naberia 26.05.2011 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Dziękuję Olu I zapraszam znowu. Też się nie mogłam doczekac ogrodu (w końcu po to się człowiek buduje, żeby miał gdzie z kawa posiedzieć) Ale i tak duuużo przed nami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 27.05.2011 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Pomieszczenie gospogarcze prawie zakończone. W przyszłym tygodniu przyjeżdżają Panowie montować piec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 27.05.2011 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Aha, znalazłam jakieś zdjęcie w komórce tych lamp, które mi się w Agacie spodobały: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 27.05.2011 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 szkoda tylko że lampa nie jest na jakieś ledy lub żarówki energooszczędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Naberia Widzę że podobają się nam podobne lampy, tą którą wskazałąs z Komy że jest za droga ja byłam zdecydowana na 100 % i zobaczył ją mąż na żywo i stwierdził, żę 1600 zł za nią to przesada... Natomiast ta lampa chromowana z kryształami w środku super, też ją oglądałam i ładnie świeci ale dosyć punktowo, ten chrom gasi ją nieźle, dlatego jeżeli już to powiesiłabym ją nad stołem jadalnianym, bo ona raczej za wiele nie rozświetli...no ale może się nie znam, nie wiem P.S. Nie gorączkuj się z lampami, ja mimo dawno wybranego oświetlenia zbieram je bardzo powoli, bo ciągle zmienia mi się wizja czy w tym i tamtym miejscu kinkiet zwykły czy może podświetlający obraz, a jak obraz to jaki... AaaaAAaaa! zapomniałam Stół orzechowy, na masywnych nogach prosty kanciasty i w takim klimacie utrzymaj też barek w kuchni i będzie perfect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 30.05.2011 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Dzięki Venu za rady Też już się nauczyłam, że ostatecznie z zakupem trzeba poczekać (żeby znowu nie było jak ostatnio z oddawaniem lampy) Ta lampa z Komy piękna - ale zgadzam się ze zdaniem Twojego narzeczonego - nie warta swej ceny. Do 1000 zł jeszcze bym dała. Nad stołem i nad ławą chciałabym dać bardzo podobne lampy, różniące się np wielkością, żeby uniknać chaosu, jeśli kinkietów nie uda mi się znaleźć z tej samej serii. Zmartwiłaś mnie trochę informacja, że ta przyciemniana słabo świeci... Widziałam ją zaświeconą, ale świeciło z nią (jak widać na zdjęciu) jeszcze mnóstwo innych lamp, więc trudno było stwierdzić jak mocno daje. Generalnie lubimy siedzieć w półmroku, ale do tego będa kinkiety w salonie. A to światło główne ma docelowo być używane jak bedzie potrzeba zrobić "jasność" W takiem razie szukam dalej Aha, co do barku - to taka jest koncepcja - gruby orzechowy, tylko się boję, że kolor stołu potem będzie trudno zgrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.05.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Hmn....a stół żeby później u stolarza zamówić? i można ofornirować orzechem, albo zrobić sosnowy/dębowy/ bo orzech to już raczej drogo wyjdzie i pomalować pod kolor barku w kuchni? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 31.05.2011 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Jedynie to ofornirować, bo już malowany nie bardzo będzie pasowal - jednak całkiem inna struktyra wyjdzie. Jednak wolałabym nie szukać stolarza, a nie mam takiego sprawdzonego. Chyba, że firma co kuchnie będzie robić, zrobiłaby stół od razu ( i zastanawiam się jeszcze nad szafka tv)... Ale obawiam się ogromnych kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 31.05.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 dziś troszkę posiedziałam na allegro i znalazłam kilka fajnych lamp, które by mi spasowały do salonu: 1. 2. 3. 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 31.05.2011 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 cd. nad ławę: nad stół: Tylko nie wiem czy wystarczająco dużo światła dają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 31.05.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 I wkleję jeszcze takie ciekawostki, na które się natknełam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 02.06.2011 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Parę dni deszczu i trawa zaczyna kiełkować Rozwinęły sie również moje róże, piwonie i goździki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 02.06.2011 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 No, może trawa nie powala swoją zielenią JESZCZE, ale zawsze to już coś A wczoraj, niespodziewanie, został przywieziony kominek! Zdjęcie niewyraźne, bo robione wieczorem, ale dowód jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kominek w świetle dnia: W domu niewiele się dzieje. Kuchnia zamówiona. Wersja ostateczna: A póki co, trawka się zieleni. Aha, nalazłam śliczne panele z Balterio - Dąb Szroniony, ale obawiam się, że nie bardzo bedzie pasował do okien w kolorze orzech To te powyżej: Te poniżej tez mi sie podobały. Mają delikatne usłojenie, które jest jakby chromowane (na srebrno połyskują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Wyglądało by to mniej więcej tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Wybraliśmy też drzwi zewnętrzne: Do tego będzie dostawka boczna. Kolor oczywiście orzech. Zastanawiamy się tylko nad antaba - czy dawać dwustronną, czy praktyczniejsza nie będzie klamka? Najgorsze jest to, że czas oczekiwania wynosi 8 tygodni! Plus oczekiwanie na montaż. Nie wiem czy zdązą nam zamontować drzwi przed przeprowadzką! Edytowane 7 Czerwca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Tak wyglądają z klamką: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Wybraliśmy też drzwi wewnetrzne: Do sypialni i łazienki: Do pozostałych pomieszczeń (wc, spiżarka, wiatrołap, pomieszczenie gospodarcze): W kolorze: Choć wciąż się zastanawiam rownież nad tym modelem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 07.06.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Kurde, już sama nie wiem czy do będzie do siebie pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.06.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Mi to ogrodzenie średnio leży z tymi drzwiami zewnętrznymi. W drzwiach wybrałabym zwykłą klamkę, bo bardziej mi się podoba i nie wygląda moim zdaniem sklepowo, bo2 pasuje lepiej do klasycznego ogrodzenia. Sklepowy pręt zamiast klamki podoba mi się ale w bryłach nowoczesnych. Lampy wybrałabym te Azzardo, Ilona Agata z forum je ma tylko czarne. Możesz podpytać jak świecą. Cena chyba nie jest zabójcza 800-900 zł:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts