MagdaZZZ 15.05.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 5,5 metra? To zmienia postać rzeczy:) A ta z oknem ile ma? Zaraz wstawię, tylko poprawię tą ścianę i dodam kolejny regał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Mniej więcej 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 To jest moja propozycja: http://i1.fmix.pl/fmi2367/033250f60021305d4dd05853/zdjecie.jpg Nie wiem na ile realna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 22:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Hmmmm, tego nie brałam pod uwagę. Ale zależało mi na tym, by jakoś "odgrodzić" lodówkę od regałów. Przemyślę to jeszcze, bo miałam inną koncepcję, dość przemyślaną. No i te regały Broder miały być w centrum uwagi, tam miała być najfaniejsza część księgozbioru, a tak musiałabym zupełnie przestawiać ustawienie książek. Nie wspominając o tym, że Expedit jest szerszy niż Billy i byłby idealne na przechowywanie niektórych książek i rzeczy... Ale dzięki Madzia, jesteś kochana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Madzia fajnie to wymyśliłaś trochę mały manewr krzesłem by był ale jakoś mi się to powiększyło wszystko Faktem jest, że coś oddzielającego zmniejszy jeszcze optycznie przestrzeń, ale dobrze zagospodarowana i tak będzie piękna, a Maszenka Ty jak widac masz wszystko ładnie poukładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Teraz, jak jest te 0,5 metra więcej niż myslałam, to i expedit wejdzie zamiast jednego billego;) Ale biurka bym tam już nie pchała. Przemyśl, ale oczywiście zrobisz jak zechcesz. Wiem jak to jest, jak się człowiek już na coś nastawi. Choć pomyśl, że mógłby przy tych drzwiach, z tymi regałami do samego sufitu fajny kącik biurowy powsać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No ale widzisz, Magda, jednak rzeczy biurowe typu segregatory z tekstami, notatkami, pudełka to co innego niż zbiór książek. A ja siedząc przy stołku wolę nie wstawać i nie lecieć przez pół pokoju po to, aby coś znaleźć, tylko sięgnąć ręką. A bycie tak otoczoną Billym i Expeditem zdecydowanie w tym pomaga. Ja dużo siedzę przy komputerze niestety i będę siedzieć jeszcze więcej, bo w zasadzie większość tego co robię czy to naukowo czy jakoś "zawodowo" tego wymaga. A Brodera chciałam mieć takiego z prawdziwego zdarzenia bibliotekę, gdzie byłyby wyeksponowane specyficzne książki typu literatura piękna. Naprawdę mam ich sporo i lubię, w dodatku mam ich sporo nie dlatego, że dostałam, odziedziczyłam czy coś ale dlatego, że od 12 roku życia wszystkie prezenty, kieszonkowe i tak dalej wydawałam na książki. Mam sporo literatury pięknej, sporo związanej z moimi studiami i zależało mi na takich imponujących regałach, bo książki to chyba najcenniejsze, co mam Nie no, może to głupio brzmi, ale serio. Nie znam się na wielu rzeczach wcale, ale literaturę kocham i to raczej dobrą literaturę... Billy taki nie jest, niestety. No i nie zależy mi, żeby Hemnes był idealnie zgrany z oknem. Myślałam o broderze 80 i o przesunięciu Hemnesa w stronę brodera. I tak będzie odsunięty trochę od ściany/okna, bo muszą się zmieścić kontakty, lampa do czytania etc. Stolik mam wysoki i myślałam, by go postawić po boku Hemnesa, kawowego nie potrzebuję i niskich nie lubię, a obok mogę sobie kłaść kawę/herbatę i jedzenie. No i zależy mi na tym, by łatwo było to łóżko rozłożyć, głównie dlatego uparłam się na tą leżankę, a kanapy rozkładane są droższe. No i expedit pozwoli przełamać trochę monotonię ciągu... A o broderze myślałam 80 bo i tak mimo wszystko ścian nie mogę obciążyć za bardzo, a książki ważą masakrycznie dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 No dobra, jeszcze ostatnia wersja z Expeditem zamiast Billiego: http://i1.fmix.pl/fmi2260/c99c629d0003f6984dd05c5f/zdjecie.jpg Moim zdaniem robi się dość ciasno:roll: Starałam się zachować proporcje (nawet wymiary sprawdzałam na stronie ikei;)), więc jest to dość wiarygodne;) Kończę. Idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Wszystko co piszesz o ksiażkach...kurka wodna, mogłabym napisać to samo. Jak ja lubię ludzi czytających! Chryste, na pewno podnosisz te marne statystyki które mają Polacy jeśli idzie o czytanie. Skoro masz wszystko w głowie poustawiane i pomierzone, to na pewno będzie dobrze (chyba się powtarzam). Zgadzam się jednak z Magdą co do ilości miejsca jakie będziesz miała. Planujesz Maszenka w ogóle jakiś tv? Nie wszyscy mają więc pytam Stolik w tym wyższym układzie musiałby być mikrusi, ja faktycznie tam biurka nie widzę szczególnie bokiem ustawionego hmmmm! Edytowane 15 Maja 2011 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.05.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 (edytowane) Dobra, na szybko ostatnia sugestia, i naprawdę idę (choć widzę, ze będzie ciężko cię przekonać do zmiany koncepcji;)).A gdybyś w tym kącie (moim;)) biurowym wstawiła te ragały billy (albo jednego billego i Expedita przy ścianie z oknem), a tam gdzie ja wstawiłam 3x Billy, zrobiłabyś całą ścianę z Brodera, do sufitu. Wtedy miałabyś bibliotekę z prawdziwego zdarzenia. Mówię, to tylko sugestie, i jak ci nie pasują, to olej:D Chodzi mi tylko o to, że od szafek kuchennych zostaje ci 2,5 m. Hemnes ma 1 metr głębokości, gdy dorzucisz tam Expedita (40 cm), to zostaje trochę ponad metr przejścia. Ciężko będzie ci tam i biurko zmieścić (najmniejsze jakie znalazłam ma 120 cm) i jeszcze ławę (stolik kawowy). EDIT: acha, ławy nie chesz, sorry, nie doczytałam;) Edytowane 15 Maja 2011 przez MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Nie, żadnego stolika kawowego nie będzie. Będzie co najwyżej stolik nocny. Ale ta koncepcja z broderami bardziej mi się podoba. Przemyślę ją. Wtedy mogłabym wstawić JESZCZE WIĘCEJ REGAŁÓW :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Mogłabym nadal zmniejszyć sobie przestrzeń wydzielając kącik z expeditem, ale expedit byłby np. postawiony przy drzwiach sypialni, i wtedy miałabym taki kwadracik na biuro. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Yokasta Bo ja filolog i antropolog z wykształcenia będę, to o czym innym jak nie o książkach mogę pisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.05.2011 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 A tv nie mam i mieć nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 15.05.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Yokasta Bo ja filolog i antropolog z wykształcenia będę, to o czym innym jak nie o książkach mogę pisać? Słusznie! Ciekawe wykształcenie baaardzo. A mówisz że więcej regałów? Tak, tak, tak! P.s. z tv słusznie, ja też mogłabym nie mieć, ale mam męża więc i tv być musi bo męża brałam z dobrodziejstwem inwentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 16.05.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 a jakby tak brode zamienic z billym i na scianie z ciagiem kuchennym miec biblioteke z prawdziwego zdarzenia a kacik komputerowy zrobic wedlug projektu Magdy z billym w tle? Ja bym tak slicznej kuchni nie zaslaniala a sciana po prawej stronie drzwi? ide doczytac co tam planujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 a jakby tak brode zamienic z billym i na scianie z ciagiem kuchennym miec biblioteke z prawdziwego zdarzenia a kacik komputerowy zrobic wedlug projektu Magdy z billym w tle? Ja bym tak slicznej kuchni nie zaslaniala a sciana po prawej stronie drzwi? ide doczytac co tam planujesz... dokładnie to samo na koniec zaproponowałam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
is-kra 16.05.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Ja też jestem za koncepcją Magdy. Przy Twoim ustawieniu w tym kącie przy kuchni robi się naprawdę mocno ciasno. Bardzo zazdroszczę braku telewizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 16.05.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Tak, koncepcja Magdy ta ostatnia wykrywa. Byłam dzisiaj w mieszkanku i wszystko wymierzyłam. Obok lodówki na tej ścianie staną 3 regały Broder, jeden (środkowy) trochę niższy (są regulowane), żeby spokojnie wisiał sobie kinkiet. Tam gdzie jest okno postawię leżankę Hemnesa. Dalej, na tej samej ścianie z oknem będzie 2XBilly. Potem, na ścianie prostopadłej będzie też 1 raz Billy i jeśli będę chciała, to przy samych drzwiach sobie postawię jakiegoś Expedita. Zmieści się spokojnie stolik/biureczko i krzesełko. Na zdjęciach naprawdę nie widać dokładnie przestrzeni, wszystko wydaje się niskie i małe, ale w rzeczywistości jest tam sporo miejsca. Dzięki temu będę mogła mieć jednego Brodera więcej i jednego Billy więcej. A Expedita i tak od razu nie kupię, mocno jestem spłukana, ale pewnie chciałabym jakiegoś mieć, bo sam w sobie jest pewną ozdobą, ale może będzie już mniejszy, a nie poczwórny? Proszę się zbyt nie sugerować, tam gdzie Broder jest jeszcze mały skos i w rzeczywistości Hemnes nie będzie tak blisko półek i będzie większa przestrzeń, to samo po dużej stronie. To ma Wam pokazać gdzie co finalnie będzie stało. No i dzięki Magdzie biel będzie przełamywana konsekwentnie brązem, a na tym mi zależało. Kolory są zaznaczone na planie. MAGDA :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: dzięki, serio. Nie wiem, czemu o tym nie pomyślałam. Tzn. wiem, ale na szczęście to, co mnie powstrzymywało to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 16.05.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 No i naprawdę - nie będzie to tak ciasno zabudowane. Expedit pewnie trafi podwójny, a zależy mi na nim w tamtym miejscu, bo świetnie się nadaje na segregatory i inne pudła z papierami. Chodzi o to gdzie finalnie co stanie. Nie będzie też stolika na kawę, tylko taki stolik a la nocny, wysoki, malutki, okrągły, który uratowałam ze śmietnika, zamierzam zedrzeć lakier, przeszlifować i polakierować raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.05.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 cieszę się, ze udało mi się pomóc:D czasami właśnie trzeba spojrzeć na temat z boku;) Ja od razu jak zobaczyłam zdjecia i ten kąt przy drzwiach pomyślałam, ze to świetne miejsce na "domowe biuro". Teraz będzie na pewno super, a biblioteka będzie imponująca:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts