Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z racji tego, że zostało nam 7 tygodni do rozwiązania, pomalutku zapełniamy pokój Małej. Dziś się pojawiły firanki. Niestety z wygody zrezygnowałam z tych weneckich, co wcześniej pokazywałam materiał. Może jak mała będzie większa, to je dam uszyć. Uchwyty w komódce już są zmienione. Teraz czekam aż mąż skręci resztę mebelków. Postanowiłam, że łóżeczko wezmę do nas do sypialni, a w pokoju Małej będzie stać kołyska (w miejscu gdzie na zdjęciu leży materacyk).

Zdjęcie1816.jpg

Zdjęcie1815.jpg

Zdjęcie1818.jpg

Dzisiaj w końcu zamówiliśmy lampy do salonu :) Stanęło na Italuxie: Magic nad stół i kinkiety. Nad ławę - Cristal Ring. Zrezygnowaliśmy z Markslojda, ponieważ miał ohydne mocowanie do sufitu (z taką siateczką).

italux magic 4.jpg

italux magic kinkiet.jpg

cristal ring ital.jpg

A ostatnio jak zamawialiśmy rogówkę, wpadły nam w oko takie krzesła (oczywiście, preferowałabym białe):

Zdjęcie1793.jpg

Zdjęcie1792.jpg

Ale ładny brzuszek! Ja takiego ładnego nie miałam ;-) Mi sie rozlewał na boki :-)

Kinkiet super! Zrób zdjęcie jeszcze w dzień razem z drzwiami. pokój malutkiej słodziutki, mi osobiście nie pasuje tam tylko ta sciana zielonkawa.ja bym do tej fajnej delikatnej żółci dodała jasno szarą scianę - a moze tapete szarą w żółte kropeczki....

O! witam Cię pepejeans :)

Krzesła były w promocji - 399 zł/szt. (AMT Bielsko-Biała).

Agi, to już nie brzuszek, a brzuszysko! ;)

Co do kolorku zielonego - masz rację. Mi się on od początku nie podobał :( Ale ostatnio mąż wprowadzał ostatnie poprawki i nie miałabym sumienia prosić go o przemalowanie :( Pocieszam się tym, że pewnie po 2 latach i tak trzeba będzie znowu malować :) A na ściany kupiłam kolorowe naklejki (głównie żółto - różowo - zielone motylki i kwiatuszki), więc mam nadzieję, że jakoś połączą tą zieleń z całością, choć szczerze mówiąc bardziej mi odpowiada tylko ten melon i biel. Jest tak schludnie i elegancko... Z drugiej strony, pomyślałam, że tak właśnie urządzę Małej pokój jak troszkę podrośnie (taki typowy pokoik dla panienki), a teraz powinno być bardziej słodko...

Co do kinkietu - wisi narazie tylko jeden, ale daję fotkę. Potem wkleję najwyżej fotkę z dwoma :)

Zdjęcie1835.jpg

Zdjęcie1832.jpg

Zdjęcie1831.jpg

Zdjęcie1833.jpg

wow! dawno znow mnie tutaj nie bylo a tu takie postepy! super bedzie ta kanapa i mam nadzieje ze wybralas ten ciemny szary :) zdecydowanie fajnie bedzie wygladal i lepiej niz jasny. to okno tez mi sie jakies takie male widzi, ale jak pisalas, skoro takie CI sie podoba i takie chcieliscie to jest gites :)

pokoj dla malej fajny i fajnie widziec brak rozowego :D albo - brak przytlaczajacej ilosci rozowego. zielenie to moje kolory - w sensie - malo tego u nas,ale mi sie podobaja.

a moge zapytac o cene tego naroznika i dokladne wymiary? wiem ze 360cm, ale ile w druga strone? moze byc na priv.

a jak samopoczucie - kregoslup daje rade?

trzymajcie sie!

hej Nicol! :)

Narożnik zamówiliśmy w tym ciemniejszym odcieniu. Dokładne wymiary: 229 x 358 cm plus pufa 80 x 80 cm. Cena samego narożnika w tkaninie carabu 7582 zł + 666 zł pufa (ceny w promocji -10% - promocja w Bizzarto do końca grudnia).

P.S.

Dzięki, kręgosłup jakoś się trzyma ;) Generalnie czuję się dobrze :)

Dzięki Justynko! :hug: Tak się nie mogę doczekać!

jeszcza zatesknisz za tym błogim spokojem jaki masz teraz :) ja sie już cieszę ze moja 3-latka jest coraz bardziej samodzielna i ZACZYNA bawić sie sama...bo tak to albo siedzi u syna w pokoju mu na głowie albo mnie ciągnie...

zawsze chciałam mieć 3 dzieci...ale po tej szogunicy którą mam teraz juz mi wystarczy dwójka ;)