Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Pszczółko, ta pierwsza długa szafka super! Tylko gdzie taką można dostać? robiona na zamówienie, to pewnie dużo będzie kosztować.

Chyba że faktycznie wstawić szafkę krótszą, a po bokach zostawić miejsce np na kino domowe?

Jeszcze muszę oblukać szafkę, o której Duś pisze :)

Queene, szafka obecna jest już po prostu w opłakanym stanie, poza tym, jest za masywna (albo salon za mały) więc nadaje się do wymiany.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie bardzo wiem jak mam liczyć powierzchnię salonu... Długa ściana ma 6,2 m (tam gdzie dłuższa część narożnika), krótsza ma 4,1 m (tam gdzie krótsza część narożnika) do tego dochodzi otwarta część na kominek i stół. Czyli ok. 25 m kw plus 9 m kw = 34 m kw.

Jeśli chodzi o ścianę nad rogówką, to szczerze mówiąc - nie zastanawiałam się nad tym... jakoś nie brakuje mi tam narazie niczego... Muszę jeszcze poczekać na rolety i szafkę - może ewentualnie wtedy nad czymś pomyślę. Ale jak macie jakieś pomysły - chętnie wysłucham ;)

Natomiast zastanawiam się czy nie powiesić na tej ściance za stołem takiego a la obrazu - zdjęcie jak w awatarku drukowane na płótnie. Gdyby tak oprawić w chromowaną ramkę (jak lampa)?

Na pewno napiszę do Małysza o wycenę :)

ja glosuje za biala szafka i to jaknajbardziej zamknieta :D czy wasz tv wisi na scianie czy moze bedzie stal na szafce - kwestia gdzie postawisz dekoder/dvd etc - czy na poleczce otwartej, czy moze obok tv na gorze szafki. ja bym najchetniej wsio zamknela, ale boje sie ze przez szklo piloty beda gorzej dziac wiec zostawie 1 otwarta poleczke. reszta zamknieta.

• 2 weeks później...

Duśku, byłam na stronie tego Hazeta, ale nic w bieli nie widziałam... :(

Jeśli chodzi o tego Małysza - piękne meble robi i na pewno będą sporo będą kosztować :( Nie pisałam z prośbą o wycenę, bo małżonek mi tu mówi, że może być kłopot z transportem - żeby mebli nie uszkodzić to raz, a dwa - pewnie transport będzie drogi, bo to drugi koniec Polski :(

A czy szyba (np biała) może zakrywać tuner ? Chyba będą piloty działały ? Ja też czegoś do mnie szukam, ma być białe i jak najwięcej rzeczy w niej powinno być schowane. Chyba też zostanie mi zrobienie na zamówienie :(.

Np. coś takiego tylko oszklone środkowe półki:

http://modo4u.pl/zdjecia/SKLEP/stoliki_tv/stolik_tv_derby_white/stolik_tv_derby_white_1_700_466_85_85.jpg

Czesc Dziewczyny :)

Jakoś mi ten czas ostatnio ucieka. Mała ma się dobrze. Na szczęście kolek nie ma, ale swoje wystękać musi ;) Rośnie zdrowo i ładnie przybiera na wadze. Nie wstawiałam fotek, bo nie wiedziałam, że ciocie będą zainteresowane ;) W końcu to forum wnętrzarskie. Ale skoro ciocie pytają, to oczywiście jutro wstawię, o ile Mała mi tylko pozwoli :)

Pszczolko, na co czekasz??? ;) Dzieci to prawdziwe cuda!!!! :)

Co do szczepień, czekamy właśnie na termin w przychodni. Co do leżenia na brzuszku - oj, walczy Mała jak lew ;)

Venusku, W sprawie szafki, to fakt - czasem lepiej poczekać i dołożyć, niż kupić byle co i potem żałować.

Duśku, musiałabym zobaczyć ten dąb bielony na żywo (może by pasował do paneli), ale na razie się nie zapowiada, żebym jechała na sklepy :( Mimo to, chyba jednak biel będzie bardziej neutralna. Bałabym się wprowadzać kolejnego koloru drewna.

Mirela, pomysł z białą szybą jest super :)

Napisałam do firmy, która robiła mi kuchnię - czekam na wycenę szafki (za przykład dałam tą ikeowską, tylko długą na 2,7 m).

szafka ikea.JPG

Do okien dam jednak rolety dzień-noc szare, ale jeszcze nie zamówiłam :oops:

szafka ikea.JPG

Edytowane przez naberia

Beatko a Ty nie chcesz trochę odpocząć? No wiesz wyspać się, spędzić czas z mężem...ja bym chętnie na trochę Emi pożyczyła, wycałowała wynosiła i oddała :lol2:

Śliczna jest i chyba cały z niej tatuś co? :) Mi dziś do głowy wpadło imię dla dziewczynki, bo w tej kwestii nie mogliśmy się dogadać (nie jestem w ciąży ani na razie nie planuję), powiedziałam w tramwaju mężowi a on...hmmm ładne, także aktualnie zamiast znienawidzonej przez męża Matyldy mamy plan na Stefanię :D