pszczolka m 16.11.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Niestety z nalepkami nie pomogę. Ja dla córki kupowałam w chińskim centrum handlowym (te same rozmiary co w internecie kosztowały ok 60 zl mieli po . Ale u mnie jest myszka miki i hello kity . Może u was też jest taki sklep, w budowlanych też mają i czasem w zabawkowych. Chociaż z brzuszkiem to w internecie napewno łatwiej, zwłaszcza ze już ostatni mies tuz tuz A firanki nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Roleta rzymska i zasłona to o jednego grzybka za dużo. U mnie w salonie raczej prostota dominuje i tego wolałabym się trzymać. Z roletą rzymską Pati masz rację - ciężko okno otworzyć, chyba że na karniszu montowana. W szpalecie nam odradzali. Luźno zawieszone zasłony mi się podobają, ale pasowałyby tylko przy tarasie, bo w oknach (specjalnie poszerzanych na kształt panoramiczny) to już nie bardzo. Inna kwestia jest taka, że po bokach okna narożnego mamy zamontowane pstryczki elektryczki oraz sterownik od kominka, więc lepiej by ich było nie zasłaniać zasłoną. Inny mankament tego okna jest taki, że okno jest asymetryczne i po jednej stronie byłoby tej zasłony raz więcej niż z drugiej. Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.11.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Beatko wszystko zależy od wnętrza. Nie wiem natomiast jaki ma być problem przy otwieraniu okna z roletą rzymską...przecież ona do mechanizmu jest przyczepiona na rzep to co za problem? Pokaż może to asymetryczne okno, bo coś kłamiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 No roleta jest montowana na rzep, ale nikt nie będzie odpinał jej przy każdorazowym otwieraniu okna (a ja mam manię siedzenia przy otwartych oknach), lub jak ktoś będzie chciał uchylić okno, a nawet przy otwarciu drzwi tarasowych (przesuwka) - bo podniesiona roleta będzie przeszkadzać (za mało miejsca jest). Zaznaczam, że rzep byłby montowany tuż nad szpaletą (nie do sufitu). Ale i tak to rozwiązanie nam bardzo odradzali i to w kilku miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 A tu są te okna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.11.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 do kuchni i na te małe okno w salonie dałabym coś wiszącego ale krótkiego (nie zasłony) - widzę ze masz widok na ulice... chociaz ja też z kuchni widzę ulice ale okno nad blatem jest wąskie i długie...i zdecydowałam że zostawie bez firan zupełnie a do tarasowego skoro nie chcesz przysłaniać pstryczków (ja bym je zasłoniła ) to...nic nie wieszaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.11.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 aaa...ja myślałam, że otwieranie tylko do mycia okien, wy nie macie mechanicznego obiegu powietrza tak? jak nie to faktycznie roleta rzymska odpada. Na pewno do kuchni nowoczesnej nie pasują mi żadne woalowe zawilce, może więc zwykła roleta montowana w świetle okna? lub żaluzja drewniana. Przy narożnym oknie spokojnie możesz dać zasłonki po 2 stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 ale właśnie co wiszącego krótkiego????? nie chodzi o pstryczki a o sterowniki bardziej - bo czesto się sprawdza temperaturę i reguluje kominkiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Zwykłe rolety (te dzień-noc) coraz częściej mi właśnie chodzą po głowie..., bo drewnianych bym raczej nie chciała - za dużo brązu by było. Ale z kolei czy będą pasować do zasłon? Aha, wcześniej jak szukałam rolet dzien-noc, to niestety nie było na brązowych montowaniach ale może od tego czasu coś się zmieniło. Oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.11.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Kurczę...no a gdybyś zasłoną nie wchodziła na ścianę tylko zaczynała od ramy okna? wtedy zasłona kończyłaby się na połowie...może w lato trzeba by było ją przesuwać na środek bardziej...ale w inne pory roku nie...no sama nie wiem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Dziewczyny, a tak z innej beczki. Jestem w kropce. Znalazłam odpowiedni wózek. 3 w 1. Ma wszystko to co chciałam, żeby miał, a i cena jest fajna. Tylko jeden mały problem. Chciałabym kupić wózek, który też potem będzie służył dla drugiego dziecka ( o niewiadomej płci), dlatego muszę wybrać jakieś neutralne kolorki. I tu właśnie problem. Wózek, który wybrałam, to nowość na rynku i ma ograniczoną gamę kolorystyczną. Jakichś jasnych kolorów pastelowych to w ogóle nie ma. Zgupiałam już totalnie, który kolor wybrać Zastanawiam się, czy szarość nie będzie za ciemna dla dziewczynki, a z kolei fiolet nie za bardzo odpowiedni dla chłopca???? Turkus zbyt intensywny i rzucający się w oczy?? Zieleń latem będzie przyciagać muszki?? Z tych kolorów, co jeszcze są w miarę, to takie: PS. Dla córci wybrałabym kolor 2 Edytowane 16 Listopada 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.11.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 1 i 2 super dla chłopca i dziewczynki P.S. Pokazałabyś sie z brzuszkiem tak w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 wątpię czy bym się w monitorze zmieściła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.11.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 ahahha dobry wykręt, ale szanuję go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 jaki wykręt!? 1 i 2 mówisz o zdjęciach, czy kolorkach 1 i 2 z ostatniego zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.11.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 a mi sie to male okno w salonie wydaje strasznie krótkie i wysoko umiejscowione. długie zasłony i firany lub rolety może by je wydłużyły optycznie a może takie rozwiązanie:http://rolety-rolety.pl/images/zaslony_17m1.jpg lub takie http://rolety-rolety.pl/images/zaslony051.jpgalbo prostą firanęhttp://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLABRNV-Ml3DoOGZY-wF8-TQwJuMZgimmivuM18UJoi0xpe65XVA a na tarasowe moze panele zasłonowe http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQU6bWHycnyNeQlaz9d-6hT784EvWAeJ70qBILdD4CDG8zjB32N w kuchni najlepiej podoba mi sie pomysl z drewnianą roletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ale ja go nie chcę wydłużać! Zabieg był celowy - wysoko osadzone, a szerokie. Mogę co jedynie to jeszcze bardziej podkreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.11.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) I naprawdę wolę rozwiązania minimalistyczne. Będzie niski komplet. Generalnie prostota. Glamour nie wchodzi grę, a rolety + zasłony, kojarzą mi się właśnie z takim stylem. Wolę coś "surowego" Panele bardzo mi się podobają Edytowane 16 Listopada 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 co do wózka to dobra rada ciocina sprawdź wagę. dziecko szybko przybiera i się nie obejrzysz jak będzesz musiala nosic z wozkiem ze 30 kg:) chociaz w sumie mieszkAcie w domu wiec t co innego niz ja w bloku. a kolor ja mam zielony i jestem zadowolona, nie przyciąga muszek, uniwersalny. a jak chcesz cos spokojniejszego to najlepiej podoba mi się szary ten brąz ma dość dziwny odcień. mozesz wziasc nawet fioletowy, bo kupujesz go dla siebie , chlopcu czy dziewczynce będzie bez róznicy. a swoją drogą jaka disajnerska torebka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczolka m 16.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 no to zostają wam rolety mi osobiście dzien noc sie nie podobają bo te paski sprawiaja dla mnie wrazenie ciapowatych i bogaych na oknie a mze zwykle zobacz jak na panoramicznym oknie to wyglada http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbK4en63i7asQKtMec39oBZm6HEDhlYDDtJG81V4HUxtgZD1rJGw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts