amalfi 06.03.2011 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Myślę, że należy się osobny wątek tej dziewczynie. Po rezygnacji Małysza, to nasza póki co, jedyna nadzieja na emocje w zimowe niedziele. Trochę mnie to denerwuje, że jej główna rywalka jedzie na legalnym dopingu. Dzisiaj Justyna zdobyła brąz. Od ponad 30 lat (Kiedy Józef Łuszczek zdobył złoto w biegu na 15 km i brąz na 30 km w Lahti) mamy wreszcie liczącą się narciarkę biegową. Brawo Justyna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 07.03.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Trochę mnie to denerwuje, że jej główna rywalka jedzie na legalnym dopingu. ja też tego nie rozumiem, sport to walka ze swoimi słabościami, jeśli astma nie pozwala wygrać, to się przegrywa, nie jest się mistrzem świata i koniec - trudno, nie ma się warunków mistrzowskich... ale ja innych rzeczy też nie rozumiem... nie rozumiem np. wypowiedzi Justyny po ostatnim biegu: "Norweżki mi nie pomagały" - przepraszam, jak miały pomagać? Tu jest rywalizacja... nie rozumiem również całego medialnego szumu: przegrała z Bjoergen, na dała rady Bjoergen itd. jakby tylko one dwie biegały, ogólnie mam wrażenie, że przez całe mistrzostwa Justyna przegrywała, a tak mało widzę radości: mamy srebro! Mamy brąz! Rozumiem, że można mieć apetyt na złoto, ale mamy 3 medale w biegach i 1 w skokach. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 08.03.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 generalnie to jest chore.....dobrze to obrazować może kawał z innego topika: Przychodzi Bjoergen do lekarza. Lekarz do niej: mam dla ciebie złą wiadomość. Co, wyzdrowiałam? - mówi Marit" Nie, Justyna zachorowała. " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.03.2011 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Justyna jeszcze może mieć przez to kłopoty: http://sport.interia.pl/raport/kowalczyk/news/kara-dla-kowalczyk-bardzo-by-sie-przydala,1607132 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 10.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja bym się nie martwił. Sportowy światek aż huczy o niezwykłej epidemii astmy wśród biegaczek norweskich. Przecież tam chora jest cała drużyna! Jeżeli sama Bjoergen przyznaje, że leki pozwalają jej zwiększyć wydajność organizmu o 20 % to jak to nazwać, jeżeli nie dopingiem? nie rozumiem np. wypowiedzi Justyny po ostatnim biegu: "Norweżki mi nie pomagały" - No przecież nie pomagały! Justyna stwierdziła to bez zarzutu. Taki jest sport, podkreśliła jedynie, że była sama przeciw norweżkom i nic więcej. nie rozumiem również całego medialnego szumu: przegrała z Bjoergen, na dała rady Bjoergen itd. jakby tylko one dwie biegały, No to zwróć uwagę, kto liczył się w tych mistrzostwach? Tylko Ona i Norweżki na dopalaczach. A gdzie Majdic, czy Włoszki, które jeszcze w pucharze spisywały się całkiem nieźle? Szwedek również nie było raczej widać. A Rosjanki? Dawniej potęga w biegach - też beznadziejnie. Dlatego podniecamy się rywalizacją Kowalczyk z aktualnie najlepszymi [a jedną nawetr lepszą]. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 10.03.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ja bym się nie martwił. Sportowy światek aż huczy o niezwykłej epidemii astmy wśród biegaczek norweskich. Przecież tam chora jest cała drużyna! Jeżeli sama Bjoergen przyznaje, że leki pozwalają jej zwiększyć wydajność organizmu o 20 % to jak to nazwać, jeżeli nie dopingiem? Ale trzeba pamiętać że w wielu komisjach i zarządach federacji narciarskich - w szczególności biegowych - większość to Norwegowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2011 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Justyna miała taki moment, że zaczynała winić za swoje "niepowodzenia" wszystko wokól. Mam wrażenie, że już sie zebrała i przestała tak gadać. To, że mówi o astmie rywalek, to mnie wcale nie dziwi, bo samej mi sie żółci ulewa jak sobie pomyślę. Dziwi mnie bardziej radość z wygranej kogoś, kto ma świadomość, że jedzie na dopingu. W ostatniej Angorze jest wywiad z jakimś sportowym lekarzem, który mówi wyraźnie, że człowiek chory na astmę nie może, bo nie jest w stanie uprawiać sportów wyczynowych. Jeśli chodzi o to pomaganie, to moim zdaniem Justyna mówiła o przecieraniu trasy. W początkowej fazie biegu grupa na zmianę jest prowadzona przez kogoś innego, aby ten z tyłu mógł odpocząć. Zauważcie, że Justyna prawie zawsze jedzie swoim torem. Chyba o to chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 10.03.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ale trzeba pamiętać że w wielu komisjach i zarządach federacji narciarskich - w szczególności biegowych - większość to Norwegowie. Masz rację, w ogóle w niektórych dyscyplinach dzieją się dziwne rzeczy. Dziwne było też odwołanie drugiej serii skoków drużynowych, zupełnie bez przyczyny. Tak będzie zawsze. Smutne jest to, że działacze na siłę promują "swoich" zawodników, nawet nieczystymi zagraniami. człowiek chory na astmę nie może, bo nie jest w stanie uprawiać sportów wyczynowych No właśnie. Jeżeli chce przełamać własną słabość, wymyśla jakieś ekstremalne wyzwania typu wejście na Mount Everest, czy przepłynięcie Kanału La Manche. Wątpię, by człowiek cierpiący na astmę był w stanie regularnie, cięzko trenować przez wiele lat. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Świadomość manipulacji w sporcie odbiera przyjemność oglądania takich zawodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 10.03.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 I tu popieram a skoro nie oglądamy sportu to pozostało nam wpatrywać się w nasze piękne małżonki - a na dodatek za Kubice jeździ "niemiec" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2011 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 I tu popieram a skoro nie oglądamy sportu to pozostało nam wpatrywać się w nasze piękne małżonki - a na dodatek za Kubice jeździ "niemiec" Kurcze, ja nie mam małżonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_pi_anna 11.05.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 a mnie denerwuje, ze wspomniana Kowalczyk w tylu reklamach występuje ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 11.05.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 a mi się podoba, że widać ją jeszcze indziej niz tylko na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.05.2011 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 a mnie denerwuje, ze wspomniana Kowalczyk w tylu reklamach występuje ;/ Ma dziewczyna swoje pięć minut i możliwość zarabiania kasy, to niech zarabia. Tym bardziej, że sportu wyczynowego do emerytury się nie uprawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.01.2012 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Ech, pięknie w tym sezonie idzie Justynie. Ciekawe jak będzie dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.01.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Nie wiem, czy zauważyliście, ale Marit chyba nie jest w formie. Poci sie strasznie, bieg kończy ledwo stojąc na nogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.01.2012 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Hm. Jednak tym razem forma Marit wróciła. Niestety. Kurcze, w ostatniej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 02.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Jak zauważyła prasa norweska: Justyna przegrała z Marit a pomimo to jej przewaga sekundowa wzrosła!K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.01.2012 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Miejmy nadzieję, że poprzednie wygrane pozwolą sie przeąmać psychicznie Justynie i uwierzyć, że Marit jest do pokonania. Marit coś mówiła, że ma problemy z regeneracją. W sumie, to chyba cały czas nie można być maszyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.01.2012 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No i Marit sie otrzepała z niemocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts