Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:hug: cieszę się, ze udało mi się pomóc:D czasami właśnie trzeba spojrzeć na temat z boku;) Ja od razu jak zobaczyłam zdjecia i ten kąt przy drzwiach pomyślałam, ze to świetne miejsce na "domowe biuro". Teraz będzie na pewno super, a biblioteka będzie imponująca:yes:

No, to prawda. Tam jest po prostu wejście do internetu i dlatego chciałam postawić tam Brody (który nie ma tyłu, więc mogłabym po prostu zostawić wolne miejsce na modem czy router czy coś tam), ale Billy ma tył tak lekki (czasami naprawdę trzeba się cieszyć, że całość nie jest z drewna) z płyty wiórowej, że dla każdego wycięcie otworu to nie będzie problem. Idealnie za to zmieści mi się gniazdko i będę mogła postawić tam wysoką lampę, która oświetli i biurko i kanapę, jeżeli będę chciała na niej czytać. ;)

Realizacja za to prędko nie nastąpi, bo jestem kompletnie bez pieniędzy. ;) Ale jak nastąpi, to faktycznie będzie sympatyczna. Książki przykrywają regały i moim zdaniem nawet najprostsze półki zyskują wtedy życie. A teraz to już spokojnie mogę wejść na allegro i kupować nowe. I jak mi się jakiś TŻ sprowadzi do mieszkania wraz ze swoimi książkami to też jakoś da człowiek radę. ;)

No i ja jestem zawsze otwarta na tego typu rady. :D Po prostu zawsze warto to przemyśleć. Pisałyście o zlewie a szafce tuż obok i bardzo dobrze - zdecydowałam się na to pomimo Waszych uwag, bo użytkuję tak od 6 lat kuchnię i nigdy mi nie przeszkadzał zlew przy ścianie - ale cieszę się, że ktoś zwraca uwagę na takie rzeczy. Wolę coś sobie obliczyć i przemyśleć kiedy to jeszcze możliwe. Zwłaszcza, że teraz zyskałam aż dwa regały. Koszt dodatkowego Billego to 150 zł, więc "od ręki" można kupić, Broder jest bardziej problematyczny (przez montaż głównie), ale wydaje mi się, że teraz został przeniesiony na lepszą, grubszą ścianę, więc tym bardziej jestem spokojna. Muszę tylko znaleźć kogoś kto mi doradzi dokładnie jak to zamocować, bo do każdego rodzaju ścian (u mnie cegła, stare budownictwo) potrzeba innego rodzaju. Ale podobno system mniej obciąża ścianę niż podwieszane półki, bo nacisk jest też na podłogę.

No i jestem zakochana absolutnie w kolorze lakieru czy tam bejcy którą mam pomalowane parapety i drzwi. To jakiś Sandolin (chyba orzech włoski), ale wygląda jak Leksvik z IKEA, tylko chyba jeszcze bardziej ma taki złoty, ciepły połysk. Stalowe pręty zaś dość dobrze stopią się ze ścianą, chciałam malować na biało, ale chyba jednak niech zostaną takie metalowe jak są.

Także doradzajcie, doradzajcie. ;) Żebym miała ładne mieszkanko. :D

będzie świetnie ...a książki to najpiękniejsza ozdoba ścian (ja jeszcze uwielbiam zdjęcia rodzinne ;) ) ...jak byłam mała rodzice zabierali mnie do mieszkania znajomych, którzy mieli książki wszędzie ...ukryte półki za każdą zasłoną ...takie proste do sufitu zapełnione książkami, każde miejsce w zwykłych domach wykorzystywane jako pawlacz zapełnione książkami ...no magiczne mieszkanie mówię Wam

będzie świetnie ...a książki to najpiękniejsza ozdoba ścian (ja jeszcze uwielbiam zdjęcia rodzinne ;) ) ...jak byłam mała rodzice zabierali mnie do mieszkania znajomych, którzy mieli książki wszędzie ...ukryte półki za każdą zasłoną ...takie proste do sufitu zapełnione książkami, każde miejsce w zwykłych domach wykorzystywane jako pawlacz zapełnione książkami ...no magiczne mieszkanie mówię Wam

Dziękuję :) Też mam taką nadzieję. I też kocham takie mieszkania. :)

A zdjęcia też będą, dużo. :)

Dobry wieczór:) Z pewną taką nieśmiałością...;)

Zarejestrowałam się i postanowiłam się ujawnić. Odwiedzam od czsu jakiegoś kilka tutaj wątków - te, w których gusta właścicieli są mi bardzo bardzo bliskie i Twój jest jednym z nich. Będzie u Ciebie pięknie! A jak widzę, że ktoś pisze o miłości do książek, to serce mi rośnie:) Ja mieszkam na poddaszu, kocham to moje mieszkanko, ale ścian prostych niewiele i wciąż mam jeszcze spory księgozbiór w kartonach, niestety....

Dobry wieczór:) Z pewną taką nieśmiałością...;)

Zarejestrowałam się i postanowiłam się ujawnić. Odwiedzam od czsu jakiegoś kilka tutaj wątków - te, w których gusta właścicieli są mi bardzo bardzo bliskie i Twój jest jednym z nich. Będzie u Ciebie pięknie! A jak widzę, że ktoś pisze o miłości do książek, to serce mi rośnie:) Ja mieszkam na poddaszu, kocham to moje mieszkanko, ale ścian prostych niewiele i wciąż mam jeszcze spory księgozbiór w kartonach, niestety....

Ależ nie trzeba być nieśmiałym, proszę się rozgościć. :D Dziękuję za komplementy, bardzo chciałabym zobaczyć Twoje mieszkanie. No, na poddaszu ze względu na skosy na pewno jest trudniej z regałami i półkami niestety...

Ależ nie trzeba być nieśmiałym, proszę się rozgościć. :D Dziękuję za komplementy, bardzo chciałabym zobaczyć Twoje mieszkanie. No, na poddaszu ze względu na skosy na pewno jest trudniej z regałami i półkami niestety...

Maszenko, wybacz malutki OT:) Nie mam tutaj galerii...

Mada dawaj, czemu się nie pochwaliłaś :mad: ja mam mało czasu na buszowanie po innych forach (bo na tym spędzam tyyyyle czasu :lol2:) - dawaj linka koniecznie !

EDIT: Mada ja już znalazłam ale nie wklejam linka bo jak będziesz chciała to sama to zrobisz, ale powiem Ci PIEKNIE, CIEPŁO, aż chce się usiąść i napić herbatki :wiggle: a teraz niech inni szukają :)