Robert999 03.03.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam.Mam następujące pytanie; niedługo wstawię okna i chciałbym się jakoś zabezpieczyć przed złodziejami (znajomym w tamtym roku w pobliskiej wsi zakosili okna) dom nie ma żadnej instalacji (prąd mogę podłączyć przedłużaczem od sąsiada) aktualnie mieszkam ok.200-300 metrów od miejsca gdzie się buduję-i samej syreny alarmowej na tym budynku nie usłyszę.,chodzi mi o taki alarm że jak ktoś mi się włamie lub wyciągnie okno to mnie zaalarmuje w domu gdzie śpię(może być np.syrena u mnie na budynku lub coś innego).czy jest to możliwe? jeśli tak to jaki alarm kupić?na allegro jest duża ilość alarmów ale niestety się kompletnie na tym nie znam. ps. przepraszam za treść i formę tekstu ale nie wiedziałem jak składniej to wszystko opisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.03.2011 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zainteresuj się urządzeniem o nazwie Ekspander GSM, to jest dokładnie to, czego potrzebujesz. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_w 04.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam.Mam następujące pytanie; niedługo wstawię okna i chciałbym się jakoś zabezpieczyć przed złodziejami (znajomym w tamtym roku w pobliskiej wsi zakosili okna) dom nie ma żadnej instalacji (prąd mogę podłączyć przedłużaczem od sąsiada) aktualnie mieszkam ok.200-300 metrów od miejsca gdzie się buduję-i samej syreny alarmowej na tym budynku nie usłyszę.,chodzi mi o taki alarm że jak ktoś mi się włamie lub wyciągnie okno to mnie zaalarmuje w domu gdzie śpię(może być np.syrena u mnie na budynku lub coś innego).czy jest to możliwe? jeśli tak to jaki alarm kupić?na allegro jest duża ilość alarmów ale niestety się kompletnie na tym nie znam. ps. przepraszam za treść i formę tekstu ale nie wiedziałem jak składniej to wszystko opisać. Zobacz ten moduł gsm Kompakt 5 http://www.assc.pl/cgibin/shop?info=23029 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert999 04.03.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) dzięki za rady.a jeszcze jedno ile można do niego podłączyć czujników ruchu ?i czy są one w zestawie w cenie 449zł..jeszcze raz dzięki. Edytowane 4 Marca 2011 przez Robert999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 04.03.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Wejdź na Allegro, wyszukaj dział Dom i Ogród › Budownictwo i Akcesoria › Elektryka i akcesoria › Alarmy > ELMES - GSM2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.03.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Z polecanych przeze mnie ekspanderów, typowe mają cztery wejścia, ale czujek możesz podlączyć i "pincet", łącząc ich wyjścia szeregowo. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subo 14.03.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witam.Mam następujące pytanie; niedługo wstawię okna i chciałbym się jakoś zabezpieczyć przed złodziejami (znajomym w tamtym roku w pobliskiej wsi zakosili okna) dom nie ma żadnej instalacji (prąd mogę podłączyć przedłużaczem od sąsiada) aktualnie mieszkam ok.200-300 metrów od miejsca gdzie się buduję-i samej syreny alarmowej na tym budynku nie usłyszę.,chodzi mi o taki alarm że jak ktoś mi się włamie lub wyciągnie okno to mnie zaalarmuje w domu gdzie śpię(może być np.syrena u mnie na budynku lub coś innego).czy jest to możliwe? jeśli tak to jaki alarm kupić?na allegro jest duża ilość alarmów ale niestety się kompletnie na tym nie znam. ps. przepraszam za treść i formę tekstu ale nie wiedziałem jak składniej to wszystko opisać. Proponuję pomyslec przyszlosciowo i wziac pod uwage normalna centralke alarmowa z czujkami, sygnalizatorem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perkolator 27.04.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Chyba taniej będzie postawić budkę cieciowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 28.04.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Taniej wyjdzie pętla z cienkiego drutu.Czujki będą się wzbudzały od wszystkiego (gryzonie, ptaki, ciepło, zimno, kurz).Te 200-300m można puścić radiowo, kwestia przeszkód po drodze.Brak stałego zasilania, czyli akumulator i obudowa i coś do ładowania akumulatora.W kwocie 250zł powinieneś się zmieścić + własna robocizna. Przykład takiego prostego sterowania - http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-radiowe-4-kan-2pil-400m-zasieg-i1584653790.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
15-ty 05.07.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Witam......... czy jest to możliwe? jeśli tak to jaki alarm kupić?na allegro jest duża ilość alarmów ale niestety się kompletnie na tym nie znam. ps. przepraszam za treść i formę tekstu ale nie wiedziałem jak składniej to wszystko opisać. Potrzebujesz standardowy system alarmowy (osobiście uważam, że najlepiej centrala SATEL - z wyjątkiem Versy) i nadajnik GSM, jeśli w przyszłości będzie tam stacjonarna linia telefoniczna to nadajnik Satel GSM-4, a jeżeli nie będzie linii telefonicznej to wystarczy nadajnik Satel LT-1. Czujniki najlepiej niech dobierze instalator i odpowiada za ten dobór. Odradzam kupowanie czujników na allegro bo wtedy instalator nie odpowiada za ich dobranie, a odpowiedni dobór czujników to jedna z najistotniejszych spraw przy zakładaniu systemu alarmowego. Warto też zainteresować się Krajową Siecią Alarmową http://zabezpieczenia.org Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez 15-ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redcode 05.07.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Prościej ogrodzić i kupić psa, zawsze to będzie motywacja do chodzenia na spacery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 06.07.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Prościej ogrodzić i kupić psa, zawsze to będzie motywacja do chodzenia na spacery Albo na rynku kupić chińczyka. Za miseczkę ryżu wszystkiego ci przypilnuje, a w wolnych chwilach pozamiata lub płot pomaluje. Na tym forum jest kilku wielbicieli chińszczyzny, więc wystarczy ich tylko odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gtur 19.07.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 (edytowane) Ja u siebie zamontowałem 6 czujników ruchu i taki kontroler GSM:kontroler SMS. Już raz mnie to uratowało, także nie żałuję żadnej wydanej złotówki. Edytowane 22 Lipca 2011 przez gtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts