Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Literki nie mają mocowań do ściany, ale pewnie jakaś silna taśma dwustronna dałaby radę ;)

w marketach budowlanych kupisz wiele rodzajów taśmy dwustronnej dużo bardziej trwałej niż taka typowa papiernicza. nazywa się to "tesa" (od nazwy firmy). przyczepiłam na coś takiego czujkę od stacji pogodowej i żadne śniegi, deszcze czy wiatr tego nie ruszają :) śmiem twierdzić, że i w kuchni dadzą radę

coraz bardziej podobają mi sie te literkowe napisy :) kiedys nawet myślałam o takiej tapecie na 1 ścianie gdzie w różnych rodzajach czcionki był napis chyba "czekolada" albo "kawa" juz nie pamietam i jeszcze w róznych językach były

generalnie - fajny ozdobnik :) a u Ciebie widziałąbym je faktycznie w pionie po lewej str okapu, nie po bokach

a zapomniałam - tutaj masz do powieszenia na scianie, troche industrialnie wyglądają, oceń sama :) póki co im sie przyglądam ale wyglądają zachęcająco i chyba sie skuszę

http://www.decorolka.pl/product.php?id_product=299

a tutaj pełna gama liter:

http://www.decorolka.pl/search.php?orderby=position&orderway=desc&search_query=napis&submit_search=Szukaj

Dzięki wielkie Pati :) Fajne te literki :) Niestety, mój mąż kategorycznie literkom powiedział NIE :( Staram się go urobić, ale jakoś nie daje się przekonać :( Muszę poszukać jakieś inspiracje, żeby mu chyba udowodnić, jak to fajnie może wyglądać.

Teraz czekam aż wróci z pracy i jedziemy zamówić w końcu rogówkę! I tak będzie dopiero w połowie stycznia, ale przynajmniej już będzie zamówiona.

Może uda nam się też lampy zamówić. Zdecydowaliśmy, że nad stół pójdzie Italux Magic - listwa, tylko nie wiem czy z 3 (55cm) czy 4 (71cm) kloszami??? Stół narazie ma 120 cm, docelowo 140 cm (rozkładany).

a nie będzie za masywnie wyglądać?

Z narożnikiem też mam dylemat. Nastawiałam się, że po dłuższej stronie będą 2 miejsca siedzące po 75 cm, ale zastanawiam się, czy nie lepiej zrobić 3 a krótsze - 65 cm. Długość narożnika zwiększyłaby się z 314 na 359 cm, ale jedna osoba więcej usiądzie. Tylko znowu pytanie - nie będzie za masywnie wyglądać???? ściana ma 6,2 m minus okno 1,2 m.

Dzięki dziewczyny. Pati, chyba przekonałaś mego męża ;) W każdym bądź razie powiedział, że MOŻEMY pojechać je zobaczyć. A to już coś! :)

Z racji tego, że w kącie stoją noże i makaran, więc nie jest tak goło - dałabym tam pionowy napis, natomiast po drugiej stronie (po stronie barku) poziomy. Myślę, że fajnie to będzie wyglądać :) Zreszta, już z samym szkłem się oswoiłam, więc nie jest tak źle.