Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anja, mieli rozsyłać w promieniu do 200 km od sklepu :) mieszkamy znacznie bliżej, ale nic z tego! Pewnie gdyby były to bym opróżniła wszystkie skrzynki :lol2: (taki żarcik) ale póki co - dooopa :) chyba, że się można jakoś dowiedzieć kiedy będą (czy to już nie lekki fanatyzm!?)

Piękne te zasłonki, które kupiłaś. Te do salonu szczególnie mi się podobają :-). Bede tak podpięte po bokach?

Wczoraj byłam w Ikeii i je nawet macałam do siebie :-) Są uszyte z cudnego materiału. Ogólnie z racji tego, ze nam budżet znacznie się skurczył miałam mocne postanowienie poprawy i kupowanie tańszych rzeczy. Planowałam kupić tam szczególnie szafy do mojej maleńkiej a także upatrzony, piękny biały stół. No i byłam taka na te meble napalona. Tak pięknie wyglądały w internecie. Ale po pomacaniu to są takie cholernie plastykowe. No, ale i tak kupię. Jak będę kiedyś bogata to zmienię. Ogólnie Ikea mnie jakoś rozczarowała. Ale jest kilka pięknych rzeczy, które warto tam kupić. To są m.in. zasłony i cudne blaty drewniane szczególnie te dębowe.

Moje kochane! Internet w domu działa, ale nie wiem czy na długo, więc w razie czego piszę i zaraz lecę przeglądać Wasze wątki. Dzięki za pocieszenie, bo ja naprawdę wpadam już w pewne kompleksy, że "pół chaty z IKEI" i "zero oryginalności". Ale mi się tam rzeczy naprawdę podobają. Kupiłam dwie osłonki koronkowe (nie wiem które, był tylko jeden rozmiar), taką listwę do kuchni co się na nią wiesza różne haczyki i rzeczy, czarną, inne kuchenne bajery, duże słoje, małe słoiczki na przyprawy, do których chce zrobić retro plakietki i przewiązać nimi i mieć porządek w przyprawach, jakieś tam formy nie formy do ciast. Bardzo jestem zadowolona. Podoba mi się też kilka kompletów pościeli i kilka poduszek dekoracyjnych. Mam jednak nadzieję, że nie wyjdzie do końca standardowo... Bo inaczej IKEA powinna mi zapłacić za robienie nowej wersji katalogu. ;) Liczę, że osobiste fotografie, lustra oraz trochę pięknych obrazów uratuje moje wnętrze... Ale nie wiem, czy to wystarczy.

Maryblair zasłony chcę mieć zwykle podpięte, ale jak będzie ostre słońce to będę je puszczać luzem. Ale chciałam mieć możliwość zaciemnienia mieszkania. Chciałam też możliwość zakrycia trochę siebie, stąd pomysł na podwójny karnisz i tę śliczną przezroczystą zasłonę (serio, zdjęcie ikeowskie nie oddaje jej uroku), bo będę mieszkać jednak na parterze, co prawda od strony zamykanego podwórka, ale same wiecie, czasem warto się lekko przysłonić, a standardowe firaneczki nie dla mnie.

No więc książki. Nie chcę się zdradzać ze wszystkimi moimi pomysłami na razie, bo nie wiem, czy wszystkie uda mi się wykonać. Planuję mieć około sześciu regałów, wszystkie w salono-kuchni oraz dodatkowe półki w sypialni we wnęce. Liczę na to, że tam wszystko pomieszczę i jeszcze trochę miejsca może zostanie. Dla mnie książki same w sobie są ozdobą mieszkania, koi mnie ich widok, czuję drżenie rąk jak widzę ich dużo, wchodzę do antykwariatu czy księgarni. Nie mam wątpliwości, że ich liczba się będzie u mnie niestety powiększać oraz że aranżacje 99,9% architektów kompletnie nie uwzględniają tego, że ktoś może mieć i małe mieszkanie i dużo książek. Marzę kiedyś o bibliotece. Zamierzam też pewnie mimo wszystko zrobić jakiś remanent wśród obecnie posiadanych książek. Tak czy siak, jest ich raczej sporo.

Na pewno stanie u mnie ten regał:

0092718_PE229441_S4.jpg

jako ścianka działowa.

4f081d8c83a9.jpg

Tak jak tu. Można przedzielić przestrzeń a jednocześnie zyskać miejsce do przechowywania książek.

8c8ff27d6ce6.jpg

e8ba13ae2c3d.jpg

stairs-bookcase.jpg

M2X00172_library11272009.jpg

Ikea-Catalogue-2011-Library-Nybygge.jpg

Ikea-book-shelves-designs-1.jpg

z-marie%20claire%20Belgian%20kitchen%202.jpg

idealne, tylko zamiast naczyń książki...

coastal-living.jpg

Contemporary-Room-Design-Featuring-Colourful-Accents-library-design-room-concept-view.jpg

1ikea1.jpg

dining_room.jpg

colour-coded-bookshelf-courtesy-of-juhansonin.jpg

Lving-room-bookshelf-picture-credit-ooh_food.jpg

ghh.jpg

bookshelf3333.jpg

bookshelf.jpg

inspiration_bookshelves.jpg

Coś liche te inspiracje... Wrzucajcie lepsze!