Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Naberia u nas sufit z halogenami przewidziany jest tak żeby wystawał 20 cm ponad głębokość szafek dolnych, czyli szafka ma głebokość 60 cm, sufit podwieszany jest na 80 cm głebokości, od brzegu sufitu halogen chyba ma 7 cm luzu? jakoś tak :) Czy w ogóle nad barkiem warto się bawić w podwieszanie sufitu skoro rury od okapu i tak nie musisz tam ukryć? Ja bym zrobila 2-3 normalnie pojedyńcze zwisy.

Hm...ale ta lampa to z czego jest? To nie są kryształy, to są jakieś nitki bąbelki?

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To taką głęboką się robi zabudowę? hm. Nie przypuszczałabym.

Jesli chodzi o barek - myśłałam, żeby jakoś optycznie "oddzielić" kuchnię? albo "zaznaczyć" barek? i na tym suficie zwisy... Czy nie bardzo? Zwiisać też będą te kule nad stołem na przciwko... Nie bvędzie tego za dużo?

Klocz jest wykonany jakby z biało -przezroczystego akrylu. Tak jakby gruby sznurek akrylowy przeplatany we wzorek...

Nie wiem jak się robi :p U nas jest głębokość dolnych szafek 60 cm i projektantka pod to przewidziała zabudowę halogenową górną na 80 cm. Mi się wydaje, że barek sam w sobie już się zaznacza w kuchni, dołożyłabym chyba tylko proste zwisy. U siebie zresztą też tak mam mieć. Jeżeli wolisz dorzucić zabudowę nad barkiem, to proszę bardzo. Jeżeli zrobisz to z umiarem to na pewno nie stracisz, a spokój ducha bezcenny :)

No to do tej lampy na pewno nie dorzucałabym kryształów. Lubię jak oświetlenie jest spójnie, niekoniecznie z jednej kolekcji. Czy te lampy które masz muszą zostać, bo się wam podobają czy z jakiegoś innego powodu?

Naberia mi się sprawuje dobrze, ale używam go od miesiąca. Na szczęście nie mam nawyku wstawiania brudnych garów do zlewu tylko od razu do zmywarki, więc problemu z zaciekami też nie mam. Myślę, że gdybym brudne naczynia wstawiała do zlewu to szybko stałby się on pomaranczowy, no ale to tylko domysły ;)

Biały blat polecam, my mamy matowy i bardzo sobie chwalimy :)

Venus, w końcu dotarłam do domu więc pstryknęłam zdjęcia lampie:

DSC03251zm.jpg

DSC03254zm.jpg

Co mnie martwi, to to, że ma ona tylko 30 cm średnicy. I chociaż salon jest nieduży (4,1 x 6,2 m) to troszkę się boję, że będzie za mała i skończy się na tym, że będę musiała kupić nowe lampy. A szkoda by mi ich było :(

Do tego odnalazłam pudło z lampą, którą planuję powiesić nad stołem:

DSC03262zm.jpg

Lampy są z firmy Edisun:

http://edisun-home.com/Lampa_Wiszaca_Enna-14.html

http://edisun-home.com/Lampa_Wiszaca_Enna3-13.html

Edytowane przez naberia

Witam Mirela u siebie :)

Myśmy się zdecydowali na siatkę tylko przy części "rekreacyjnej" domu. I tak musieliśmy tam obniżać poziom, więc uznaliśmy, że warto zainwestować przynajmniej w ta część ogrodu, gdzie cały czas będziemy przebywać i przed domem. Łącznie jest tego ok. 400 m kw. Kupiliusmy siatkę 2 m x 200 m i wyszło nas to niecałe 800 zł.

Na całość ogrodu by nam chyba było szkoda kasy...

Jak jesteśmy przy salonie, to od razu wkleję projekt kominka. Obudowa z jasnej płyty betonowej (zdjęcia płyty i wkładu już wcześniej zamieszczałam). Uprzedzam, wizualizacja zrobiona w programie z kiepską grafiką ;) :

fraczak kominek po przer

Edytowane przez naberia