Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Justyna Kowalczyk

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja wczoraj znalazłam wypowiedź Justyny i jej trenera, że założeniem na wczorajszy bieg było "trzymanie się" blisko Bjirgen, pewnie aby zminimalizować różnice czasowe. Oboje byli bardzo zadowoleni z efektu, bo Norweżce nie udało się zgubić Justyny.Te wszystkie starty w TdS są jedną całością i w ten sposób trzeba na to patrzeć, a nie na poszczególne biegi. Choć nie powiem, środowy sprint był bardzo emocjonujący, a widok wkurzonej Bjirgen po półfinale bezcenny:D.

Podsumowując, co by się nie wydarzyło Justyna jest WIELKA, już nie raz to pokazała.

Czy widzieliście dzisiejszy bieg?????

No pewnie od startu do mety. Coś nieprawdopodobnego. Ta trasa to jakiś koszmar. Widziałam ten bieg również w zeszłym roku, ale tych zawijasów sobie nie przypominam. I znów Justyna postanowiła zagrać Norweżkom na mecie i sobie spokojnie stała i patrzyła jak padają. To jest nieprawdopodobne co ona wyprawia.

A z całego Tour najbardziej podobała mi się mina Bjoergen kiedy wpadła w biegu rozstawnym na metę (startowała jako ostatnia) i ze zdumieniem stwierdziła, że nie wygrała. Widok bezcenny.

Oglądam dużo różnych dyscyplin sportowych, podziwiam wielu mistrzów, nie tylko polaków. Czasem jest tak, że polak jest o krok, ale wygrywa ktoś inny. No i na ogół Ci mistrzowie też jakoś wzbudzają we mnie sumpatię i podziw. Jest tylko kilku sportowców, którzy wydają mi się antypatyczni i nie jestem w stanie ich podziwiać mimo niewątpliwego talentu i sukcesów. Do nich zalicza się Bjoergen obok np Hannawalda, Ahonena czy Pedersena.

Tak, Bjirgen jak wie, że nie zajęła 1 miejsca zaraz ucieka przed dziennikarzami,nie potrafi podejść do tego z uśmiechem jak Justyna.Tym ciężej jest Norweżce, że dominacja Norwegów w ich "narodowym" sporcie została przerwana przez jednoosobowy team z kraju gdzie praktycznie biegi narciarskie są sportem niszowym. W Polsce w formie rekreacyjnej dominuje w zimie narciarstwo zjazdowe, a w lecie piłka nożna.

Hmmm...a może nad kondycją naszej kadry narodowej przed Euro powinna popracować Justyna, wtedy moglibyśmy mówić o jakiś szansach;).

Z całego TdS najpiękniejszy był sprint i sobotni bieg klasykiem na 10km.Popłakałam się z radości:D.

A zawijasy w zeszłym roku na Alpe Cermis też były, pamiętam, komentatorzy mówili, że zrobili taki odcinek aby była chwilka odpoczynku od samego wspinania.

Edytowane przez janiseya

Tyle radości, także z tego, że ta dziewczyna potrafi się prześlicznie cieszyć :)

i ma dobrze główkę umeblowaną.. do tego nie daje sobie w kaszę dmuchać, wie po co robi to co robi...

nie ma nawet co porównywać z tymi leniuchami z kadry na Euro... różnica epok, klas, stylu..

a do tego jest niebywała laska :)

http://i.iplsc.com/-/0000YXAZ5A05P7WW-C303.jpg

>> źródło i wywiad

dla porównania... Marit Pudzianowska.. oj, sorry.. Bjoergen

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/28295/marit_bjoergen_reka_gazeta_skr640.jpeg

>> źródło

:jawdrop:ale muły.Musi być bardzo gorliwą pacjentką swojego pulmonologa;). Kontrast dodatkowo potęguje jednak drobna twarz. No i w tej sytuacji kreacja zupełnie nietrafiona.

A Justyna faktycznie bardzo konsekwentna, ma swój czas i słusznie chce go wykorzystać. Mam też nadzieję, że dzięki jej sukcesom wzrośnie zainteresowanie tym sportem i pojawią się ewentualne następczynie( w tej chwili to chyba nie bardzo jest o kim mówić, koleżanki z "kadry" jakoś się nie wyróżniają).

Zaraz, zaraz: kto jest kto, bo się pogubiłam. Ta laska z pępkiem na wierzchu to Maritt? I ta z bicepsem też?

O, już założyłam bryle i widzę: ta pierwsza to Justysia, ta z mięsem do Maritka.

Edytowane przez Margoth*

Zaraz, zaraz: kto jest kto, bo się pogubiłam. Ta laska z pępkiem na wierzchu to Maritt? I ta z bicepsem też?

O, już założyłam bryle i widzę: ta pierwsza to Justysia, ta z mięsem do Maritka.

Na pierwszym zdjęciu to Justyna z pępkiem. Poniżej po prawej Marit, a po lewej chyba Terese Johaug

Dla Justyny strój startowy biegaczki narciarskiej jest bardzo niekorzystny, naprawdę powoduje, że jej sylwetka jest dużo bardziej masywna. Natomiast w przypadku Marit ukrywa wszystkie te mięśnie i pozornie sprawia, że wydaje się ona drobniejsza od Justyny. No proszę, a tu zdjęcia wszystko pokazują - jaka z Justyny piękna kobieta i jaka z Marit......yyyyyy.....umięśniona:rolleyes: kobieta.

Zdjęcie Marit w kreacji wieczorowej podkreślającą "subtelną", "kobiecą" muskulaturę wywołało burzę, a nawet jest posądzana o doping. No nie wiem, w końcu Justyna w ostatnim wywiadzie mówiła, że najlepsze biegaczki są jednymi z najbardziej kontrolowanymi antydopingowo sportowcami.

Chciała nastraszyć Justynę prezentując muły;), a tymczasem sama obrywa od opinii publicznej:P.

Oglądam dużo różnych dyscyplin sportowych, podziwiam wielu mistrzów, nie tylko polaków. Czasem jest tak, że polak jest o krok, ale wygrywa ktoś inny. No i na ogół Ci mistrzowie też jakoś wzbudzają we mnie sumpatię i podziw. Jest tylko kilku sportowców, którzy wydają mi się antypatyczni i nie jestem w stanie ich podziwiać mimo niewątpliwego talentu i sukcesów. Do nich zalicza się Bjoergen obok np Hannawalda, Ahonena czy Pedersena.

Dla mnie niestety takim sportowcem, jak wymienilas, jest wlasnie Justyna, na zupelnie przeciwnym biegunie niz np. Adam Malysz, ktory pokazywal klase nie wypowiadajac sie negatywnie o rywalach.