Venus_m 11.05.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Naberia u nas sufit z halogenami przewidziany jest tak żeby wystawał 20 cm ponad głębokość szafek dolnych, czyli szafka ma głebokość 60 cm, sufit podwieszany jest na 80 cm głebokości, od brzegu sufitu halogen chyba ma 7 cm luzu? jakoś tak Czy w ogóle nad barkiem warto się bawić w podwieszanie sufitu skoro rury od okapu i tak nie musisz tam ukryć? Ja bym zrobila 2-3 normalnie pojedyńcze zwisy. Hm...ale ta lampa to z czego jest? To nie są kryształy, to są jakieś nitki bąbelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.05.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 To taką głęboką się robi zabudowę? hm. Nie przypuszczałabym. Jesli chodzi o barek - myśłałam, żeby jakoś optycznie "oddzielić" kuchnię? albo "zaznaczyć" barek? i na tym suficie zwisy... Czy nie bardzo? Zwiisać też będą te kule nad stołem na przciwko... Nie bvędzie tego za dużo? Klocz jest wykonany jakby z biało -przezroczystego akrylu. Tak jakby gruby sznurek akrylowy przeplatany we wzorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.05.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Nie wiem jak się robi U nas jest głębokość dolnych szafek 60 cm i projektantka pod to przewidziała zabudowę halogenową górną na 80 cm. Mi się wydaje, że barek sam w sobie już się zaznacza w kuchni, dołożyłabym chyba tylko proste zwisy. U siebie zresztą też tak mam mieć. Jeżeli wolisz dorzucić zabudowę nad barkiem, to proszę bardzo. Jeżeli zrobisz to z umiarem to na pewno nie stracisz, a spokój ducha bezcenny No to do tej lampy na pewno nie dorzucałabym kryształów. Lubię jak oświetlenie jest spójnie, niekoniecznie z jednej kolekcji. Czy te lampy które masz muszą zostać, bo się wam podobają czy z jakiegoś innego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.05.2011 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Chciałabym, żeby zostały, bo się nam podobają Specjalnie dokupiłam lampę tą potrójną nad stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.05.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 no ok, ja nie mówię że mi się nie podoba, tylko myślałam że historia może podoba jak z meblami wenge Jakie te lampy mają mocowanie? plastikowe, chromowane czy stal satynowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.05.2011 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 stal chromowana szczerze, to się obawiam, że kula może być za mała... Zmierzę średnicę jak wróce do domu (w pracy jestem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.05.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 No ja też tajniakuję w pracy Jeżeli nie znajdziesz nic podobnego do abażuru lampy to pojechałabym w tą stal chromowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.05.2011 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 ok. Dzięki A jak Twój zlewozmywak się sprawuje? Ja mam wciąz dylemat czy zrobić biały blat i biały zlew, czy czarny blat i czarny zlew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.05.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Naberia mi się sprawuje dobrze, ale używam go od miesiąca. Na szczęście nie mam nawyku wstawiania brudnych garów do zlewu tylko od razu do zmywarki, więc problemu z zaciekami też nie mam. Myślę, że gdybym brudne naczynia wstawiała do zlewu to szybko stałby się on pomaranczowy, no ale to tylko domysły Biały blat polecam, my mamy matowy i bardzo sobie chwalimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 11.05.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 (edytowane) Venus, w końcu dotarłam do domu więc pstryknęłam zdjęcia lampie: Co mnie martwi, to to, że ma ona tylko 30 cm średnicy. I chociaż salon jest nieduży (4,1 x 6,2 m) to troszkę się boję, że będzie za mała i skończy się na tym, że będę musiała kupić nowe lampy. A szkoda by mi ich było Do tego odnalazłam pudło z lampą, którą planuję powiesić nad stołem: Lampy są z firmy Edisun: http://edisun-home.com/Lampa_Wiszaca_Enna-14.html http://edisun-home.com/Lampa_Wiszaca_Enna3-13.html Edytowane 11 Maja 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 12.05.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 naberia - zainteresowała mnie ta siatka na krety. Drogo za metr płaciliście ? Ja jestem właśnie na etapie nawozenia ziemi i zastanawiam się nad nią ciągle, ale trochę cena mnie przeraża (mam z 15 arów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 12.05.2011 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Witam Mirela u siebie Myśmy się zdecydowali na siatkę tylko przy części "rekreacyjnej" domu. I tak musieliśmy tam obniżać poziom, więc uznaliśmy, że warto zainwestować przynajmniej w ta część ogrodu, gdzie cały czas będziemy przebywać i przed domem. Łącznie jest tego ok. 400 m kw. Kupiliusmy siatkę 2 m x 200 m i wyszło nas to niecałe 800 zł. Na całość ogrodu by nam chyba było szkoda kasy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 12.05.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Pilne. Pomóżcie plizzz... Na ile zrobić tą zabudowę z regipsu w salonie (ściana z tv). Ściana ma 3 m szer. na 266 cm wysokości. Czy zabudowa 25 cm szerokości w kształcie L na 12 cm wypukła wystarczy? I czy zamknąć ją z lewej strony (u) czy zostawić L? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 12.05.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 (edytowane) Przeprowadzam casting na połącznie podłogi w kuchni (szare płytki) i panele (jasne): Które połączenie najlepsze? 1. 2. 3. Edytowane 12 Maja 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.05.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Podłogi - rozwiązanie nr 1, wydaję się najabrdziej logiczne Lampy fajne, 30 cm średnicy to trochę malutko, ale to może do sypialni wtedy? Zabudowa ściany tv- najlepiej przymierzyć na budowie, wizualki obrazują mniej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 12.05.2011 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Venus, dziękuję. A co do zabudowy w salonie... kurka, nie wiem. Mam nadzieję, że będzie ok. Wydaje się bardzo delikatna, ale też nie chcę przesadzić. Jutro robią. Trzymaj kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.05.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Ja tak je mocno trzymam, że chyba nagroda w postaci zdjęć mi się należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 13.05.2011 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Zdjęcia będą na pewno. Zresztą urywam się wcześniej z pracy - bo jadę po projekt kominka. Tak się nie mogę doczekać! Więc wieczorkiem wstawię zdjęcia (dziś mówili, że zrobią tylko profile). P.S. Tylko sobie paznokci nie połam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 13.05.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Niedawno wróciłam z budowy, więc wklejam od razu efekt dzisiejszych prac. Venus, trzymałaś kciuki? Zabudowa salonu: I od razu dodam, że zabudowa będzie biała z taśmą ledową, a wnętrze pokryje delikatna szara tapeta. Narazie znalazłam taką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 13.05.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 (edytowane) Jak jesteśmy przy salonie, to od razu wkleję projekt kominka. Obudowa z jasnej płyty betonowej (zdjęcia płyty i wkładu już wcześniej zamieszczałam). Uprzedzam, wizualizacja zrobiona w programie z kiepską grafiką : fraczak kominek po przer Edytowane 13 Maja 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts