Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

dorkaK, właśnie w tym problem, że salon nie jest za duży 4,1 x 6,20 m. Chciałabym 2+ 3 ale boję się, że zagracę...

Kolor jasny. Ten by fajnie pasował do paneli, ale zastanawiam się jeszcze nad jasnym szarym (pod kolor kominka i tapety) lub ciemnym szarym - tak dla kontrastu (choć już okna stanowią kontrast chyba). Biały/kremowy przy kominku odpada.

Pszczółko, dywanik rewelacyjny - choć zwierzak też mi raczej przypomina konia niż żyrafę, ale ja się nie znam ;)

Justyś, też o tym myślałam - że łóżeczko będzie pasowało do sypialni, ale chyba raczej wezmę tam kołyskę, bo mniej miejsca zajmuje... Kolor ścian na pewno po czasie zmienimy, ale myśle, że ten zielony nie jest taki zły (na tej fotce z lwem też są zielone elementy - zasłonka, dywanik)...

Z tą żyrafką, boję się, że za smutno lub za poważnie wyjdzie...

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zastanawiałam się jeszcze nad tym kompletem (Helvetia), ale ma funkcję spania, której nie potrzebuję, a boję się, że z czasem będzie się rozjeżdżał :(

Zdjęcie1678.jpg

Aha, odebrałam dziś skróconą firanę do sypialni i karnisz, a przy okazji zrobiłam fotkę tej firance, o której wcześniej pisałam, że idealna do pokoju dziewczynki. Miała być uszyta na styl wenecki, ale teraz to już chyba do mebelków z lewkiem stylem nie będzie pasować :(

Cały czas biję się sama ze sobą, czy wolę bardziej styl romantyczny - dziewczęcy, czy raczej neutralny - taki typowo dziecięcy... A może lepiej na początek zrobić typowo dziecięco, a potem dla panienki bardziej romantycznie...?

Zdjęcie1712.jpg

Edytowane przez naberia

firanka cudowna.

a mebelki to już sama musisz podjąć decyzję ;) ja wolę "romantyczne" drewniane. Te ze zwierzęcymi motywami, które wybrałaś są ładne i pokój z nimi plus jakieś fajne dodatki napewno będzie ładnie wyglądać. Mnie jednak ciągnie w inne klimaty. Więc nie doradzam bo jestem nieobiektywna ;) A kolor ścian też planuje zielony, ale bardziej taka brudna zieleń :)

co do narożników to lepiej podoba mi się pierwszy bo wygląda na lżejszy, obawiam się jednak czy one nie są za duże do waszego salonu

Mnie też. Aczkolwiek ku mojemu zdziwieniu niewiele firm oferuje skórę w kolorze szarym :(

Nie wiem czy wcześniej pisałam, ale widziałam ostatnio w Katowicach lampę z Komy, która mi się bardzo podobała i chciałam wziąć większą nad ławę, a mniejszą nad stół. Niestety okazało się, że w necie wygląda zdecydowanie lepiej niż w realu :( Naprawdę, za taką cenę spodziewałam się czegoś lepszego...

Teraz z kolei zastanawiam się nad Tiempo z LM, które już wcześniej pokazywałam:

tiempo 1.jpg

tiempo 4.jpg

Naberio a co do sof to może jakiś tapicer zrobi wam z szarej skóry?

co do lamp to czemu zrezygnowałaś z marksjolda?

Queenie, inspiracje lampowe wklejałam - niestety zawsze z nimi było coś nie tak, ale wkleję jeszcze raz jutro. Oraz sypialnię (bo mam już zasłonkę).

Pszczółko, niestety nie mam zaufanego tapicera, więc bałabym się zaryzykować :(

Z markslojda zrezygnowałam, bo nie mogłam dopasować czegoś nad stól, co by do niej pasował.

Justynko, niestety nie bardzo mi się Twoje propozycje pasują. Tzn. są owszem bardzo łądne, ale jakoś nam do salonu nie bardzo pasują :(

Edytowane przez naberia

no abażurowe nie bardzo... Muszę znaleźć jakieś o prostek formie. Kurcze, najbardziej do mnie przemawia ta z komy. Ale tak jak pisałam - kurcze, szału nie było jak ją zobaczyłam. Ale może to przez to, że wisiała wśród wytwornych kryształowych...? a w skromnym salonie będzie jednak pasować...? szkoda tylko, że cena taka wysoka. Dla przy pomnienia wstawiam jeszcze raz:

img195[1].jpg

Ten Markslojd też mi chodzi po głowie... Tylko nie mogę dopasować do niego lampy nad stół :(

lampa-wiszaca-sundholmen-101168-markslojd.jpg

Inne, które mi się w jakimś stopniu podobają, ale nie do konca...

102649_Ulriksdal markslojd plafon.jpg

large_90412_eglo_faenza.jpg

plafon markslojd hovdala.jpg