darroo 03.03.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Co myślicie o systemach kominowych tz.( uniwersalnych) np. na allegro jest ich sporo i z tego co widzę sporo osób je kupiło, z tond moje pytanie, jak taki komin się spisuje ,może na forum jest użytkownik takiego systemu? Osobiście do CO zastosuje komin Schielda ale zastanawiam się nad drugim do kominka ,schield niestety sporo kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.03.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Jeżeli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 03.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A właśnie bardzo dobre pytanie.Zamówił ktoś taki zestaw?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 04.03.2011 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Jeżeli coś jest do wszystkiego to jest do niczego. W sumie też jestem tego zdania. Z tym że gość na allegro sprzedaje tylko te zestawy już od 2008 roku i poszło mu już ich ponad 820 sztuk z czego ma tylko 2 negatywne komentarze? Tu chodzi tylko o jedną osobę a jest o wiele więcej sprzedawców tych kominów, i sam nie wiem, czy oby nie przepłacamy za markę i chwyt reklamowy kupując zestawy bardziej znanych firm? Ps. na te kominy z allegro też dają 30 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 04.03.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Oferta jest ciekawa, w moim przypadku różnica w cenie dla 2 kominów to jest ok 2tyś zł, także ponowie pytanie, czy ktoś już taki zestaw zamówił, użytkuje?? Czemu piszecie że do wszystkiego to do niczego?? Czy komin służy do czegoś innego niż odprowadzanie spalin?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 04.03.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Zapodajcie konkretnie linka do aukcji, o co wam chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edgar184 10.03.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Pierwszy z brzegu : http://http://allegro.pl/najlepszy-uniewersalny-11-m-b-komin-ceramiczny-200-i1497398744.html Nikt na prawdę z forum nie miał czegoś takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 10.03.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 (edytowane) Na tej aukcji gość ma wkłady od P-D Refractories Kominy z tymi wkładami sprzedaje też: http://www.kominy.cjblok.com.pl/ Znam jedna osobę co ma kupiony komin z wkładem P-D Refractories ale jeszcze nie użytkuje. W sumie też jestem tego zdania. Z tym że gość na allegro sprzedaje tylko te zestawy już od 2008 roku i poszło mu już ich ponad 820 sztuk z czego ma tylko 2 negatywne komentarze? Tu chodzi tylko o jedną osobę a jest o wiele więcej sprzedawców tych kominów, i sam nie wiem, czy oby nie przepłacamy za markę i chwyt reklamowy kupując zestawy bardziej znanych firm? Ps. na te kominy z allegro też dają 30 lat gwarancji. Zwykle komentarz wystawia się kilka dni po zakupie jeżeli transakcja przebiegła pomyślnie. Wątpię żeby ktoś czekał z komentarzem do czasu aż sprawdzi go w "praniu". Więc nie polegał bym na tym. Edytowane 10 Marca 2011 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Nie wiem dlaczego ale ani jeden ani drugi link mi nie wchodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 10.03.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Jeśli chodzi wam o ceramiczny to mam taki. Można pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.03.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 W sumie też jestem tego zdania. Z tym że gość na allegro sprzedaje tylko te zestawy już od 2008 roku i poszło mu już ich ponad 820 sztuk z czego ma tylko 2 negatywne komentarze? Tu chodzi tylko o jedną osobę a jest o wiele więcej sprzedawców tych kominów, i sam nie wiem, czy oby nie przepłacamy za markę i chwyt reklamowy kupując zestawy bardziej znanych firm? Ps. na te kominy z allegro też dają 30 lat gwarancji. Nie mówię , że kominy są złe . Nie wiem nawet jak wyglądają (link nie działa). Czepię się logiki. 30 lat gwarancji ! Tak teraz wszyscy mają . Standardzik . Produkują to pewnie od 8 lat, facio sprzedaje je 2 lata. Nikt nie wie jak będą wyglądać za te 30 lat. Co zrobisz jak za 5 lat ,albo za dziesięć coś ci pierdolnie ,albo sfajczysz chałupe. Do kogo pójdziesz?? Do Allegro ? Bo gościu już pod innym adresem będzie oponami handlował . Schiedel też dawał 30 lat gwarancji na ceramikę do kominków, a teraz już cichcem stal sprzedaje i do kominków stal poleca,bo ceramika się nie nadaje . Ale to ja ci mówię , bo oni nie mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 12.03.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Nie udało mi się wrzucić linka, ale wbijcie w wyszukiwarkę na allegro nr aukcji (1497398471) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 12.03.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Nie mówię , że kominy są złe . Nie wiem nawet jak wyglądają (link nie działa). Czepię się logiki. 30 lat gwarancji ! Tak teraz wszyscy mają . Standardzik . Produkują to pewnie od 8 lat, facio sprzedaje je 2 lata. Nikt nie wie jak będą wyglądać za te 30 lat. Co zrobisz jak za 5 lat ,albo za dziesięć coś ci pierdolnie ,albo sfajczysz chałupe. Do kogo pójdziesz?? Do Allegro ? Bo gościu już pod innym adresem będzie oponami handlował . Schiedel też dawał 30 lat gwarancji na ceramikę do kominków, a teraz już cichcem stal sprzedaje i do kominków stal poleca,bo ceramika się nie nadaje . Ale to ja ci mówię , bo oni nie mogą. Tak jak piszesz, nie wiemy co będzie za 30 lat ale na przykład kominy z murowane z cegły (szczególnie z dzisiejszej) po 20 latach również pękają ,obkruszają się i myślę że prawdopodobieństwo pożaru przy takim kominie jest większe zwłaszcza że nie ma on żadnej izolacji. Ludzie dzisiaj wpychają do starych murowanych kominów stal w postaci rur, bo przy kominie murowanym nie mają innego wyboru, pozostaje jedynie wyburzenie.Cenowo jeśli chodzi o ten komin, a wymurowanie z cegieł i włożenie w wewnątrz wkładu z kwasówki + ocieplenie wychodzi taniej ceramika, a co będzie z ceramiką po 20 czy 30 latach zobaczymy, nic nie jest wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.03.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Tak jak piszesz, nie wiemy co będzie za 30 lat ale na przykład kominy z murowane z cegły (szczególnie z dzisiejszej) po 20 latach również pękają ,obkruszają się i myślę że prawdopodobieństwo pożaru przy takim kominie jest większe zwłaszcza że nie ma on żadnej izolacji. Ludzie dzisiaj wpychają do starych murowanych kominów stal w postaci rur, bo przy kominie murowanym nie mają innego wyboru, pozostaje jedynie wyburzenie.Cenowo jeśli chodzi o ten komin, a wymurowanie z cegieł i włożenie w wewnątrz wkładu z kwasówki + ocieplenie wychodzi taniej ceramika, a co będzie z ceramiką po 20 czy 30 latach zobaczymy, nic nie jest wieczne. Świat ostatnio nabrał przyśpieszenia w skali dotychczas niespotykanej. Trzeba uważnie obserwować branżę ,by być na bieżąco. Coś czym zachwycaliśmy się 10 lat temu niekoniecznie musiało się sprawdzić. Komin z cegieł służył od pokoleń , więc nie dajmy "się zwariować" . Wystarczy do niego włożyć stal i sprosta nowym zadaniom. Ocieplenie nie pomoże nie zaszkodzi, natomiast przy konieczności ewentualnej wymiany stali mocno skomplikuje życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 14.03.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Wkłady są firmy P-D Refractories tak jak już wyżej było wspomniane, izolacja jest rockwoola a pustak jak pustak ,beton. Nie wiem co o tym myśleć ,za mało wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 14.03.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Nie wiem dlaczego ale ani jeden ani drugi link mi nie wchodzi ? Forum jakoś dziwnie zamienia linki dodaje "coś od siebie". Dlatego nie dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pms 14.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja mam taki komin. Od dwóch sezonów używam. Palę "wszystkożerną" kozą, deskami z budowy, wyciętymi starymi drzewkami owocowymi a przy dużych mrozach dodatkowo węglem. Nie wiem jak wkład będzie wyglądał za 30 lat. Narazie nic niepokojącego nie zauważyłem. W lokalnych hurtowniach ceny 2x wyższe od tych z allegro. Złożenie komina nie jest trudniejsze od składania klocków lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raas 14.03.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 pms- sam go składałeś ? jaki wysoki masz ten komin? czym wykańczałeś powyżej dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 14.03.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Widziałem kominy systemowe obrobione marmolitem o grubym uziarnieniu, bardzo fajnie wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pms 15.03.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 tak raas - sam go składałem - tzn z pomocą teścia Komin 7 m. Powyżej dachu wykończony jest płytkami klinkierowymi - ale to już załatwili dekarze, którzy kładli blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts