Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Niestety z nalepkami nie pomogę. Ja dla córki kupowałam w chińskim centrum handlowym (te same rozmiary co w internecie kosztowały ok 60 zl mieli po 8). Ale u mnie jest myszka miki i hello kity ;). Może u was też jest taki sklep, w budowlanych też mają i czasem w zabawkowych. Chociaż z brzuszkiem to w internecie napewno łatwiej, zwłaszcza ze już ostatni mies tuz tuz

A firanki nie chcesz?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Roleta rzymska i zasłona to o jednego grzybka za dużo. U mnie w salonie raczej prostota dominuje i tego wolałabym się trzymać. Z roletą rzymską Pati masz rację - ciężko okno otworzyć, chyba że na karniszu montowana. W szpalecie nam odradzali. Luźno zawieszone zasłony mi się podobają, ale pasowałyby tylko przy tarasie, bo w oknach (specjalnie poszerzanych na kształt panoramiczny) to już nie bardzo. Inna kwestia jest taka, że po bokach okna narożnego mamy zamontowane pstryczki elektryczki oraz sterownik od kominka, więc lepiej by ich było nie zasłaniać zasłoną. Inny mankament tego okna jest taki, że okno jest asymetryczne i po jednej stronie byłoby tej zasłony raz więcej niż z drugiej. Lipa :(

No roleta jest montowana na rzep, ale nikt nie będzie odpinał jej przy każdorazowym otwieraniu okna (a ja mam manię siedzenia przy otwartych oknach), lub jak ktoś będzie chciał uchylić okno, a nawet przy otwarciu drzwi tarasowych (przesuwka) - bo podniesiona roleta będzie przeszkadzać (za mało miejsca jest). Zaznaczam, że rzep byłby montowany tuż nad szpaletą (nie do sufitu). Ale i tak to rozwiązanie nam bardzo odradzali i to w kilku miejscach.

do kuchni i na te małe okno w salonie dałabym coś wiszącego ale krótkiego (nie zasłony) - widzę ze masz widok na ulice... chociaz ja też z kuchni widzę ulice ale okno nad blatem jest wąskie i długie...i zdecydowałam że zostawie bez firan zupełnie

a do tarasowego skoro nie chcesz przysłaniać pstryczków (ja bym je zasłoniła :p) to...nic nie wieszaj :D

aaa...ja myślałam, że otwieranie tylko do mycia okien, wy nie macie mechanicznego obiegu powietrza tak? jak nie to faktycznie roleta rzymska odpada.

Na pewno do kuchni nowoczesnej nie pasują mi żadne woalowe zawilce, może więc zwykła roleta montowana w świetle okna? lub żaluzja drewniana.

Przy narożnym oknie spokojnie możesz dać zasłonki po 2 stronach :)

Zwykłe rolety (te dzień-noc) coraz częściej mi właśnie chodzą po głowie..., bo drewnianych bym raczej nie chciała - za dużo brązu by było. Ale z kolei czy będą pasować do zasłon? Aha, wcześniej jak szukałam rolet dzien-noc, to niestety nie było na brązowych montowaniach :( ale może od tego czasu coś się zmieniło. Oby!

Dziewczyny, a tak z innej beczki. Jestem w kropce. Znalazłam odpowiedni wózek. 3 w 1. Ma wszystko to co chciałam, żeby miał, a i cena jest fajna. Tylko jeden mały problem. Chciałabym kupić wózek, który też potem będzie służył dla drugiego dziecka ( o niewiadomej płci), dlatego muszę wybrać jakieś neutralne kolorki. I tu właśnie problem. Wózek, który wybrałam, to nowość na rynku i ma ograniczoną gamę kolorystyczną. Jakichś jasnych kolorów pastelowych to w ogóle nie ma. Zgupiałam już totalnie, który kolor wybrać:( Zastanawiam się, czy szarość nie będzie za ciemna dla dziewczynki, a z kolei fiolet nie za bardzo odpowiedni dla chłopca???? Turkus zbyt intensywny i rzucający się w oczy?? Zieleń latem będzie przyciagać muszki??

Z tych kolorów, co jeszcze są w miarę, to takie:

laret brąz.jpg

laretcz szary.jpg

laretcz fiolet.jpg

laret inne kol.jpg

PS. Dla córci wybrałabym kolor 2 :)

Edytowane przez naberia

a mi sie to male okno w salonie wydaje strasznie krótkie i wysoko umiejscowione. długie zasłony i firany lub rolety może by je wydłużyły optycznie a może takie rozwiązanie:

http://rolety-rolety.pl/images/zaslony_17m1.jpg lub takie http://rolety-rolety.pl/images/zaslony051.jpg

albo prostą firanę

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLABRNV-Ml3DoOGZY-wF8-TQwJuMZgimmivuM18UJoi0xpe65XVA

a na tarasowe moze panele zasłonowe http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQU6bWHycnyNeQlaz9d-6hT784EvWAeJ70qBILdD4CDG8zjB32N

w kuchni najlepiej podoba mi sie pomysl z drewnianą roletą

co do wózka to dobra rada ciocina ;) sprawdź wagę. dziecko szybko przybiera i się nie obejrzysz jak będzesz musiala nosic z wozkiem ze 30 kg:) chociaz w sumie mieszkAcie w domu wiec t co innego niz ja w bloku.

a kolor ja mam zielony i jestem zadowolona, nie przyciąga muszek, uniwersalny. a jak chcesz cos spokojniejszego to najlepiej podoba mi się szary ten brąz ma dość dziwny odcień. mozesz wziasc nawet fioletowy, bo kupujesz go dla siebie ;), chlopcu czy dziewczynce będzie bez róznicy. a swoją drogą jaka disajnerska torebka ;):):)