Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj Pszczółko, ile ten sklep od łóżeczka ma ślicznych rzeczy! Och! Ja nie mogę! A wczoraj weszłam tylko do jednego sklepu "zapoznać" się z dziecięcymi rzeczami... i pół wyprawki zgromadziłam! Jakie teraz piękne rzeczy robią dla dzieciaczków! Można popaść w nałóg kupowania! :)

No więc w pokoiku pojawiła się kołyska :)

O obrazku już chyba wcześniej pisałam. Mam też koncepcję na okno w tym pokoiku, ale niestety Wam nie pokażę, bo zdjęcia nie zrobiłam :( Napiszę tyle, że będzie to grubsza firanka, biała w delikatne kwiatuszki i ślicznie podpięta :) Idealna do pokoju dziewczynki :)

Zdjęcie1670.jpg

DSC03393zm.jpg

DSC03394zm.jpg

W piątek lub w sobotę w końcu będę mieć zamontowaną szafę w wiatrołapie :) A w przyszłym tygodniu lakobela w kuchni.

Nie wiem czy dobrze zrobiłam... Wybrałam odcień jaśniejszy z tych dwóch: (bardziej mi pasował do uchwytów, a strukturą do blatu, choć i tak najładniej jest chyba tak jak jest teraz - bez szkła, z tym, że bardzo niepraktycznie niestety):

Zdjęcie1649.jpg

Zdjęcie1650.jpg

DSC03415zm.jpg

Edytowane przez naberia

No to wkońcu będziesz częściej na forum.

Kołyska super, sama o takiej myślałam, ale się powstrzymałam ;) Ale zupełnie Cie rozumiem, pamiętam jaki szał zakupowy mnie ogarniał jak byłam w ciąży. Nikogo nie słuchałam, że nie ma sensu czegoś kupować. Z pierwszym dzieckiem wszyscy tak mają ;) Teraz myślimy o kolejnym i jednak już trochę inaczej na to patrze.

Co do plafonu, to myślę że trudno z takiej perspektywy ocenić.

Nie kupuj tylko przewijaka. Jak urodziłam małą to pisałam na pewnym forum. Była tam dziewczyna, która na chwilkę zostawiła dziecko na przewijaku, ono odkręciło się, spadło na podłogę i zmarło po tym wypadku. Wystarczy tylko chwilka. Ja sama zostawiałam małą na przewijaku, bo tylko po pieluszkę trzeba się schylić, albo krem wziąść. Jak teraz pomyślę co mogło się stać, aż mam ciarki. Zresztą kiedyś spadła mi z łóżka. Na szczęście ono tak z 30 cm od podłogi było i nic się nie stało. A przewijak naogół montowany jest wysoko.