ulciapulcia 17.06.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam, fajne te łóżka a możesz zdradzić producenta i w jakich cenach oscylują te piękności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 21.06.2011 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 No niestety u nas tak nieraz trzeba. Trzymam kciuki!!! A u mnie już robi się tak Fajnie!!!!!!!!! białe sufity ściany, panowie tynkarze działają.... Plan jest taki: wykańczamy dół i wprowadzamy się na plac budowy, a reszta będzie działa się w tak zwanym międzyczasie. Panowie fachowcy będą wpuszczani drabiną przez naszą sypialnię, a cała góra będzie oddzielona folią. Nie jest to spełnienie moich marzeń, ale lepiej sami sobie na budowie niż z rodzicami w czwórkę na pokoju (oni jeden2 os i my jeden 4os) damy radę. Pstryknę kilka fotek to wkleję, u mnie jakoś tak w ogóle mało tych zdjęć. No to kilka : kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 21.06.2011 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 łazienka na dole, choć będą poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJA01 22.06.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 Hej, własnie tak to u nas jest... niestety Projekt kuchni fajny, tylko gdzie będzie zlew? Ja muszę urządzić ją trochę inaczej, ponieważ ja zostawiam spiżarkę. A odnośnie przeprowadzki również zrobiłabym tak samo... lepiej u siebie:-) Tak więc zycze powodzenia i trzymam kciuki, żeby się wszystko udało. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 23.06.2011 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Zlew to jest to coś białego pod oknem. Jest już zakupiony (z ikei) i został podany do stolarza bo ma nie typowy wymiar i wygląd. Wszystkie szafki bedą nieco wyższe niż normalnie (zależało mi żeby wpyścić blat w parapety) jakieś 5cm wyższe i pod zlewem wymyśliłam sobie wysuwaną szafkę na prowadnicach. Kuchnia bedzie robiona na wymiar więc mozna było poszaleć. Kafle na podłogę do kuchni też już wybrałam piszę już, bo zajęło mi to trochę czasu jestem bardzo nie zdecydowana. Teraz walczę z podłogą w salonie i drzwiami wewnętrznymi, ciężko mi to jakoś idzie........jakiś taki pochmurny ten poranek nastrój mi się udzielił.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 23.06.2011 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 PRZEPRASZAM ulciapulcia tak zagalopowałam się w tym pisaniu o naszych realiach, że nie zauważyłam pytanka sorki sorki sorki!!!!!Teraz jest jeszcze dośc wcześniej i młodzież śpi w drugim pokoju (i najlepiej niech nie wstaje przed 10tą) jak tylko dopadnę drugi komuter (tam mam nadzieję że mam te dane bo w tym ich nie mogę znależć) to dam znać co z tymi łózkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 23.06.2011 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Coś znalazłam: http://www.meblekute.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 24.06.2011 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 drzwi wejściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJA01 29.06.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Mam nadzieję, że za rok o tej porze również będę zajmować się wybieraniem różnych różności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 29.06.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 dziex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 30.06.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 U mnie tynki już sobie schną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Są tak położone że ameryka, kto nie ogląda ten jest w szoku, na dobrą sprawę nie trzeba szpachlować no może w kilku miejscach. Panowie tynkarze na 6+. Podłoga do salonu wybrana, będą to panele firmy balterio odcień 503 dąb miedziany. http://www.balterio.com/wood.php?wid=1&con=eu&lang=pl Cudo, panele są frezowane więc mają kształt desek, a dodatkowo i ch powierzchnia nie jest gładka tylko ma strokturę drzewa pod reką czuć różnicę w fakturze powierzchni, sęki i itp. Mają wysoką klasę ścieralności AC5 i według tego co mówił sprzedawca są nie do zajechania. (myślę że na takie stwierdzenie trzeba jednak wziąść poprawkę przy dwóch synach). Panele te są w tej samej klasie cenowej co deska barlinecka. Marzyła mi się dębowa podłoga a wyszło jak zwykle inaczej, ale myslę że będzie fajnie. Drzwi wewnetrzne na dół: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 30.06.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Drzwi będą ciemniejsze niż na zdjęciu chodziło mi o wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJA01 22.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 haaalo!irud77 co tam u Ciebie słychać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 09.08.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 oj dawno mnie tu nie było.........witam serdecznie tych którzy jeszcze tu zaglądają. A u mnie dzieje się oj dzieje. Oczywiście zdjęć brak, tak jak brak czasu.Sytuacja wygląda tak:liczba pomieszczeń wykończonych: dwa i pół - tzn garaż wykafelkowany, podłoga w kuchni też plus prawie kotłownia liczba rzeczy zamówionych: panele do salonu, drzwi wew, drzwi zew, schody, meble kuchenne, blat kuchenny, brama na budowie juz są: piec kolos DEFRO, grzejniki, płytki nad blat w kuchni, gres do wiatrołapu, kafelki do łazienkiliczba zrzuconych kilogramów 9,5!!!!!liczba wyrzuconych ekip: jedna - malarze pożal się bożerzeczy do załatwienia: przywieżć baterie do kuchni, zamówić baterie do łazienki, zamówić kibelek, zamówić szafki łazienkowe, zamówić stacje uzdatniania wody, zamówić panele do pokoju na dółOczywiście do wykończenia jest jeszcze cała góra. W ogólnym zarysie wiekszośc rzeczy wyszła inaczej niż planowałam. Nie żebym nie była zadowolona tylko w miarę podejmowania decyzji zmieniały się upodobania. Nie będę tu orginalna jeśli stwierdzę, że moje fantazje znacznie przekraczają moje możliwości finansowe, więc dalej obstaję przy wykańczaniu dołu i wprowadzaniu się tym bardziej że zostało mi jakieś dwa tygodnie na opuszczenie mieszkania. Czad pomożcie w pakowaniu się please. Jak to zrobić kiedy chęci brak....Jak papierki TAJA01??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 09.08.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Moje schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 09.08.2011 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 moja łazienka tzn tak bedzie w kabinie prysznicowej, a reszta podobnie http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/delicate_touch# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 09.08.2011 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 moja przepiekna podłoga w kuchni gres półpoler: http://www.paradyz.com.pl/Collection/living-room/masto# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJA01 16.08.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Hej, a więc widzę, że praca idzie pełną parą .Super!!! Natomiast u mnie obecnie papierologia jest u architekta, który przygotowywuje ją do otrzymania PNB. Tak więc moze ok 10 wrzesnia będę miała pozwolenie, a [potem ciąg dalszy papierków - kredyt. Nie wiem czy uda się nam cokolwiek zacząć w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 19.08.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No i weż tu sie buduj człowieku!!Od samego załatwiania spraw papierowych odechciewa się wszystkiego. Trzeba mieć naprawdę twardą osobowość, żeby przez to przejść i podrodze nikogo nie zabić.Trzymam kciuki za wszystkich walczących z papierową hydrą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irud77 07.09.2011 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Stało się od 01.09. mieszkam na placu budowy!!! od wczoraj dopiero jest prysznic, a jaka radosc była jak zamontowoano kibelek, a woda w kranie jaki luksus. Ludzie nie zdajemy sobie sprawy z drobnych rzeczy które na codzień ułatwiają nam zycie. Do sypialni wchodzę po drabinie, jak już będą schody to dopiero bedzię ameryka!! No i nie wspomniałam jeszcze, że mieszkam bez drzwi. Klient który przyjmował zamówienie nie wysłał go i poszedł na urlop. Czas oczekiwana jeszcze jakieś 5 tygodni - powystrzelać takich sprzedawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts