Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie krępujcie się dziewczyny ;) Mnie też się białe bardziej podoba :)

A kanapę planuję jakąś nowoczesną, ale wygodną. I tu jest właśnie problem :(

Najbardziej podobają mi się kanapy z niskimi oparciami, ale te z kolei są dla nas niewygodne. Lubimy mieć oparcie pod głową, ale trochę się obawiam kanap z ruchomymi zagłówkami, że szybko zaczną szwankować.

Zastanawiałam się nad tym kompletem poniżej, ale chyba jak dla mnie zbyt kosmiczny. Kolor jest przykładowy. My byśmy chcieli w kolorze szarym lub grafitowym. Planujemy 3+2+pufę długą 2-os.

ETAP-SOFA calore.JPG

Edytowane przez naberia

Hej Naberia.Ale długo trzeba było na Ciebie czekać .....Bardzo fajne te sofy. J a tez planuję 3 + 2. Z tym , że ta 2-osobowa ma stać tak, że cały tył będzie widoczny od strony jadalni, więc sofa przeze mnie wybrana musi mieć tez zadek piękny ;-) A jaka to firma? Wrzucisz stronkę? I pochwal sie koniecznie zdjęciami łazienki głównej.Napewno już jest dopieszczona :-)

Beatko dla mnie ten komplet też zbyt kosmiczny ;) Na allegro szukałaś? :)

Agi a żeby zadek był piękny i gładki to trzeba przy zamówieniu powiedzieć, że kanapa musi mieć plecy ładnie obszyte :D Nasza w gościnnym mimo że pod oknem to plecki też ma gładkie bo niewiadomo jak to kiedyś będzie ;)

Jakie firmy to czerwone cacko ? Własnie jestem na etapie poszukiwań narożnika (w mnie w temacie wkleję tyty niedługo) i wczoraj siedziałam na jednym własnie z ruchomymi zagłówkami. Po 3 miesiącach na ekspozycji już były a nimi problemy (ale pewnie zależy to od firmy).

A kanapę planuję jakąś nowoczesną, ale wygodną. I tu jest właśnie problem :(

Najbardziej podobają mi się kanapy z niskimi oparciami, ale te z kolei są dla nas niewygodne. Lubimy mieć oparcie pod głową, ale trochę się obawiam kanap z ruchomymi zagłówkami, że szybko zaczną szwankować.

u mnie było to samo....chciałam niską ale jednoczesnie z możliwością zagłówka....i widziałaś jakie kupiłam :) póki co uważam że sa genialne - przy położonym zagłówku wygladaja nowoczesnie i nie zabieraja optycznie miejsca

przy postawionym sa wygodne jak cholera....moja młoda póki co ujeżdża te zagłówki czyli siada na nich okrakiem i heja na koniu....nie wiem jak długo dają radę :D

http://img714.imageshack.us/img714/4779/20111028111403933.jpg

Na zdjęciu powyżej ETAP-SOFA komplet Calore (etap-sofa.pl). Wygodny jest owszem (siedziałam na nim w Agata Meble). Podoba mi się jeszcze, trochę podobny do Twojego Pati, też z Etap Sofa model 1.Merano i 2.Maxx. Tylko nie wiem czy z kolei nie są one "za ciężkie" (szczególnie dół):

1. etap_merano_01-800.jpg

2. ETAP-SOFA maxx.sofa.JPG

Mirela, te komplety również występują w wersji narożnikowej.

Tylko właśnie się zastanawiam będą funkcjonować te zagłówki po dłuższym "ujeżdżaniu" ;)

Edytowane przez naberia

Agi, niestety co do łazienki to muszę Cię rozczarować - dopieszczona to ona nie jest :( Owszem kabina już jest (była straszna obsuwa- robiona na zamówienie z Radaway) ale moim skromnym zdaniem zepsuła całą łazienkę :( Wydaje się gigantyczna i ma dość masywne profile, co jeszcze potęguje jej rozmiar. Bez niej łazienka wydawała się większa i taka... przestronna. Dalej brakuje nam uchwytów na ręczniki i papier toaletowy oraz... kinkiecika nad umywalkami. Właściwie to nawet ostatnio kupiliśmy go, ale mam dylemat czy będzie pasował... (problem polega na dopasowaniu go do oczek kryształowych). Zaraz wkleję zdjęcie.

ech, Pati, nie żartuj!:oops:

No to stanęła mi szafa w wiatrołapie. Kolory jak zawsze przekłamane - jest jasnoszara, nie niebieska! ;)

No i wiatrołap teraz wygląda tak: (brakuje szufladki, lustra, które będzie obok wieszaczków po lewej, kinkietu oraz storczyka na ukośnej ścianie)

DSC03445zm.jpg

DSC03450.jpg

DSC03449zm.jpg

DSC03451.jpg

Edytowane przez naberia

Witaj po przerwie :)

Tapeta w sypialni super! Ja nie chciałam zadnych tapet, ale po zobaczeniu Twojej zaczelam sie zastanawiać :)

Prysznic moim zdaniem za duzy nie jest. Po prostu przyzwyczaiłas sie, ze tam jest pusto :) Poza tym ja sie tam moze i nie znam, ale dla mnie prysznic ma byc przede wszystkim wygodny.

Pomieszczenie gosp juz pokazywalas ale nie całe ;)

I wczoraj myslałam o szafie do wiatrołapu. A tu masz, Ty pokazujesz swoją :) U mnie cały czas miała być na całą scianę, z przsuwnymi drzwiami. Ale wczoraj mnie naszło,ze fajnie jakby była szafa i jakieś krzesełko, albo półka na której mozna by usiąść. Tu się odzywa moja praktyczność, bo ubierając dzieciakom buty, wygodniej jak siedzą. Poza tym odwiedzi nas babcia i bedzie trzeba z krzesłem latac :) Dlatego bardzo mi się podoba Twoja wersja :) Bo na tej połce mozna usiąść, nie? Dasz tam jakąś poduchę czy zostawisz jak jest?