futryną zwłaszcza , że dzisiaj niemal standardowo drzwi zewnętrzne mają blokadę antywyważeniową i wzmacniane stalą odrzwia.Ja Ci powiem , że dla złodzieja widoczny zawias to miód na serce. Szybko i po cichu. Drzwi w wiatrołapie na pewno się lepiej otwiera na zewnątrz, ale są to zazwyczaj drzwi tylko do śluzy i wiatrołap powinien mieć odpowiednią wielkość.W razie pożaru szybciej się ucieka.Na zewnątrz jednak to głównie bezpieczeństwo przed złodziejem i ochrona samych drzwi.Skrzydło otwierane na zewnątrz jest wyjątkowo narażone na warunki atmosferyczne. Na krawędzi gromadzi się woda, wiatr i słońce na zmianę osuszają ten najbardziej newralgiczny element skrzydła powodując paczenie. Otwieranie na wchodzącego też nie jest bezpieczne i wygodne ( szczególnie zamykanie, gdzie trzeba wyleźć na dwór ,żeby zamknąć za gościem ) a i podest-spocznik muszą być wyjątkowo duże , żeby bezpiecznie to robić. Jest też wiatr, który potrafi zrobić z drzwi dosyć ciężki latawiec i nie zawsze dopycha je do muru najczęściej wręcz przeciwnie jak tylko uchylimy drzwi wyrywa rękę. A jak akurat dopycha, no ...to powodzenia z otwieraniem.Stąd dla naszej wygody i bezpieczeństwa architekci projektują zgodnie z zasadami budowania i sprawdzonej przez lata ergonomią a nie do końca prawdziwą wyobraźnią inwestora.Ale jak inwestor jest mądrzejszy od tych co to mają na to papiery, to robi sobie jak chce"I już spadam , nie zakłócam. A co do szafy to ja bym wybrała tak jak Venuska bez lustra lub z lustrem pośrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.09.2011 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 No to faktycznie masz argumenty za i przeciw... Ja mam drzwi zadaszone i na dodatek we wnece - więc ani słońce, ani wiatr, ani zacinający deszcz na brzeg drzwi mi nie straszne. Jak będzie padać to na czoło drzwi, dlatego bałam się wlewania się wody do środka... Nie kojarzę usytuowania Twoich drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 07.09.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Kurcze moje drzwi się robią, a ja nawet nie mam pojęcia jak mój M zadecydowac czy na czy do wewnątrz;) Ale on od BHP, więc jak są na to jakieś przepisy to napewno zgodnie z nimi będzie Co do hokerów to ja wybieram te które nikomu innemu się nie podobały czyli ostatnie A szafa najlepiej podoba mi się bez szkła, ale znowu ze lustrem bardziej praktyczna. Jeżeli jednak ubierasz się zazwyczaj w łazience, a nie w sypialni to nie wiem czy aż tak będziesz z niego korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 chyba najładniej jakby była gładka + lustro wolnostojące, ale to sypialnia i pewne rzeczy muszą pozostać funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.09.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Beatko powiesicie dziś te lampy nad barkiem? P.S. Ja już pozazdrościłam wam tych przymiarek i będę dzwonić do elektryka żeby zamontować zwisy nad barkiem w kuchni oraz plafon na wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 07.09.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 moje typy: hoker nr 1, szafa nr 2 (ze wzgledow praktycznych), drzwi otwierane na zewnatrz:)lampy nad barkiem-piekne.Gdzies juz je ogladalam na zywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts