yokasta 02.04.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ładna rama, już ją widzę u Ciebie Kuchnia mi się podoba. Uważam, że od symetrii ważniejsza jest funkcjonalność, a symetrycznie nie zawsze się da. Rozwiązanie bardzo dobre zaproponowałaś , jedyne co bym starała się zmienić gdyby to była moja kuchnia (a nie jest nie da się ukryć) to przeszklone szafki - żeby były do samej góry a jak nie pasuje wymiar to pełna niżej a przeszklona wyżej? Chodzi o to, żeby ta linia pozioma się zgrywała nie wiem czy dobrze mówię o co mi chodzi Wybrnęłaś wyśmienicie, inspiracja bardzo mi się podoba. Tez będe miała otwarte półki na książki i lubię spędzać czas w kuchni super! A co do porządków to trafiłaś okna pomyte, podłoga zamieciona, kwiatki posadzone, zioła posiane, podłoga przeniesiona, próg zabetonowany i wieeele więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 02.04.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Zostałam bardzo mile zaskoczona tym, że Ruby przygotowała wizualkę mojej kuchni w IKEA Plannerze. Niestety, na moim sprzęcie IKEA Planner nie chodzi, gdyż działa tylko na Windowsie. Bardzo Ci Ruby dziękuję, wizualka jest naprawdę cudna i bardzo przydatna. Moja łazienka jest bardzo trudna do przedstawienie na wizualce. Oczywiście brakuje filaru i połączenie elki u mnie będzie wyglądać inaczej (lepiej, moim zdaniem), więc proszę, nie miejcie do tego zastrzeżeń. Wizualka jednak cudnie pokazuje układ szafek i upewnia mnie w przekonaniu, że na tym mi zależy. Oczywiście otwarte półki u mnie będą szersze, ale takie półki w IKEA są dłuższe i będę musiała je przeciąć. Kuchnia, wbrew dzikiej asymetrii wydaje mi się dość (dla mnie) funkcjonalna, ma też (dla mnie) sporo miejsca do przechowywania. No, problem rozwiązany. Jeszcze raz Ruby naprawdę bardzo Ci dziękuję za te wizualki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 02.04.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ładna rama, już ją widzę u Ciebie Kuchnia mi się podoba. Uważam, że od symetrii ważniejsza jest funkcjonalność, a symetrycznie nie zawsze się da. Rozwiązanie bardzo dobre zaproponowałaś , jedyne co bym starała się zmienić gdyby to była moja kuchnia (a nie jest nie da się ukryć) to przeszklone szafki - żeby były do samej góry a jak nie pasuje wymiar to pełna niżej a przeszklona wyżej? Chodzi o to, żeby ta linia pozioma się zgrywała nie wiem czy dobrze mówię o co mi chodzi Wybrnęłaś wyśmienicie, inspiracja bardzo mi się podoba. Tez będe miała otwarte półki na książki i lubię spędzać czas w kuchni super! A co do porządków to trafiłaś okna pomyte, podłoga zamieciona, kwiatki posadzone, zioła posiane, podłoga przeniesiona, próg zabetonowany i wieeele więcej Yokasta, myślałam nad przeszklonymi szafkami długimi, ale wymiar się nie zgadza. Szklana ma wysokość 92 cm, a nie 70, bo dwie 70 by się "nie wyrobiły), a 92 z z tą małą mieści się w sam raz. W każdym razie raczej ten układ zostaje. Zazdroszczę Ci tylu porządków, mój dzień nie był zbytnio owocny... Ale przynajmniej kuchnia zaplanowana i można zamawiać. A to jest dla mnie istotne. Oczywiście nie obyło się bez złośliwości chłopa, który rzucił "po co Ci szafka na wino, skoro do niej nie dosięgniesz"? Jest w tym pewna racja, ale po co mi w ogóle szafki, regały, jak mam 160 wzrostu i tak będę wchodziła często na stołeczek, by coś zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 02.04.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Maszenka kuchnia zapowiada się przepięknie Ja mam szafki do samego sufitu i bez stołeczka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30178879 nie wyobrażam sobie życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 02.04.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Kuchnia moim zdaniem wygląda rewelacyjnie. I jedyne, co mogłoby mi jako jej użytkowniczce przeszkadzać, to chyba tylko zlew za blisko szafki. Ale może to wynika z tego, że sama mam zlew na środku blatu i mogę machać rękami we wszystkie strony. Kwestia przyzwyczajenia (w rodzinnym mieszkaniu zlewozmywak był w maleńkiej wnęce i też się dało ) Powtarzam, bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 02.04.2011 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Maszenka ja nie sięgnę do lodówki na najwyższą półkę ale jakoś to przezyję, może małż schowa tam jakieś pyszności Kuchnia i na rysunkach i na wizualce wygląda super. O tych przeszkleniach to ja tak tylko, wiadomo że każdy patrzy pod siebie. Jestem przekonana, że efekt końcowy będzie bardzo ładny. Zazdrościsz porządków? Będe miała bicepsy jak Pudzian. Jestem skonana ( i oczywiście siedzę na FM...) ale zadowolona. Wieś to coś pięknego, ptaszki ćwierkały, koparka hałasowała, psy szczekały i goniły kota i tak właśnie dzionek minął - chciałoby się powiedzieć - leniwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 02.04.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 A z tym zlewem to jeszcze podpytam (proszę nie czuć się urażoną, tak z ciekawości tylko:lol2:), a czemu nie można go zamienić z tą szafką po lewo od niego? Dodatkowa zaleta, że zlew byłby bliżej kuchenki i lodówki. pewnie jest jakieś tego uzasadnienie, więc z chęcią je poznam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 02.04.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 A z tym zlewem to jeszcze podpytam (proszę nie czuć się urażoną, tak z ciekawości tylko:lol2:), a czemu nie można go zamienić z tą szafką po lewo od niego? Dodatkowa zaleta, że zlew byłby bliżej kuchenki i lodówki. pewnie jest jakieś tego uzasadnienie, więc z chęcią je poznam;) Ja też się chętnie dowiem Maszenka kuchnia zapowiada się super, ale zlew graniczący ze stojącą na blacie szafką nie jest dobrym pomysłem Nie będzie Ci wygodnie, oj nie Poobijany łokieć na bank;) Za to lustro to kolejny strzał w 10-tkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 02.04.2011 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Uzasadnienie jest proste - tam jest odpływ wody. Poza tym ja Was naprawdę nie rozumiem. Od 6 lat mieszkam w mieszkaniu, gdzie zlew w aneksie kuchennym jest przy ścianie. Tuż przy ścianie. I nigdy nie pamiętam, bym się kiedykolwiek o coś walnęła! Może mam jakiś wrodzony dar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.04.2011 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Świetnie to wymyśliłaś, Maszenko Ale z uchwytami zrobisz porządek, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.04.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Uzasadnienie jest proste - tam jest odpływ wody. Poza tym ja Was naprawdę nie rozumiem. Od 6 lat mieszkam w mieszkaniu, gdzie zlew w aneksie kuchennym jest przy ścianie. Tuż przy ścianie. I nigdy nie pamiętam, bym się kiedykolwiek o coś walnęła! Może mam jakiś wrodzony dar. AAa odpływ- ale odpływ można zawsze przesunąć, tak? Ale jak Ci pasuje Maszenka, to ok. Wizualnie jest super, pytałam tylko ze względów praktycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 04.04.2011 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Naprawdę bym Wam uwierzyła, ale w obecnym m mam zlew tuż przy ścianie i przez sześć lat się nie walnęłam ani razu, więc zostanę przy mojej opcji bez zbędnego komplikowania. Nawet wczoraj chciałam testować, jak mogłabym się walnąć, ale chyba mi nie wyszło. Kuchnia ta zostaje, już nic nie będę kombinować a od każdej rewolucyjnej propozycji dostaję zawału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 04.04.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Kwestia przyzwyczajenia (w rodzinnym mieszkaniu zlewozmywak był w maleńkiej wnęce i też się dało ) Powtarzam, bardzo mi się podoba. Że tak sama się zacytuję Z pewnością będziesz zadowolona, bo kuchnia jest po prostu świetna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 09.04.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Cześć Maszenka, wpadłam z re-wizytą. Pięknie się u ciebie zapowiada I te folkowe akcenty...cudne, oryginalne, na pewno ożywią i rozweselą przestrzeń. Łazienka wyszła pięknie, kabina-rewelka. Czekam na montaż kuchni... Będę kibicować i zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.04.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Gdzie zdjęcia psa ja się pytam?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 09.04.2011 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Pies w nowym m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 09.04.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Przesłodki - wycałuj ode mnie każdą fałdkę z osobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.04.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Pies w nowym m. O rany!!! Ale słodziak :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 09.04.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Czadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.04.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 cudny jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts