Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sprzeda? We?ny Isover Rockwool Ursa PROMOCJA NA ROCKWOOL

Jakiej firmy stosujecie?  

164 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakiej firmy stosujecie?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

OLsen ,

przymierzam sie do ocieplenia poddasza użytkowego. czy dobym wyborem jest Superrock 15cm i Toprock 10cm.? Kiedy najlepiej kupować tzn. kiedy sš najlepsze ceny? Nadmieniam ,że nie jest to pilne.

pozdrawiam

agamon

Agamon,

W Warszawie na Superrock czeka się 2 miesiące. Obdzwoniłam chyba ze 20 hurtowni. Potrzebowałam czternastkę ale nie ma. Piętnastki też nigdzie nie mieli. W końcu udało mi się dostać 10 + 5 cm. Jakaś katastrofa z wełną Rockwolla. Może w Lublinie jest lepiej ale trzeba to sprawdzić.

Pozdro

jj

rzeczywiscie nie ma rockwolla, ale nie ma tez ursy DF 35 tej lepszej, podobno fabryki czasowo wstrzymaly produkcje, bo ceny maja podrozec, i aktualnie zamówienia na realizacje w Warszawie sa na poczatek listopada. Ja mialam miec tez 20cm toprocka i 5 cm superrocka, ostatecznie mam 15 + 10cm Toprocka - bo wykonawca stwierdzil,ze z rolki bedzie lepiej (superrock jest w plytach), bedzie mniej docinania, a ze krokwie mam 18cm to akurat zostanie te 1,5cm miedzy welna a membraną. Powiem gdzie kupilam Toprock - w PSB w Zakrecie, ale juz go nie ma bo wzielam calosc, ale zadzwon tam bo moze przyszla dostawa, zdaje sie ze superrocka mieli ale nieduza ilosc. Drugi strzal po toprock 10cm to hurtownia Abud na Chelmzynskiej, jak kupowalam Panu zostalo jeszcze jakies 100m2, proponuje tez zadzownic do psb w Markach.

O podobnych poarametrach sa jeszcze plyty Roctona ale jeszcze drozsze.

generalnie jak ktos chce ocieplac na jesieni trzeba juz organizowac material, klopoty bowiem sa tez plytami gips-kartonowymi, zwlaszcza 2m,z których jest mniej odpadów.

Myszkaxs,

Dzięki za info. Na Zakręt dzwoniłam - Superrocka mieli 10 i 5cm ale udało się dostać to samo bliżej w Konstancinie więc już sobie podarowałam podróż do Wesołej. Zdaje się, że wezmę się za zamawianie towaru do ocieplania dachu.

Pozdrawiam

jj

• 3 weeks później...

Mnie tez intersuje cena welny Superrock lub Toprock, po 125m2 o gr. 5 cm i 15 cm. Chyba, ze jest cos jeszcze o tych samych parametrach, ale innych producentow :).

Dodatkowo jeszcze:

Płyta zwykła KG na 100m2,

płyta wodna na 15 m2,

Płyta ogniowa na kominek 2/3 szt,

Do tego akcesoria typu: profile, uchwyty, wieszaki przyścienne.

Prosze o wycene.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...