Fredd 05.03.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Najpierw pytanie: na nartach jeździliście? w kurtce puchowej? Teraz ta sama kurtka ściśniętą - będzie ciepło?? Ten sam ból z wełną mineralną, musi mieć powietrze wewnątrz, a zawsze trocę wilgoci po odpakowaniu wchłonie i zwiększy swoja obiętość. Jak czytam, że ktoś dał 30 cm wełny (rozumiem, że 20 cm między krokwie 20 cm i 10 cm w poprzek) to wspóczuję, bo dając między krokwie grubości 20 cm wełny 15 cm i 5 cm w poprzek osiągnie się więcej za mniejsze pieniądze. Do tego czy naprawdę warto oszczędzać i dawać folię paroprzepuszczalną zamiast desek i papy?? Ale nic to da się 20 cm styropianu grafitowego i będzie ciepło, nie, nie bedzie. Dom to całość, ciepło ucieka przez dach, podłogę, ściany - w tej własnie kolejności. Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 05.03.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 O co Tobie chodzi?30 < 20 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 06.03.2011 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Chłopakowi chyba leki podmienili!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michas.w 02.11.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Witam,jak już jesteśmy przy tym temacie, to mam pytanie. Czy lepiej dać wełnę na poddasze 0,039 o grubości 15cm i ja lekko ścisnąć do 10-12cm, czy dać wełnę o lambdzie 0,033 (0,032) o grubości 10cm? Czy po ściśnięciu wełna nie straci swoich parametrów? Mam takie miejsce w domu gdzie muszę drugą warstwę wełny na krokwiach zmiejszyć aby był większy prześwit, stąd mniejsza od zakładanej grubość drugiej warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toma1 02.11.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2013 Ciekawy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts