enikan 04.03.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Jak w temacie: Dom z szarego pustaka, lada miesiąc będzie na nim elewacja ze styropianu 10 cm. Dach dwuspadowy a w nim dwie lukarny, ścianka kolankowa 70 cm. Czy podczas zabudowy poddasza ściankę kolankową i ściany szczytowe obłożyć profilami metalowymi i pomiędzy nie ułożyć wełnę mineralną i na to płyty G-K? Czy byłby to zbędny wydatek i darować sobie takie ocieplanie od wewnątrz i ściany wytynkować albo obłożyć regipsem na kleju? Jeżeli jednak ocieplać to jaką grubość wełny proponujecie i pomiędzy jakie profile? CD czy CW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 04.03.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Aha (Dzięki Flash. Zauważyłem że pytania jakie zadaję w temacie dotyczącym zabudowy poddasza płatwiowo-kleszczowego nie za bardzo dotyczą tamtego tematu/tytułu a wiec z następnym pytaniem przyszedłem do działu Izolacje) Ale co znaczy: "część ściany szczytowej wymagająca ocieplenia to, ta powyżej izolacji sufitów"? Jak wysoko izolować tą ścianę powyżej sufitu? 50cm? Bo skosy zamierzałem izolować tylko do wysokości sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 04.03.2011 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 To ocieplenie czoła to też około 50 cm? I czym tą wełnę tam u góry przyczepić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 07.03.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) No dobra, dzięki Flash. Rozumiem w którym miejscu, ale nadal nie wiem jak tą wełnę mineralną tam pod szczytem "zainstalować". Sznurkiem? Drutem? Na kotwach jakichś? Stelaż do tej wełny zbudować? Wiem, że pytanie może i śmieszne, ale nie chciałbym żeby za jakieś pięć lat ta wełna sama spadła. Ps. Albo żeby mi ją kuny-kaskaderki stamtąd wypchały lub żeby ją myszy po trochę wyniosły (żartuje)... Edytowane 7 Marca 2011 przez enikan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 08.03.2011 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Ahaaaa, a ja myślałem że poza tą całą wełną która będzie leżała na stelażu i w skosach to że muszę jeszcze tam pod szczyt wychodzić i tam w rogu dodatkowo coś ocieplać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enikan 09.03.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Aha, a jednak tak zrobić. Dobra dzięki. Rozumiem że chodzi tu o użycie takiej wełny jaka idzie na elewacje. Oraz żeby przykleić ją nie tylko na plackach ale i na kotwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts