Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobra, dobra. Wstawię :)

A apropos Emilki - może polecicie coś na bolesne ząbkowanie? Jak w ogóle rozpoznać, że sie już zaczęło? Dziąsełek nie ma jakichś nabrzmiałych, ale czasem krzyczy mocno pocierając dziąsłami o rączkę... Czy to TO?

I jeszcze ważna rzecz. Ostatnio zastanawiamy się jaką jednostkę centralną wybrać? Macie odkurzacz centralny? Możecie coś polecić????

Właśnie też miałam się domagać zdjęć Emilki, ale dziewczyny szybsze były ;)

Co do dziąseł, ja bobodentu używałam, pomaga trochę. Logopeda polecała mi też takie specjalnie patyczki z wypustkami (podobne do szczoteczki do zębów, ale na końcu zamiast włosia mają różne plastikowe końcówki). Można kupić w rossmanie. Odwrażliwiają buzię wewnątrz i sprawiają, że mniej dziąsła swędzą.

A jakie drzewka sadzicie? Ja powoli zbieram pomysły na ogród i chętnie się czegoś dowiem.

Dobrze, że reklamacja uznana. Firma porządna.

Odkurzacza nie mam i nie planuję więc nie pomogę.

Dzięki Pszczołko :) Właśnie bobodent kupilismy :) Tylko nie wiem od kiedy go używać - jak Mała zacznie płakać?

Co do drzewek - większość była posadzona w zeszłym roku. Teraz tylko parę świerków serbskich dosadziliśmy bo nam dużo padło i kilka drzewek na przód - wiąza Wredei, wiśnię amanogawę i cyprysika. Z resztą czekam na natchnienie ;) Owocowe posadzimy dopiero chyba w przyszłym roku, bo na drugiej połowie działki jeszcze nie mamy trawy :(

ja smarowałam jak płakała. on działa prawie natychmiast (możesz na sobie spróbować). Jak posmarujesz i będzie dalej płakać to niestety pewnie inne źródło płaczu.

Ale pięknie kwitnie ta wiśnia :jawdrop: U mnie drzewka to wiedza tajemna, ale mam już kilka pewniaków, które pewnie znasz :). Będzie wisteria, różanecznik, azalia, bez i kalina. Drzewek nie kwitnących jeszcze nie szukałam, ale ten wasz wiąz ma fantastyczny kolor liści więc go dorzucę do swojej listy.

Fakt, ślicznie kwitnie ale krótko. Mam też wiśnię Kiku shidare, ale przez ostatnie upały kwiaty przekwitły po 3 dniach :(

Wiąz bardzo mi się podoba. Niestety nasz jest narazie malutki. Mam nadzieję, że szybko urośnie.

A póki co - Emi:

DSC00020zm.jpg

Edytowane przez naberia

Zonko, fugi w kuchni mamy chyba Mapei - kolor Manhatan (ale ręki nie dam sobie uciąć). Jak narazie nie narzekam :)

W ogrodzie dużo jeszcze do zrobienia: Trzeba parę jeszcze drzewek i krzaczków dosadzić, korę dosypać, dokończyć obrzeże z kamienia, wysypać biały kamyk w "łezce" z trawami przy tarasie... Oj sporo jeszcze roboty. Poza tym cała druga część ogrodu jest jeszcze do zagospodarowania (większa część). Nie wspominając już o przodzie ogrodzenia do obsadzenia, a na projektowaniu się niestety nie znam. Poza tym wszystko robimy o własnych rękach.

Bądź co bądź, jak narazie jest tak:

Zdjęcie0168.jpg

Zdjęcie0166.jpg

Zdjęcie0172.jpg

Zdjęcie0170.jpg

Zdjęcie0167.jpg

Edytowane przez naberia

cd

Zdjęcie0162.jpg

Zdjęcie0161.jpg

Zdjęcie0165.jpg

Zdjęcie0160.jpg

Tu obrzeże jeszcze niedokończone. I kamyk biały do wsypania.

Zdjęcie0163.jpghttp://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

Na szczęście dużo roślinek nam nie padło przez te mrozy.

Nie mogę się doczekać aż świerki na tyle urosną, że zasłonią sąsiadów :)

Edytowane przez naberia