Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kot na skórze

Gość TomcioS

Recommended Posts

Gość TomcioS

Mam zamiar kupić do salonu komplet wypoczynkowy ze skóry. Ładny i niedrogi ( 4 tys. zł).

Ale mamy kota. Żona mówi, że szkoda tej skóry, bo kot pazurami ją zdrapie .Może nie podziurawi , bo skóra jest dość gruba, ale porysuje.Faktem jest że uwielbia przesiadywać na oparciach foteli, lub kanapy, ale do tej pory tapicerka była z grubego materiału. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z kotem i meblami skórzanymi ?

Tomcio...

Twoja zona ma zupełną racje...meble skórzane i kot niewypał...ja tez mam kota i miałam kiedys skorzane meble :(

teraz wiem ze najlepszy materiał na kota to mikrofibra....generalnie materaiłay mocno scisniete- kot wsadzi pazur ale nie pociagnie...

Nie załamujcie mnie....

Ja też mam kotkę, piękne czarne stworzonko.... Poza ścianami w przedpokoju, które zdrapała na maxa, odpuściła innym przedmiotom :lol:

Obecnego "wypoczynku" raczej nie rusza, albo po prostu na nim nie widać.... A do domu mąż upiera się na skórzane mebelki i nie bardzo mam argumenty przeciw.... Czy kot i skóra, to rzeczywiscie takie przeciwieństwa??? :roll:

Ja mam skórzane meble i kota, póki co nie widzę jakichś wyjątkowych zniszczeń. A wogóle to mój kotek raczej unika wylegiwania się na skórzanej kanapie czy fotelu. Woli miękkie krzesła, no chyba że na kanapie leży kocyk. :) Kanapa jest jedynie zagrożona przy podłodze i od spodu jak wpadnie mu pod nią zabawka.

Raczej nie licz na dobra wolę kota - raczej podrapie. Taka uroda kotów.

mój kotek raczej unika wylegiwania się na skórzanej kanapie czy fotelu. Woli miękkie krzesła, no chyba że na kanapie leży kocyk
Wie co dobre. Ja osobiście nie lubię skóry pod d ..ką :D Zimą jest nieprzytulna, latem klei sie nieprzyjemnie do ciała. Jedyną zaletą jest jej elegancja i uroda.

Ja mialam kota i regularnie drapal meble. Uwielbial wszystko co z materialu i sie mechacilo. Podobno jak mu sie da pien drzewa z kora i pokaze ze tu ma drapac wybiera drzewo. Tak polecil weterynarz. Niestety nie zdazylam sprawdzic bo kot zdechl ale nie na brak pnia.

Potem mialam papoge i bylo jeszcze gorzej. Z mojej wielkiej rozy chinskiej pozostal tylko pien.... i kupa galezi luzem. Polecam mimo wszystko kota...

• 5 weeks później...

też mam kota, psy i upatrzony komplet ze skóry :D , cała trzódka uwielbia sie wylegiwać na kanapach, są to dorosłe już psiaki, a o kocie mogę powiedzieć "starszy pan", ostatnio przyszło mu do łebka aby zżerać tapetę w przedpokoju. Koty "łapkują" przed spaniem, psy drapią sobie miejsce, także każdy mebel przy zwierzakach jest narażony na zniszczenie czy pobrudzenie, ja zaryzykuje i mam kilka pomysłów:

Nowy dom - nowe zasady (hmmm :-? jeszcze trzeba ich przestrzegać)

zamykać drzwi w tym pomieszczeniu (głupie pomysły przychodzą im do głowy jak nas nie ma)

nakrywać siedzisko czymś dobranym do koloru? (pled, narzuta)

mieć nadzieję, że w domu z ogrodem zwierzaki będą miały inne zajęcia

pozdr... Domka

Co to jest " łapkują" ? Czy to jest to co mój kot robi tzn. jakby ugniatał "rozcapirzonymi" łapkami jakiś materiał, a póżniej na nim się kładł?? Po co on to robi ??

:D właśnie, rozcapirzonymi łapkami, z przymrużonymi oczami, mruczeniem "ścieli sobie miejsce i :wink: może sprawdza czy mięciutko? :lol:

pozdr... Domka