texxass 29.02.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 witam jestem w trakcie urządzania wnętrza domu ( narazie teoretycznie) i potrzebuję pomocy kogoś kto zna się na wystroju wnętrz.mam zaraz powejściu do domu taki mały "przedpokoik" ok 4 m2, będą tam wieszaki na kurtki itp.nie mam pomysłu jak to wszystko porozmieszczać i jak pomalować ściany, podłoga pewnie będzie z płytek 40x40 w odcieniu brązu ( ciemna).mam też pytanie co do blatu w kuchni, czy dobrym pomysłem jest zrobienie blatu w kuchni z tego samego materiału co parapety???proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 29.02.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Co do blatów, wydaje mi się ze warto. Np dlatego, że możesz dzięki temu zrobić sobie parapetoblat - czyli blat dochodzi aż do samego okna i zastępuje parapet! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2004 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2004 Napisz jaki domek masz, w małym wiatrołapie najlepiej umieścić szafki zrobione na wymiar. Zajmują mniej miejsca niż te ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
texxass 05.03.2004 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 wiatrołap mam 2x2,60: pewnie oprócz szafki na buty nie będzie więcej szafek do tego lusto i wieszaki na kurtki, w wiatrołapie mam też drzwi do garażu więc powierzchnia ścian do wykorzystania się zmniejsza.niewiem czy ściany pomalować czy zrobić panele??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 05.03.2004 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 Ja mam też wiatrołap o podobnych wymiarach. Planuję w nim zrobić we wnęce szafę z drzwiami przesuwanymi z lustrami (optycznie powiększy mały przedsionek). Szafa będzie dobrym rozwiązaniem na bałagan . Zawsze można tam szybko wrzucić buty, powiescić kurtkę czy położyć na półkę szalik , czapkę. Z osobnym wieszakiem wg mnie jest problem bo zawsze jest obwieszony i nie wyglada to za ciekawie. Przy małych dzieciach też się nie sprawdza , bo do niego nie dostaną i trzeba ich obsługiwać. Na sciany będę dawać jakąś ciekawą tapetę z ładnym paskiem ozdobnym (najlepiej zmywalną) a sufit będzie podwieszany z 4 halogenkami. Pozdrawiam Paty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2004 dzięki Paty, ta szafa to dobry pomysł, faktycznie mimo iż zabiera jakąś część powierzchni to optycznie powiększa, niewiem jednak czy znajde tyle miejsca, musze nad tym pomyśleć,na ściany myślałam o tzw " zacierce" sorry jeżeli coś przekręciłam a co dalej to narazie niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabandushi 09.03.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 cześć, odradzałabym ciemne płytki; po pierwsze to mit, że na ciemnym mniej widać bród ja w przedsionku mam psa i połozyłam jasne płytki przypominające kamień - nic na nich nie widać a i przedsionek jest "weselszy".Ja mam przecierany tynk w dośż zdecydowanym kolorze ale tylko na jednej ścianie/żeby nie przytłaczać/ A co do saf wnękowych to jak ci pasuje jak masz dom nowoczesny to jak najbardziej, jak stylowy to już gorzej.Ja mam zwykłą szafę. A i oczywiście duże lustro , które optycznie powiększy pomieszczenie. W niewielkich pomieszczeniach raczej unikaj poziomych podziałów/chyba, że są wysokie/. Niekoniecznie musi być górne oświetlenie ja mam kinkiety bo się uparłam i górne, bo się uparł mąż a i tak korzystamy z oświetlenia bocvznego bo jest sympatyczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
texxass 09.03.2004 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 dzięki za pomoc jabandushi, domek mam bardziej nowoczesny niż stylowy, ta szafa to świetny pomysł bo po pierwsze lustro na całej ścianie , po drugie układ pionowy tych luster a po trzecie najważniejsze schowany bałagan kurtki, buty itp.jedną ścianę tą równoległą do szafy chcę właśnie zrobić z ozdobnego tynku + halogeny ( bo na parterze domku będzie tylko oświetlenie halogenowe + lampy stojące żadnych wiszących). płytki chciałabym jasne ale musze przekonać męża ( w zime mimo wszystko bardziej będzie widać na jasnych błoto niż na ciemnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts