Sławek... 04.03.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Nie wiem, czy taki temat odpowie na zapotrzebowanie użytkowników obecnych i tych przyszłych, ale proponuję o dokonywanie wpisów w tym temacie osób, które już użytkują PC i mogą podzielić się doświadczeniami w kwestiach dotyczących poszczególnych elementów systemu ogrzewania domu za pomocą PC.... Założyłem ten temat, ponieważ nigdzie nie znalazłem informacji podanych w pigułce dotyczących tego zagadnienia, a na podstawie takich informacji na pewno można wyciągnąć ciekawe wnioski..... proponuję wpisywanie suchych faktów dotyczących instalacji w postaci, np: - dom pow ogrzewana ....m2 - jakość termoizolacji domu ..... - dobrana pompa o mocy: .... kW - dolne źródło pionowe (lub poziome) o długości ..... mb - górne źródło przeliczone do zapotrzebowania czy "na oko" ? - błędy i niedomagania systemu - inne uwagi odnośnie instalacji Myślę, że nie tylko mnie może zainteresować taka czytelna dawka informacji zawarta w jednym miejscu bez przerzucania tysiąca stron... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 05.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 W nagłówku arkusza zużycia energii są takie dane i zapraszam do uzupełniania go przez innych użytkowników pc:http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Aldetql4KVOQdFFqVXROUDBJZGtJNnF6OXRvMDVNNVE&hl=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 06.03.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 PC P-W 280 m2typ 16 Fujitsu/atlanticWygląda jak piecyk gazowydziała już dwa lataw styczniu 1200 złteraz 11 zł /dobę(noc -6,dzień +4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts