Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

witaj żono po przerwie ;)

Dziękuję za miłe słowa :) Jeśli chodzi o tą szafkę/półkę w wiatrołapie, to zawsze na niej siadamy (bo ona została przeniesiona z bloku) - jest bardzo wygodna i też czasem goście sadzali na niej swoje dzieciaki, żeby butki ubrać, ale teraz zazwyczaj kładę na nią siaty z zakupami lub torebkę. ławeszkę lub pufkę planuję na skośnej ścianie (gdzie będzie wisiał storczyk-obraz) o ile nie zagraci... Jak co, to dalej będziemy siadywać na półce :) Ale masz rację, w wiatrołapie przydaje się jakieś siedzenie, a kabina musi być wygodna w korzystaniu :)

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Naberia zaglądam do Twojego dziennika już jakiś czas;) i teraz się ujawniam.

Bardzo gustownie i ładnie urządzacie wasz domek :) dużo rzeczy jest w moim guście. Lazienka śliczna:yes: i piękny kinkiecik zakupiłaś do niej ,jeżeli można wiedzieć to gdzie go wypatrzyłaś? Mam również pytanko odnośnie kinkieciku w małej łazieneczce nad lustrem a mianowicie czy wystarczająco daje światła? i jeszcze jedno pytanko o ile nie zawracam głowy :rolleyes:to czy jesteś zadowolona z płytek w wiatrołapie? Podobają mi się ...już jakiś czas temu je widziałam w castoramie i wpadły mi w oko;) Jeżeli pozwolisz ,to bede dalej zaglądac i podpatrywać wasz domek!!!

Pozdrawiam serdecznie:D

Dzięki dziewczyny ślicznie :hug:

DorkaK, witam Cię serdecznie i oczywiście jak masz jakieś pytania - to się nie krępuj ;)

Już Ci odpowiadam: kinkiecik do łazienki wypatrzyłam w Leroy Merlin, tak samo jak ten w kibelku. Światło jest bardzo mocne (halogen 40W), nawet planujemy wymienić halogenik na jakiś led (przede wszystkim, żeby dawał zimne światło i nie aż tak mocne, bo z tyłu mamy jeszcze listwę ledową).

Jeżeli chodzi o płytki w wiatrołapie - to są najbardziej udane w całym domu. Nie dość, że się naprawdę ciekawie prezentują, to jeszcze są baaaaardzo praktyczne (nie widać zabrudzeń) i łatwe w utrzymaniu. Naprawdę polecam.

Edytowane przez naberia

naberia - fajnie u Was i juz nie zostalo Wam chyba az tak duzo do konca. Z brzuszkiem ale ostro dzialasz z tego co widze - i wewnatrz i na zewnatrz! super ze macie sporo powierzchni przy domu gdzie spokojnie mozecie poszalec z roslinkami! bedzie bardzo przyjemnie z mala wyjsc na spacer :) albo po prostu posiedziec kolo domu z wozeczkiem!

cd

10.

THEO MEAM SPOTLINE.jpg

11.

SPOTLINE THEO OUT PODŁUŻNY 1 SWIATLO.jpg

Z racji tego, że kabelki wychodzą nam zbyt wysoko przy wejściu (troszkę poniżej szpalety), myślę, że lepiej będzie wygladac światło skierowane tylko w dół lub ewentualnie dół + pojedynczy promyczek w górę (bardzo mi się podoba oświetlenie góra - dół, z którego muszę zrezygnować-nie ma chyba sensu oświetlać góry, skoro nisko jest sufit).

Chyba największy jest problem, żeby pasowało do całości...

A oświetlenie planuję:

-po bokach drzwi wejściowych - 2 szt

-po bokach bramy garażowej - 2 szt

-po 2 stronach tarasu - 2 szt.

-wyjście z garażu - 1 szt.

Szukam też czegoś podobnego. Dla mie wszelakie kubiki wyglądają cudownie. Miałam tylko problem z żarówkami - albo chciałabym jakieś energooszczędne albo najlepiej ledowe (chciałabym żeby całą noc się przed drzwiami światło paliło).

A Ty o jakich żarówkach myślisz?

Naberia dla mnie nr 1 i 10. ta jedynka mi pasuje do Twoich drzwi - te poziome podświetlone paseczki. A tak w ogóle to nie rozumiem co Ty chcesz od tej kabiny. Mi osobiście się podoba i nigdzie nie zauważam jakiegokolwiek przytłoczenia! Wiatrołap I klasa...no i ten świetlik przy drwiach wejściowych...wiecznie sie będe nim zachwycać tym bardziej, że u mnie sie już nie zmieścił :-(

Agi, dziękuję i cieszę się, że i Tobie się podoba :)

Mirela, np. na PowerLED jest: Massive Kaunas oraz Rox up-down GX53 out, Rox LED up-down, Dacu led, up-down, Sitra Wall, Delwa z firmy Spotline. Cen jeszcze nie sprawdzałam, ale nastawiałam się na ok. 300 - 350 zł / szt. Kurcze, mam nadzieję, że coś się uda znaleźć w tej cenie...