mtsw466 04.03.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 J.W. - która wersja jest lepsza czy montowanie przepustnicy w kominku w głównej rurze odprowadzającej ciepłe powietrze w górę, czy stosowanie żaluzji w kratkach wywiewowych czy anemostatach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 04.03.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dla regulacji manualnej to można też na każdą gałązkę zamontować przepustnicę z cięgnem. Gdy zamkniesz główną rurę to w mijscu gdzie stoi kominek zrobi się na prawdę gorąco. Ja mam turbinę do DGP i możliwość podpięcia regulatora automatycznego z nastawami obrotów i temperatury. Ma to podobno jednak swoje minusy. Zastanawiam się własnie nad przepustnicami dla każdego z pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 04.03.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 ale żaluzje w kratkach nie wystarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 05.03.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Kratek w sufitach nie widziałem. W zabudowach przyściennych tak. Podejrzewam, że dobrej jakości stalowa kratka z żaluzją kosztuje sporo. Ale będzie to chyba dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts