michal8282 04.03.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Witam niebawem biorę się za ściany zewnętrzne styropian 15cm grafitowy szary wcześniej porotherm 25 P+W . Kompletnie nie wiem jaki mam wybrać tyn na zewnątrz. Zależy mi raczej na czym trwałym i czystymw średniej cenie. Jaki rodzaj tynku będzie optymalny w moim przypadku ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.03.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Silikonowy, ewentualnie mineralny w kolorze (Weber), lub biały mineralny i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal8282 04.03.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dzięki za pomoc. Silikonowy odpada liczę i jest kosmicznie drogi czyli mam do wyboru : TYNK AKRYLOWY TYNK SILIKATOWY TYNK SILIKONOWO-AKRYLOWY TYNK MINERALNY i co będzie najlepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 05.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 bierz akryl dryvitu - najlepsza powloka na swiecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas7 05.03.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Trwaly i w średniej cenie to tylko Nuvatherm....w swojej ofercie posiadają też Anti Crash System ( antyuderzeniowy )....bardzo trwały i cena nie powala z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.03.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 (edytowane) Dzięki za pomoc. Silikonowy odpada liczę i jest kosmicznie drogi czyli mam do wyboru : TYNK AKRYLOWY TYNK SILIKATOWY TYNK SILIKONOWO-AKRYLOWY TYNK MINERALNY i co będzie najlepsze ? teraz zaoszcędzisz 2tyś pln a później będziesz żałował. Znajomi mieli piękny tynk akrylowy - teraz, po kilku latach jest piekny zielonkawy nalot... Proponuję tynk silikonowo-silikatowy - raz a dobrze. Nie wiem ile masz m2, ale zawsze się można dogadać z ceną... Edytowane 8 Marca 2011 przez carringtontomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.markowski 10.03.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 teraz zaoszcędzisz 2tyś pln a później będziesz żałował. Potwierdzam, ja wolałem zapłacić z bólem więcej ,ale kupiłem tynk silikonowy Caparola. Teraz leci 4 rok jak go położyłem i zupełnie nic się z nim nie dzieje. A jeśli chodzi o koszt tynku to zawsze można się dogadać ze sprzedawcą. Ja naprawde dosyć sporą kwotę zbiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gurek 17.03.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Podpisuje się pod przedmówcami. Mam tynk akrylowy na domu liczącym w tej chwili 5 lat. Od północnej strony zielony. Nie wspomne o sąsiadach palących węglem- czytaj - szaro, a znudziło mi się czyszczenie 2 x roku karszerem elewacji (efekt porażający).Dobudowaliśmy teraz garaż dwustanowiskowy i będziemy go kryć tynkiem silikonowym. Gdy zbierzemy więcej pieniedzy, docieplimy i pokryjemy silikonem cały dom.Różnica w cenie nie jest aż tak porażająca. W składzie wyliczyli nam nastepująco: cały system na garaż (84 mkw) z 5 cm styropianem i akrylem 2900 pln ( w tym 1200 zl tynki arylowy). Cena samego tynku silikonowego na te 84 mkw to około 2000 pln.Nie żałuj na silikon, bo zapłacisz dwa razy jak my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s9 pat 17.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 silikon silikonowiu nierówny. Pamietajcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts