Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Dzięki Nocol i Tobię życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :hug:

Oba materiały są w 3 grupie cenowej. Plisy są firmy ANWIS, a zamawiamy przez pośrednika ArtRoll.

Jeśli chodzi o ceny, to nie znam za metr kw, ale 2 okna (te poziome w kuchni i salonie - czyli 4 szyby o wym. 75 cm x 90 cm) wycenili na 1462 zł z montażem, natomiast to rogowe ( 3 szyby ok. 100 cm x 220 cm) 1856 zł z montażem.

Wciąż mamy dylemat czy nie wziąć rolety dzień - noc, bo najlepiej widać co się dzieje przed domem...

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzieki wielkie. nie wiem o co chodzi z ta 3cia grupa cenowa,ael rozumiem ze to znaczy "drozej". Czy mozesz mi przeslac namiar na tego sprzedawce? Jako ze u nich sie zastanawiacie rozumiem ze sa dobrej jakosci [mam na mysli rowniez ramy i cale wykonanie]. Jak dostane namiar to zapytam o wycene [ale bez montazu niestety]. Lookne tez - moze uda mi sie ich strone znalezc, jesli maja :)

A nad dzien-noc bede sie zastanawiac do kuchni moze. Ale poki co kurna kuchni nei ma!!!! moj pan sie nie odzywa a ja z utesknieniem czekam!

Dziewczyny, mam okropny dylemat i potrzebuję Waszej rady - szczególnie rad mam...

Nie wiem jak ustawić mebelki, żeby pokój dla Małej był funkcjonalny i ładny. Pomożecie??

Pokoik jak wygląda - pewnie pamiętacie - jest mały, na przeciwko okna są drzwi.

Mebelki są takie:

Szafa (bo komoda kąpielowa będzie w łazience, a łóżeczko i lampa stojąca - w sypialni):

Zdjęcie1976.jpg

Regał, kołyska, komoda z przewijakiem:

Zdjęcie1974.jpg

Stolik i krzesełko:

Zdjęcie1975.jpg

Fotel (wiem, że przydałby się inny - stylowy, ale taki mam, więc go wykorzystam):

Zdjęcie1978.jpg

Więc reasumując, docelowo w pokoju ma stać:

- szafa (nie mieści wszystkich ubranek i kocyków, więc nie wiem czy ich część nie dać do regału????????)

- regał (częściowo na zabawki, które z czasem uzbiera, a póki co chyba na podręczne rzeczy-może dać tu część ciuszków, ale obawiam się bałaganu?????????)

- komódka (na niej przewijak, więc myślę, żeby w niej trzymać pieluszki tetrowe, flanelowe, część pampersów i chusteczki - generalnie wszystko do przewijania????????)

- kołyska (w niej planuję kłaść Małą w dzień, a na noc zabierać do łóżeczka - do naszej sypialni)

- biały fotel (żeby sobie móc usiąść na chwilkę lub nakarmić)

- krzesełko i stolik (jeszcze na nie za wcześnie, ale skoro już ma ;)

Poradźcie Kochane, bo pewnie macie już obcykane, co gdzie dać, gdzie co trzymać, co mieć najlepiej pod ręką, co się przydaje, a co nie.

Gdzie postawić kołyskę??? W pobliżu fotela?

Komodę i szafę pewnie dobrze mieć blisko siebie.

Gdzie regał postawić? Blisko fotela i kołyski? czy może raczej bliżej przewijaka?

Gdzie powiesieć obrazek? gdzie lampkę (różowy kwiatuszek)?

Będę wdzięczna za każdą radę!

Tak myślę i myślę, i co wymyśliłam to to, żeby regał został w rogu tam gdzie jest, obok dać fotel i kołyskę (z fotela łatwo będzie sięgnąć do regału, żeby coś wziąć lub odstawić, a z drugiej strony fotela będzie łatwy dostęp do kołyski, żeby pobujać).

Po drugiej stronie zostawiłabym szafę tam, gdzie jest teraz (prawy róg), a obok niej bym dała komodę z przewijakiem (z lewej strony). Będzie łatwiej sięgać po ubranka stojąc przy przewijaku. W lewym rogu postawiłabym stolik z krzesełkiem.

Chyba tak będzie najpraktyczniej...

Naberia, ja się nie znam i nie wiem jak będzie ładniej. Ale jeśli chodzi o praktyczność to dobrze kombinujesz. Koło przewijaka musisz mieć pampersy i inne akcesoria niezbędne do przewijania. Ale też i ubranka powinnaś mieć w zasięgu ręki, więc ta szafa obok powinna być. Niby mozna przed przebieraniem przygotować sobie wszystkie ciuchy, ale moja praktyka mówi,ze czasem trzeba kolejny zestaw ciuchów:rolleyes:

aa, i jeszcze jedno. Pamiętaj,że przy dzieciach plany planami (np gdzie będzie spać ;) ), a życie swoje;) MOja dwójka mi to udowodniła:)

Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na sygnał,że rodzisz :)

Widziałam kombinezony zimowe - ocieplane dla niemowlaków za 30 zl (sliczne). Bluzeczki - tuniki z hello kitty za 10 zl - rozmiary do roczku. czapeczki za 5 zl (różowe wełniane z polarem - ale zawyzona rozmiarówka na moją 2 latkę kupiłam rozmiar 3-6 lat i trochę przymała), 10 zl i 20 zl pilotki z futerkiem. Golfiki 2 szt za 10 zl i więcej jeszcze ale nie pamiętam.

Ojej! Tak tanio? O kurczę! A w Bielsku nie widziałam takich okazji :(

No nic. Narazie i tak się szybko na zakupy nie wybiorę. Byłam dziś u lekarza i kazał mi się jutro wstawić w szpitalu. Jak dobrze pójdzie w czwartek zostanę mamą :)

Nie mogę się doczekać. Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam cieplutko!