Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maszenka :( pustka w głowie, jakaś taka kurcze niewyraźna jestem :) o sklepach z takimi chodnikami nie mam pojęcia, fachowców z Warszawy tym bardziej nie znam. Lampy zostaw sobie na koniec zdecydowanie! Dopasujesz coś do całości, może jakiś kolor wyglądałby ciekawie? Żółty, czerwony albo...błękitny delikatny. Biała albo czarna to chyba zbyt bezpieczne.

Karnisze kupowałam w I. :( nawet się nie rozglądałam, ramki - tak jak napisała Lasche, a oprócz tego nie wiem ile tych listew zamówiłaś ale ja będę robiła ramy z listew przypodłogowych od Betib :D bo mam kilka metrów w zanadrzu.

Wiem, że wyszło maksymalnie bezużytecznie, moze następnym razem pomogę :)

Mata - jest.

Karnisze - najlepiej zapytać w małych sklepach ze stolarką.

Montaż listw w W-wie - nie znam.

Lampy - widziałabym tu lekki industrial - to, co sekta lubi najbardziej :D

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3S8J1mvs7VjEtAtVXF3rptGSrkEU5UGpZep_yqqU6DX3-R9f7

http://www.pmlighting.pl/foto_male/FM1_21220.jpg

No i oczywiście seria Trend z Innych Mebli w zbójeckiej cenie ;)

Maszenka trudno mi samej w to uwierzyć ale dopiero teraz tu trafiłam (kajam się mocno!), przeczytałam z zapartym tchem cały wątek.... i jestem pełna zachwytu dla Twojego mieszkania, dla pomysłów i wielu inspiracji

i trzymam kciuki aby teraz już wszystko szło gładko ;) :)

aha, czy Ty już zakupiłaś to łóżko do sypialni??

ja też zastanawiałam się nad nim u siebie, ale egzemplarz który widziałam w IKEA był cały poobijany i wyglądał niezachęcająco...

Maszenko witaj!

Trafiłam do Ciebie już jakiś czas temu z wątku albo Kasi.crac albo Magdy.ZZZ :) I teraz przez tą kuchnie nie wytrzymałam i musiałam się ujawnić-BOSKA! Lindigo mi się szczerze bardziej od Stat podoba i teraz jestem tego pewna na 100%! Sama przez to, że widzę te piękne, białe kuchnie wasze zaczęłam na nie chorować..A wydawało mi się, że jestem "nowoczesna":) Gratuluję pięknej kuchni:)

Wątek będę dalej podglądać, bo również jestem właścicielką małego 46m2 M-więc taki metraż jest mi bliski:)

Maszenko witaj!

Trafiłam do Ciebie już jakiś czas temu z wątku albo Kasi.crac albo Magdy.ZZZ :) I teraz przez tą kuchnie nie wytrzymałam i musiałam się ujawnić-BOSKA! Lindigo mi się szczerze bardziej od Stat podoba i teraz jestem tego pewna na 100%! Sama przez to, że widzę te piękne, białe kuchnie wasze zaczęłam na nie chorować..A wydawało mi się, że jestem "nowoczesna":) Gratuluję pięknej kuchni:)

Wątek będę dalej podglądać, bo również jestem właścicielką małego 46m2 M-więc taki metraż jest mi bliski:)

Caffemanka! Dziękuję bardzo i bardzo mi miło! Ujawniajcie się, ujawniajcie się. Sama wiem, że niewielki metraż jest słodki, ale bywa także problematyczny i przerabiam/przerabiałam różne "jak to schować...". Jak się już urządzę to chyba napiszę długiego posta o miejscach do przechowywania. ;) Lidingo jest naprawdę przecudna, te fronty są przepięknie frezowe no i jest bardzo klasyczna. Wydaje mi się, że można ją też zrobić "mniej retro" niż ja przez inne sprzęty, brak drewnianego blatu... Ale ja polecam. Wygląda też bardzo solidnie. Jeszcze nie użytkowałam a nie wiem, kiedy Ty robisz swoją kuchnię (polecam założyć swój wątek, naprawdę wiele rzeczy w głowie porządkuję) ale jakby co to dam znać, jak się sprawdza w prawdziwym życiu. :)

O ja właśnie potrzebuje rad odnośnie przechowywania..:)

Pokój "gościnny" skończyliśmy przed moim pojawieniem się na forum i teraz mam takie myśli, że mogliśmy inaczej zrobić "to" i "to"..Ale wpisuję się w "sektę", bo ściany wybrałam szare (też Dulux, ale kolekcja Ewy Minge) i meble białe..Tylko, że poszłam na łatwiznę i kupiłam wszystko w IKEA:( I żałuję troszkę, że nie poszalałam z jakimś łączeniem-starych mebli z nowymi i że nie zostawiłam dech, które mogliśmy pomalować na biało tylko poszliśmy na łatwiznę i kupiliśmy panele.. No, ale część błędów naprawimy w sypialni, której remont teraz zaczynamy:) I po tej sypialni zaczniemy myśleć o kuchni. Tylko mamy taki problem, że jakieś 5 lat temu jak wybieraliśmy płytki do kuchni, wtedy do kawalerskiego mieszkania teraz już mojego męża podobało nam się coś innego. I teraz ponieważ szkoda skuwać mamy takie trochę wiejskie Madera Opoczno. Także pragnienie nowoczesnej kuchni muszę na razie schować głęboko, ale na szczęście trafiłam na wasze wątki i tak mi się podobają wasze kuchnie, że myślę u mnie taka do tych kafelek będzie najlepiej pasować (teraz mamy wybór teściowej-wanila i calvados :cry:):) I ja osobiście wybrałabym tak jak Ty drewniany blat, bo stół w kuchni też mam drewniany i to by pasowało i mi się to chyba najbardziej podoba:) Zresztą mojemu mężowi, który powoli czuje "bluesa urządzania" bardzo podobały się te podświetlone witryny w Lindigo i Stat. A mi zależy by nam obojgu dobrze się mieszkało w tym naszym pierwszym małym M:)

Aga dziękuję mi pięknie.

Rozwalił mi się internet w starym m, uwierzycie? Ale kupiłam zasłony w IKEA (miałam bon do wydania za kuchnię :D) oraz karnisz do sypialni. Szukam teraz podwójnego białego karnisza do salonu, okno ma 2 m. Pomożecie, proszę?

Do sypialni:

karnisz:

taljare-zestaw-drazkow-do-zason-biay__0090014_PE223364_S4.jpg

oraz zasłony

anita-zasony-szt-szary__0095489_PE234251_S4.jpg

anita-zasony-szt-szary__0099561_PE241660_S4.jpg

Do salonu:

matilda-zasony-szt-biay__09224_PE085672_S4.jpg

Jedna przezroczysta, na tych paseczkach z nitki są śliczne małe kuleczki-groszki, cudna, naprawdę.

ritva-zasony-szt-biay__74227_PE194751_S4.jpg

Druga gruba, surowa, biała, ciężka, cudna.

Nie myślałam, że kupię je w IKEA, ale znów mi się coś tam spodobało... Idę płakać nad moim brakiem oryginalności.