wg 29.02.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Czym malować? Z góry dziękuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość x 29.02.2004 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Proponuje pomalować przepracowanym olejem silnikowym, można go dostać za darmo w każdym warsztacie samochodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 29.02.2004 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Drewnochron - kupa kasy, kumpel pomalował drewniany dom wydał okolo 1200 zł, po 2 latach do powtórk, na sztachety też proponuje przepracowany olej silnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.02.2004 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 ...... nawet tego nie próbuj robić. Pomijam ochronę środowiska (to kwestia świadomości), ale efekt będzie katastrofalny. Płot taki będzie brudził przez wiele lat, no i wyglądać będzie fatalnie.R.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2kecal 29.02.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Drewnochron gleboko penetrujacy + dwa razy altaxin. Drewnochron wnika ale jest matowa powierznia, altaxin daje ci powlake zewnetrzena taka lazurowa transparentna jak sadolin czy cuprinol. Akurat sztachety pomalowalem na wiosne i trzymaja sie b. dobrze. Cenow to troche taniej niz sadolin czy inne firmowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rml2 29.02.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Po pierwsze to środowisko po drugie niech spróbują usiąść przy takim płocie w upalny dzień itd. mam od 4 lat sztachety sosnowe i swierkowe pomalowane drewnochronem - także dom - nic nie trzeba poprawiać i woda pięknie spływa jak po gęsi - sztachety i szalówka oczywiście heblowana i dom pomalowany dwukrotnie a sztachety jednokrotnie- polecam jak najbardziej - wszystko kosztuje nie tylko farba a olejarzy jak nie stać na farbe to i chyba na dokończenie budowy też im zabraknie- chyba ,że zastosują "erzatze" w podobnym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 29.02.2004 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Sztachety mam pomalowane przepracowanym olejem silnikowym około 15 lat i jest OK., no prawie OK bo zaczynam w niektórych miejscach wyczuwać potrzebę ponownego zabezpieczenia ale bramę, furtkę i ich okolice które potraktowałem drewnochronem zabezpieczałem już trzykrotnie. Są tylko pewne zasady, końce muszą by dobrze nasączone ja wstawiałem do naczynia na ok. 1h a następnie obracałem i następne 1h. oraz należy zlać odstany olej bo na dnie zbiera się czarny osad i on naprawdę brudzi. Do oleju mozna dodać preparaty antygrzybowe ale to jak ktoś się uprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 01.03.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Olej na sztachety darowałbym sobie ze względów czysto estetycznych. Natomiast olej nadaje się nieźle do konserwacji drewna wkopywanego w ziemię (pergole, ogrodzenia dla koni) z tym, że powinna to być gorąca kąpiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 26.02.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Wyciągam zakurzonego posta bo jestem bardzo ciekaw jak sprawują się sztachety impregnowane na gorąco zuzytym olejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 26.02.2006 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Super. Po 15 latach sukcesywnie powtarzam malowanie. Jak już wspomniałem drewnochron w reprezentacyjnych miejscach był używany już trzykrotnie a siatka sąsiada zakładana w podobnym czasie, fakt że nie ocynkowana, miejscami się już rozłazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 26.02.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 A czy efekt wizualny malowania olejem jest dobry? A może ktoś poprzeć to jakąś fotką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 27.02.2006 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 WitamNatemat impregnacji olejem pisal kiedys 'Chemik" odszukajcie jego postyZanieczyszczacie własną działke i wody gruntowe rakotwórczymi substancjami w promieniu wielu metrów.Takie działanie jest zabronionechoć wielu tak robi. A jak wtedy smakują warzywa z własnego ogródka?Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 27.02.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Zanieczyszczacie własną działke i wody gruntowe rakotwórczymi substancjami w promieniu wielu metrów.Takie działanie jest zabronione choć wielu tak robi. A jak wtedy smakują warzywa z własnego ogródka? Marek Mam nadzieję że te słowa są poparte jakąś wiedzą a nie tylko biciem piany opartym na swoich wyobrażeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.02.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ano pisał, pisał... http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=842702&highlight=olej+silnikowy#842702 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts