Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a gdyby coś w tym guście ?

http://www.elektryczny.com/photo/product_big/a/a/c/1_aac75d3932f8.jpg

http://www.elektryczny.com/photo/product_big/5/a/a/1_5aa1187255b2.jpg

a tą bardzo chciałam ale nie miałam już gdzie jej powiesić :)

http://img.bazarek.pl/213051/14238/2690822/19037459294e8c7d76ddf75.jpg

@queene

co to za lampeczki? mów zaraz...

nie zgodzę się z Tobą, Duśku. One są bialutkie. I ładnie świecą. Też je widziałam na żywo.

hmmm... to w takim razie muszą istnieć również jakieś bardzo podobne lampy. widziałam dokładnie taką jak pokazałaś i po zapaleniu żarówek była delikatnie mówiąc "beżowo". świeciły ładnie, tylko ten kolor nijak mi pasował do tego, co znam ze zdjęć producenta

Wszystko zbyt małe co do formy łóżka.Nie ma tu nastroju i intymności wogóle. Taka sypialnia z lat 30-tych ubiegłego wieku. Sorry, żenada

proponuje zajrzeć do mojej sypialni...pewnie bedzie wszystkiego za dużo, z przepychem, z czasów baroku :p

naberia - sypialnia prosta, niezagracona, sprzyja relaksowi - ja jestem na tak, tylko przydałoby sie moze jeszcze cos nad łóżkiem ? i może bardziej wyraziste poduchy ?

@queene

co to za lampeczki? mów zaraz...

ZUma Light Antarctica

http://www.elektryczny.com/photo/product_info/a/a/c/1_aac75d3932f8.jpg

producent Sinus model Botte (ale Zuma też chyba ma okrągłą)

http://img1.burak.pl/img/e/b/e/9/lampa-wiszaca-botte-40.jpg

Italux Bride

http://img.bazarek.pl/213051/14238/2690822/250_19037459294e8c7d76ddf75.jpg

Dziękuję Queenie. Lampy, które wkleiłaś są śliczne! Tez na nie patrzyliśmy. Ale niestety - zbyt strojne do naszego salonu. Szukam jakichś prostszych, ale z pieprzykiem...

Co do sypialni - to za poduchami się rozglądam. Te są tymczasowe - jeszcze z mieszkania. A nad łóżkiem zawiśnie zawiśnie... - prezent od przyjaciół (jestem ciekawa jak wyszedł). Pokażę, jak tylko dostanę :)

Iza, cóż - jakoś przeżyję, że Ci się nasza sypialnia nie podoba. My jednak odnajdujemy w niej intymny nastrój ;)

Co prawda nie rozumiem stwierdzenia: "wszystko zbyt małe co do formy łóżka", bo łóżko ma zaledwie 160 cm, a w formie jest baaardzo proste. Nie mniej jednak dziękuję za opinię :)

Edytowane przez naberia

u nas w salonie jest skóra...ale salon jest zrobiony pod gości ze tak powiem :) imprezy, wizyty itp, dlatego reprezentacyjna skóra

na co dzień użytkujemy tzw pokój tv w którym pozwalam jeść, rozwalać zabawki i trzymac nogi na stole...i tam przepastna rogówka z materiału

dla mnie na co dzień skóra nie jest przyjemna w użytkowaniu, za to ładniejsza i bardziej elegancka

Hmn...a ja właśnie Beatko tą z Komy widziałam i umarłam z wrażenia, a mąż zawsze twierdził że mnie chyba już żadne oświetlenie dostępne w salonach nie może zaskoczyć ;) Widziałam na żywo i uważam że jest piękna. Przy dobieraniu lamp za bardzo się przejmujesz tym aby były identyczne, bo dwie różne kolekcje identyczne nie będą :no: Znajdź element łączący i gotowe ;)

A sypialnia hmn no jak pisałam wcześniej, mi te meble (szafki i uchwyty) nie pasują do tapety. Firanka skromna, ładna.

P.S. Takie "soczyste" komentarze zawsze są najlepsze, zwłaszcza jak nie ma się co u siebie pokazać ;)

oj, pracowitą niedzielę mieliśmy :)

W kwestii kompletu wypoczynkowego - postanowione - Genesis z Bizzarto w formie rogówki:

genesis-bizzarto.jpg

Był najbardziej wygodny. Mechanizm zagłówka dopracowany. Odpowiednia wysokość zagłówka. Idealna miękkość pod dupcią i poducha w części lędźwiowej! Po prostu dla nas bomba. Będziemy zamawiać w przyszłym tygodniu, ale prędko do nas nie dotrze, bo dopiero w 3. tygodniu styczna :( (czyli po rozwiązaniu). Nadal mamy dylemat: skóra czy materiał. Ale z racji tego, że skóra w kolorze szarym wydawała się bardzo ciemna, poza tym się naciąga, chyba weźmiemy jednak materiał.

Sprzedawczyni bardzo polecała nam materiał hiszpański corian (czy jakoś tak), ten co tak łatwo się czyści i się nie naciąga, na dodatek jest milusi. I tu z kolei mieliśmy kolejny dylemat - który odcień szarości? Były dwa: jaśniejszy i ciemniejszy.

- Jaśniejszy bardziej pasuje odcieniem do kominka i tapety, za to przy panelach i białych ścianach wygląda mdło.

- Ciemniejszy natomiast odcieniem różni się od kominka i tapety, za do wygląda wyraźniej.

Co nam doradzicie?

W sklepie było ciemno, więc kolory trochę przekłamane (na tle kremowej kanapy):

Zdjęcie1726.jpg

Zdjęcie1725.jpg

Wklejam jeszcze fotki skóry (z lewej) i materiałów. Była taka szarość, która mi się najbardziej podobała (ta górna w środku), ale materiał podobno kiepski - naciąga się i kiepsko czyści ( a przy małym dziecku wiecie jak to jest).

Zdjęcie1722.jpg

Witaj Naberio:) Wypoczynek super wybraliście:)..... jeżeli chodzi o ten kolor skóry to faktycznie niezbyt ładnie się prezentuję;)

Ja osobiście wybrała bym materiał i to ten ciemniejszy:yes: Ten jaśniejszy może wyglądać mdło przy jasnej podłodze:)

ale wybór pozostawiam Tobie,bo wiadomo każdy ma inny gust:D.Najważniejsze byś Ty była zadowolona.Zyczę dobrze podjętej decyzji.....trzymam kciuki:):D

Dzięki dziewczyny. Mąż woli ciemniejszą wersję. Ja z kolei nie wiem... ale przy kominku bardzo się kurzy, więc ciemniejsza na pewno będzie praktyczniejsza.

Justynko, ten komplet na zdjęciu jest większy, bo to nie to samo zestawienie, co wybraliśmy. Przede wszystkim nie chcemy przedłużonego siedziska na nogi, który sprawia wrażenie ciężkości. U nas całkowity wymiar 314 x 229 cm. Ale owszem jest dość głęboki - ma 106 cm, Ascot miał 100. Ale wygoda najważniejsza :)

Nasz moduł to ten na pierwszym zdjęciu z ich strony. Właściwie to obawiam się, że będzie za mało miejsca do siedzenia... Muszę gdzieś dokupić podwójną pufę, bo Bizzarto ma tylko pojedyncze.

nasz moduł.jpg

Edytowane przez naberia