Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Święta, święta i po świętach! No i nawet dobrze :)

Pożyczyłam ze sklepu próbki plis. Muszę dziś zadecydować, które zamawiam. Spośród 4 szarości wybrałam 2. Przykleiłam na okno i... wygląda to tak:

- po lewej - bardziej transparentna

- po prawej - mniej transparentna

Nie wiem, którą wybrać :( Plisy mają nas chronić od zewnątrz przed wzrokiem ciekawskich w ciągu dnia (parterówka blisko drogi). Jak jest ciemno i tak spuszczamy rolety zewnętrzne. Ta mniej transparentna bardziej mi się podoba, ale nic przez nią nie widać i obawiam się, że będzie mnie to denerwować, że nie będę widzieć co się przed domem dzieje. Z drugiej strony fajnie rozjaśnia wnętrze, dziwne, że ta bardziej przezroczysta wydaje się być ciemniejsza...

Zdjęcie1924.jpg

Zdjęcie1926.jpg

Zdjęcie1925.jpg

Beatko ja myślałam, że wy już we 3 a tu jeszcze :hug:

Z plisami do łazienki miałam podobny problem. Wybrałam ostatecznie tę bardziej transparentną, bo akurat nie potrzebuję w ciągu dnia mieć mroku. W sztucznym świetle wyglądała jak ta która transparenta nie jest. Na oko mi bardziej pasuje ta z prawej, ale wziełabym transparentną :yes:

Witaj Naberko poświątecznie:)

Oj masz ciężki orzech do zgryzienia;) Powiem Ci ,że podobają mi się obie:rolleyes::yes:,ale wybrała bym chyba tą bardziej transparentną(krateczka).Oczywiście wybór należy do Ciebie:wiggle:

Zyczę szczęśliwego rozwiązania, to już niedługo:wiggle::hug:

Pozdrawiam i przytulam:)

Jeszcze dodam, że tu nie ma dobrego ani złego wyboru pomiędzy tymi materiałami plis. Musisz określić czego oczekujesz na co dzień, czy chcesz mieć odrobinę intymności ale też widoczność na okolicę, czy na co dzień wolisz mieć plis tylko w 1/3 okna który całkowicie izoluje. U nas w łazience akurat potrzebowaliśmy czegoś co zasłoni nas przed ciekawskimi (okno na ulicę, a obok sedesik :lol:) ale wpuści trochę światła za dnia :)

Dzięki Dziewczyny. I właśnie tu jest problemo :( - chciałabym coś pomiędzy jedną plisą a drugą. Żeby prześwitywała, ale rozjaśniała pomieszczenie. Wczoraj nie zamówiłam tych plis, ale umówiłam się, że Pan pożyczy mi cały katalog na weekend :) Porobię jeszcze zdjęcia z jakimiś jaśniejszymi, ale trochę się obawiam czyszczenia, bo przy kominku nam się baaaardzo kurzy.

Naberio kochana wszystkiego najlepszego w nowym roku. Oczywiście szczęśliwego rozwiązania, by cała Twoja rodzinna była zdrowa (bo to najważniejsze) i byście razem tworzyli szczęśliwą, zgraną rodzinkę. A wnętrzarsko to więcej tak fajnych pomysłów.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSB3V1O3ZYwhd7ec1iP6tm4Lc9jy_exfT7KxQwcfyEYwj6-17tlOg

Naberia! wszystkiego dobrego w Nowym Roku! udanego rozwiazania!

z nieba mi spadlas z tymi roletkami!!!!! :D bo jestem na etapie wahan - ale nie mam dostepu do probek, a juz pozyczenie na weekend - to juz no option.

mi sie bardzo spodobal ten material co mniej przepuszcza swiatla. mowisz ze to jasny szary. mozesz mi powidziec co za firma je robi i w jakiej sa cenie (mniej wiecej) i jaka firma tego materialu?

a za te wszyskieg zdjecia z przeswitami Cie po prostu uwielbiam!!