sewerynslowi 04.03.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 witam, zastanawiam się nad ociepleniem balkonu, i tu mam problem, nie mogę dać więcej izolacji niż 3 cm (z każdej strony po 3 cm). Czy w takim przypadku lepiej wykonać to ocieplenie, czy dać sobie spokój z tym cienkim ociepleniem? chodzi mi o to, czy w takim przypadku (ocieplenia) mimo wszystko i tak nie będzie mostka termicznego, i np zimą nie będzie grzyba na dolnej części płyty balkolonowej, albo coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 05.03.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Zobacz mój wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152164-Mostki-cieplne&p=4291448#post4291448 W zależności od budowy ścian i konstrukcji balkonu trzeba zastosować odpowiedni sposób ocieplenia. Jeśli chcesz ponieść koszty i nie pluć sobie w brodę zastanów się nad zwiększeniem grubości ocieplenia, kosztem zmniejszenia powierzchni balkonu. Oczywiście pomyśl również o dociepleniu płyty balkonu. Jeśli mieszkasz w bloku to na większość prac musisz mieć zgodę zarządcy budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts