Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Naberia :D Widzę że podobają się nam podobne lampy, tą którą wskazałąs z Komy że jest za droga ja byłam zdecydowana na 100 % i zobaczył ją mąż na żywo i stwierdził, żę 1600 zł za nią to przesada... Natomiast ta lampa chromowana z kryształami w środku super, też ją oglądałam i ładnie świeci ale dosyć punktowo, ten chrom gasi ją nieźle, dlatego jeżeli już to powiesiłabym ją nad stołem jadalnianym, bo ona raczej za wiele nie rozświetli...no ale może się nie znam, nie wiem ;)

P.S. Nie gorączkuj się z lampami, ja mimo dawno wybranego oświetlenia zbieram je bardzo powoli, bo ciągle zmienia mi się wizja czy w tym i tamtym miejscu kinkiet zwykły czy może podświetlający obraz, a jak obraz to jaki... ;)

AaaaAAaaa! zapomniałam :) Stół orzechowy, na masywnych nogach prosty kanciasty i w takim klimacie utrzymaj też barek w kuchni i będzie perfect.

Dzięki Venu za rady :)

Też już się nauczyłam, że ostatecznie z zakupem trzeba poczekać (żeby znowu nie było jak ostatnio z oddawaniem lampy) ;)

Ta lampa z Komy piękna - ale zgadzam się ze zdaniem Twojego narzeczonego - nie warta swej ceny. Do 1000 zł jeszcze bym dała.

Nad stołem i nad ławą chciałabym dać bardzo podobne lampy, różniące się np wielkością, żeby uniknać chaosu, jeśli kinkietów nie uda mi się znaleźć z tej samej serii.

Zmartwiłaś mnie trochę informacja, że ta przyciemniana słabo świeci... :( Widziałam ją zaświeconą, ale świeciło z nią (jak widać na zdjęciu) jeszcze mnóstwo innych lamp, więc trudno było stwierdzić jak mocno daje. Generalnie lubimy siedzieć w półmroku, ale do tego będa kinkiety w salonie. A to światło główne ma docelowo być używane jak bedzie potrzeba zrobić "jasność" :)

W takiem razie szukam dalej :)

Aha, co do barku - to taka jest koncepcja - gruby orzechowy, tylko się boję, że kolor stołu potem będzie trudno zgrać...

Jedynie to ofornirować, bo już malowany nie bardzo będzie pasowal - jednak całkiem inna struktyra wyjdzie.

Jednak wolałabym nie szukać stolarza, a nie mam takiego sprawdzonego. Chyba, że firma co kuchnie będzie robić, zrobiłaby stół od razu ( i zastanawiam się jeszcze nad szafka tv)... Ale obawiam się ogromnych kosztów :(

Kominek w świetle dnia:

Zdjęcie0909.jpg

Zdjęcie0928z.jpg

W domu niewiele się dzieje. Kuchnia zamówiona. Wersja ostateczna:

kuch 3 biały barek szkło biała szafka.JPG

A póki co, trawka się zieleni.

Zdjęcie0906.jpg

Aha, nalazłam śliczne panele z Balterio - Dąb Szroniony, ale obawiam się, że nie bardzo bedzie pasował do okien w kolorze orzech :( To te powyżej:

Zdjęcie0922.jpg

Te poniżej tez mi sie podobały. Mają delikatne usłojenie, które jest jakby chromowane (na srebrno połyskują).

Wybraliśmy też drzwi zewnętrzne:

mini_181105_20101105-b3b64814.jpg

Do tego będzie dostawka boczna. Kolor oczywiście orzech.

Zastanawiamy się tylko nad antaba - czy dawać dwustronną, czy praktyczniejsza nie będzie klamka?

Najgorsze jest to, że czas oczekiwania wynosi 8 tygodni! Plus oczekiwanie na montaż. Nie wiem czy zdązą nam zamontować drzwi przed przeprowadzką! :(

Edytowane przez naberia

Mi to ogrodzenie średnio leży z tymi drzwiami zewnętrznymi. W drzwiach wybrałabym zwykłą klamkę, bo bardziej mi się podoba i nie wygląda moim zdaniem sklepowo, bo2 pasuje lepiej do klasycznego ogrodzenia. Sklepowy pręt zamiast klamki podoba mi się ale w bryłach nowoczesnych.

Lampy wybrałabym te Azzardo, Ilona Agata z forum je ma tylko czarne. Możesz podpytać jak świecą. Cena chyba nie jest zabójcza 800-900 zł:>