Maszenka 15.05.2011 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Juz raz mi posta zżarło:mad: więc terz będzie w skrócie... Maszenko, inspiracje książkowe jak zwykle rewelacyjne! Pokaż zdjęcia twojego salonu/kuchni/biura;) w szerszym kadrze, żebyśmy mogli zobaczyć gdzie planujesz te regały. A może coś doradzimy? A czy już pisałam, że lampy bardzo mi się podobają? No to masz babo, specjalnie dla Ciebie moja kochana rysowałam w paintbrush regaliczki. Ale obawiam się, że moje ekhemmmm... wizualizacje... nie są zbyt przekonujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Maszenka, inspiracje cudne. A te narzuty koronkowe czy szydełkowe (nie znam sie) są po prostu bajeczne. Ale podejrzewam, ze to może kosztować fortunę. Tez bym takie chciała. Musi to niesamowity klimat do sypialni wprowadzać. Nie mogę znaleźć zdjęcia regałów jakie koniecznie chciałam Ci pokazać. Ale będę dalej szukać Dziękuję kochana. Regały to ja już w większości (oprócz Expedita i systemu Broder - a one na pewno będą) mam, bo część dobytku pod postacią starych mebli ze Szwecji zabieram ze sobą. Narzuty koronkowe czy szydełkowe - będziemy szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Nawiasem mówiąc hasło, które spotkałam u monah rozświetla mi duszę, kiedy pomyślę o moim mało oryginalnym mieszkanku made by IKEA. Hasło brzmi... I cóż, że ze Szwecji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.05.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 no Maszenka naliczyłam 6 regałów ...zazdroszczę miejsca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 15.05.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Maszenko, najpiękniejsze białe narzuty jakie widziałam ma Zara Home. Tanie nie są, ale warte swojej ceny Słyszałam, że mają sklep w Arkadii w Wa-wie i w Poznaniu. Ja uwielbiam tą sieć, kupuję przy okazji wizyt u siostry w Hiszpanii. Moją nawet dziś pokazałam Czy nie są przcudne? Edytowane 15 Maja 2011 przez aga_domatorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 no Maszenka naliczyłam 6 regałów ...zazdroszczę miejsca ... No wiesz, nakupowało się książek, to trzeba dać im teraz dom. Czy to rysuje się aż tak fatalnie, że nikt nie chce skomentować planów rozmieszczenia regałów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Maszenko, najpiękniejsze białe narzuty jakie widziałam ma Zara Home. Tanie nie są, ale warte swojej ceny Słyszałam, że mają sklep w Arkadii w Wa-wie i w Poznaniu. Ja uwielbiam tą sieć, kupuję przy okazji wizyt u siostry w Hiszpanii. Moją nawet dziś pokazałam Czy nie są przcudne? Cudne, przecudne, idealne. Ciekawe, jak drogie. Na razie i tak nic nie kupię, ale czekać zawsze można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_domatorka 15.05.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Cudne, przecudne, idealne. Ciekawe, jak drogie. Na razie i tak nic nie kupię, ale czekać zawsze można... Zajrzyj na stronę http://www.zarahome.com To sklep internetowy Zara Home Niestety nie działa w Polsce , ale są też orientacyjne ceny podane w euro. Jeśli idealne to warto poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Maszenka nooo ciekawie, szczególnie nie do końca wiem jak ma wygladać to biurko, przodem do regału? Jak będziesz korzystać z książek/papirusów z dolnych półek ? ta drukarka na stoliku też ciekawa jestem jak to rozwiążesz regał pod lustrem mi się podoba i żałuję że nie mam takiego bo pomalowany na biało ma mnóstwo uroku (to wersja dla mnie) a brązowy jest interesujący, ma śliczną barwę i na pewno będzie Ci służył. Ja się śmiałam trochę (no przepraszam no!) z perspektywy w jakiej to narysowałaś np regał w kuchni po prawej stronie idzie pod innym kątem niż meble ale to tak tylko Pomieścisz caaaałe mnóstwo książek, ja właśnie dzisiaj oglądałam regały na książki bo również mam ogromną "kolekcję" tych papierowych przyjaciół i dla wszystkich musi się znaleźć miejsce. Nie mogę się doczekać aż wszystko skończysz. P.s. Twoja podłoga wciąż mnie zachwyca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Maszenko kochana, a gdzie przewidujesz mieć jakiś stolik kawowy itp? Bo rozumiem, ze zamiast kanap będzie ta leżanka Hemnes'a tak? Czyli to ma byc taki kącik wypoczynkowy? Zmieścisz to tam wszystko? A nie myślałaś, zeby biurko jednak wstawić do sypialni?Przy okazji biurka, to czy wiesz (pewnie tak;)), że wspomniany Expedit ma w komplecie biurko? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116070Może nie jest to najpiękniejsze rozwiązanie na świecie, ale bardzo funkcjonalne;) Miałam tak u siebie w redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Maszenka nooo ciekawie, szczególnie nie do końca wiem jak ma wygladać to biurko, przodem do regału? Jak będziesz korzystać z książek/papirusów z dolnych półek ? ta drukarka na stoliku też ciekawa jestem jak to rozwiążesz regał pod lustrem mi się podoba i żałuję że nie mam takiego bo pomalowany na biało ma mnóstwo uroku (to wersja dla mnie) a brązowy jest interesujący, ma śliczną barwę i na pewno będzie Ci służył. Ja się śmiałam trochę (no przepraszam no!) z perspektywy w jakiej to narysowałaś np regał w kuchni po prawej stronie idzie pod innym kątem niż meble ale to tak tylko Pomieścisz caaaałe mnóstwo książek, ja właśnie dzisiaj oglądałam regały na książki bo również mam ogromną "kolekcję" tych papierowych przyjaciół i dla wszystkich musi się znaleźć miejsce. Nie mogę się doczekać aż wszystko skończysz. P.s. Twoja podłoga wciąż mnie zachwyca! Dziękuję za komplement względem podłogi. Biurko będzie dostawione do regałów, a ja będę siedziała "przodem do nich". Rozmieszczę półki tak, by zgadzały się mniej więcej z linią biurka (bardzo łatwo to w regałach Billy przestawić) bym bez problemu mogła korzystać z półek. Teraz mam te regały "za łóżkiem" i też się dobrze sprawują. To pod lustrem to nie regał, to komoda. A perspektywa to 5 minut w paincie, chodziło o to, by pokazać gdzie co ma stać. Ale szczerze mówiąc nie wiem, czy pomieszczę wszystkie książki. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Maszenko kochana, a gdzie przewidujesz mieć jakiś stolik kawowy itp? Bo rozumiem, ze zamiast kanap będzie ta leżanka Hemnes'a tak? Czyli to ma byc taki kącik wypoczynkowy? Zmieścisz to tam wszystko? A nie myślałaś, zeby biurko jednak wstawić do sypialni? Przy okazji biurka, to czy wiesz (pewnie tak;)), że wspomniany Expedit ma w komplecie biurko? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116070 Może nie jest to najpiękniejsze rozwiązanie na świecie, ale bardzo funkcjonalne;) Miałam tak u siebie w redakcji. Stolik kawowy czy też po prostu stoliczek (mam, mam już teraz, ze śmietnika ) przewiduję, że będzie stał przed regałami broderowskimi, koło Hemnesa. Zmieszczę tam wszystko, natomiast biurka to sypialni a) nie zmieszczę b) sypialnia służy do spania dla mnie, nie do pracy c) muszę mieć przy biurku miejsce na wszystkie potrzebne rzeczy typu papiery etc d) chcę mieć w sypialni małą komódkę/toaletkę na biżuterię etc. Tak, wiem, że expedit ma biurko, ale nie chcę takiego. Mam już głowie to co chcę jeśli o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No nie dziwię ci się, że tego biurka nie chcesz:lol2: Kochana, a powiedz tylko jedno - jesteś w 100% przekonana do swojego ustawienia, masz to wszystko w głowie? Czy jeszcze masz wątpliwości? Bo ja mam pewien pomysł, ale nie chcę niepotrzebnie truć Bo jeśli już wszystko wiesz, co i jak, widzisz to oczyma wyobraźni, to nie ma sensu. A jak jeszcze się zastanawiasz jak to ulepszyc? Gdzie co wcisnąć, to mogę się podzielić moją ideą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Mów idee, zawsze warto coś przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Dziękuję za komplement względem podłogi. Biurko będzie dostawione do regałów, a ja będę siedziała "przodem do nich". Rozmieszczę półki tak, by zgadzały się mniej więcej z linią biurka (bardzo łatwo to w regałach Billy przestawić) bym bez problemu mogła korzystać z półek. Teraz mam te regały "za łóżkiem" i też się dobrze sprawują. To pod lustrem to nie regał, to komoda. A perspektywa to 5 minut w paincie, chodziło o to, by pokazać gdzie co ma stać. Ale szczerze mówiąc nie wiem, czy pomieszczę wszystkie książki. :/ Maszenka, dla mnie regał i komoda to jedno i to samo. A czy ma szuflady czy półki to jeden pies pewnie bluźnię, trudno tak samo na zlew mówię umywalka i odwrotnie bo i tak każdy wie o co mi chodzi. Jeśli się da półki ustawić to powinno być wygodnie widać, że masz wszyściutko pzemyślane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No dobra, tylko najpierw powiedz na ile mam dobre wyobrażenie na temat przestrzeni w twoim mieszkaniu? Ze zdjęć spróbowałam sobie zrobić jego rzut (a konkretnie salonu, bez korytarza, łazienki czy sypialni). Tak mi wyszło: http://i1.fmix.pl/fmi1767/e9914b7b001c16af4dd04c06/zdjecie.jpg Wyliczyłam sobie, że ściana na górze (z piekarnikiem) musi mieć ok. 5 m, z czego 3m zajmuje ciąg szafek kuchennych. Tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Jesuu Magda a ja tu czekam co nowego wyrysujesz i wymyślisz :> Dawaj bez wymiarów Maszenka, czy na Twojej wizualce expedit nie stoi w lodówce? Edytowane 15 Maja 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Cicho siedzisz, ale ja lecę dalej jak już zaczęłam;) Wydaje mi się, ze niewiele się pomyliam, jeśli chodzi o długość twojej ściany. Chciałam zauważyć, ze jeśli faktycznie, to po wstawieniu ogromnej leżanki Hemnesa (która ma ponad 2 m długości i aż 90 cm szerokości (głębokości), zostanie ci naprawdę mało miejsca: http://i2.fmix.pl/fmi228/72bfecc6001f822a4dd0516d/zdjecie.jpg Biurko tam nie wejdzie:no: W ogóle robi się ciasno, i regał Expedit bym sobie podarowała w tym miejscu. Zaraz powiem, co bym zrobiła... chyba, ze powiesz, żebym się odwaliła;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No pisz pisz, bo własnie sobie wymierzyłam podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Tam jest skos, jeżeli liczymy ze skosem, to długość ściany to ponad 5,5 metra, a ciąg szafek zajmuje trochę mniej niż 3 metry. Ale też jestem ciekawa, co wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts