Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

Maszenko, może ten żyrandol ci się spodoba?: http://romantic-home.pl/product_info.php?cPath=38&products_id=544

Dodać parę kryształków i można uzyskać podobny efekt jak powyżej:D

Bardzo mi się podoba, już go znalazłam, ale nie jest zbyt tani. Gdyby był przeceniony 50% to bym go kupiła. Ale jest tam drugi, inny, biały, z kryształkami za 250 i rozważam go do sypialni.

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maszenka, jak ja Ci zazdroszczę że urządzasz mieszkanie sama:-) Mimo, że Cię nie znam, to wyczuwa się, że to będzie iście TWOJE mieszkanie. Takie odzwierciedlające Ciebie i takie w którym będziesz się czuła najlepiej (na bok pójdą trendy, mody i inne bzdury). A że mi się Twoje pomysły cholernie podobają to chciałoby się usiąść w tym Twoim mieszkanku i pogawędzić z jego właścicielką, bo też musi być cholernie ciekawa.

Ot taka myśl mi się nasunęła :-)

Maszenka, jak ja Ci zazdroszczę że urządzasz mieszkanie sama:-) Mimo, że Cię nie znam, to wyczuwa się, że to będzie iście TWOJE mieszkanie. Takie odzwierciedlające Ciebie i takie w którym będziesz się czuła najlepiej (na bok pójdą trendy, mody i inne bzdury). A że mi się Twoje pomysły cholernie podobają to chciałoby się usiąść w tym Twoim mieszkanku i pogawędzić z jego właścicielką, bo też musi być cholernie ciekawa.

Ot taka myśl mi się nasunęła :-)

Kochana, ale wiesz, kiedyś ktoś w tym m pewnie oprócz mnie zamieszka i zacznie się czas kompromisów. Zresztą spore kompromisy muszą być ustalane z Panem Portfelem. Ale dziękuję Ci za tę opinię. Oczywiście jakbyś z Poznania wpadła kiedyś do Warszawy, to zapraszam na pogawędki. :)

Maszenka jak tam po weekendzie? I co postanowiłaś z listwami?

Rozmówiłaś się z ekipą? ;)

Listwy muszą wylecieć, nie ma bata. Dzisiaj sama Betib napisała, że u siebie w domu malowała listwy ręcznie i to nie to, teraz wszystkie oddaje do lakierowni. Nie dam sobie wcisnąć towaru innego niż ten, który był ustalany. Z ekipą (jej szefem w sumie, bo to jedna osoba za to odpowiada) jest spotkanie w piątek wraz z familijnym supportem, gdyż ta ekipa remontowała wcześniej mieszkanie mego ojca oraz miała u niego dług, który częściowo spłacała przy moim remoncie. Kiedy wyjaśnią się problemy przy rozliczeniach, panowie dostaną termin, w którym mają dokonać wszystkich zapisanych i ustalonych poprawek. Potem wylatują i działam z kuchnią i meblami. Taki jest plan. :)

I bardzo dobrze!!! Tak trzymaj :) Też Ci pisałam, że malowanie ręczne to nie to samo.

Będę trzymać kciuki za te poprawki i białe listwy :wiggle::rolleyes:

Pamiętam, kochana, pamiętam. Już wtedy wiedziałam, że muszą wylecieć. Ale teraz utwierdzam się w tym, że mam rację i panowie mi żadnego kitu nie wcisną. Dziękuję za wspacie. :) Pomaga.

:bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash::bash:

Już wiem, co było największym moim błędem (prócz ekipy). W oczekiwaniu na zebranie familii, która towarzyszyć będzie pertraktacjom z ekipą układam kuchnię w IKEA. Oczywiście moim wielkim błędem było kilka rzeczy. Już żałuję 45 cm zmywarki, która rozbija mi wszystko, bo okazuje się, że nie ma szafek wiszących o takim samym wymiarze. :confused: W związku z tym moja i tak absolutnie niesymetryczna kuchnia (w życiu nie widziałyście większego chaosu) stanie się jeszcze bardziej niesymetryczna i jest do kitu. Coś się oczywiście wymyśli, ale wszystko jest nie tak. Z mojego ulubionego miejsca w domu, jakim miała być kuchnia zanosi się na jakąś tragedię. :(:(:(:(:(

Generalnie chodzi o to, że mam kuchnię w literę L. I cholerny filar w kuchni (ale to mniejsza) w samym roku. Zdecydowałam się, że jeden ciąg to będzie szafka 60, 45 (zmywara), 60 i 60, a drugi to 4x60. Ogólnie (ze względu na filar) wszystko by się pięknie równoważyło, ale... Po tej stronie, że jest zmywara miały być górne szafki. No i okazuje się, że wiszących 45 nie ma. Nie za bardzo wiem, jak to ugryźć... :(

Ale rozmowa przebiegła pomyślnie dość. Zobaczymy, jak poprawki, ale wszystko jest na dobrej drodze do zakończenia. :)