Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oooooo są fotki. :D Super. :D Łazienka w mugatach śliczniutka - faktycznie płytki robią się coraz bardziej popularne (nawet na forum widziałam je u kilku osób), ale są śliczne więc to chyba dobrze. :)

Mebelki do sypialni ze sklepu na I. fajne. Łóżko chyba tylko wybrałabym inne (MALM np.), natomiast zdecydowanie zrezygnowałabym z owieczki. Jakoś nie mogę się przekonać do takich dekoracji.

Co do lamp - to w ogóle się nie przejmuj - znajdziesz coś na samym końcu. U mnie w sypialni nadal wisi goła żarówka (a pod żarówką pies zakładka do książki od Bukowskiego przywiązana na szubienicy - to nie był żart) i po prostu nie zwracam na to uwagi. Nie chcę kupować byle czego byle było. Kupię jak zdecyduję się na ostateczny styl sypialni i znajdę coś odpowiedniego. :)

Edytowane przez nemi

Łóżko zostało wybrane ze względu na kolor (biel) oraz praktyczność (pojemniki w środku). Gdybym teraz miała wybierać inne to wybrałabym to żeliwne, ale ono jest z drugiej strony bardzo dziewczęce, a ja cóż, nie wykluczam, że kiedyś w moim mieszkanku zamieszka jakiś osobnik płci męskiej i on będzie musiał chcieć spać w tymże łóżku. No i jednak nienawidzę sprzątać przestrzeni pod łóżkiem, więc chciałam takie, które jej po prostu nie ma.

A owieczka musi być. Jest esencją folkowości moim zdaniem, cieplutka, milutka, biała, kochana... W owcy jestem zakochana. Zresztą w ogóle bardzo lubię owce. ;)

He he to może owieczka w innej formie? Hmmm... niekoniecznie taka płaska...

Może taka:

http://img402.imageshack.us/img402/8514/thk026276.jpg

albo taka:

http://img4.imageshack.us/img4/3230/b0pluszowaowieczkaad142.jpg

albo któraś z tych:

http://img171.imageshack.us/img171/7165/275838281.jpg

Nie no tak na poważnie to jeśli baranek wpasuje się w styl mieszkanka to jest ok. :) W końcu u siebie to Ty musisz się dobrze czuć. :)

Acha i nie żałuj żeliwnego łóżka - posiadałam cudo u siebie. W życiu nie miałam tylu siniaków co wtedy. :)

Oj kochana, kochana... dobrze, że się w końcu zareklamowałaś u mnie na wątku, bo bym nie podarowała, jakbyś mnie jeszcze dłużej w tej okrutnej niewiedzy przetrzymała;)

zachwyt, niedosyt, niecierpliwe oczekiwanie na jeszcze - tylko tymi słowami mogę opisać emocje, które we mnie wywołały te dwie strony:D

dawaj, dawaj, nie przestawaj:lol2:

Maszenka,

Łazienka cudna. Co tu dużo mówić idealnie zgrana z resztą i klimatem kamienicy. Ale najbardziej podoba się ta jodełka. Ogolnie mieszkanko ponadczasowo a jak dojdą do tego folkowe dodatki to będzie niesamowicie niepowtarzalne.

A widziałam ostatnio takie fajne kubki ze wzorem łowickim: (bo concept)

http://img845.imageshack.us/img845/9692/kubek.jpg

Maszenka racja z tym łóżkiem. Obawiam się, że pod takim co nie ma przestrzeni pod spodem a wysuwane szuflady też będziesz musiała sprzątać :D:D:D

Mi się podoba, zwłaszcza że możesz grać na nim dodatkami - może być ciepłe, surowe albo jakis zupełny folkowy odjazd kolorystyczny.

Twoje wnętrza na pewno będą niepowtarzalne.

No i jak to dobrze, że u Magdy się pożaliłaś, że nikogo u Ciebie nie ma ! ja nie wiedziałam, że ty tu takie piękności masz:)

Witam U Ciebie Maszenko heheh

Nawet jak pisałaś u mnie ze będziesz mieć podobna kabinę to miałam napisać - "dawaj, dawaj zdjęcia Maszena tej swojej łazienki albo zakładaj wątek a tu proszę wątek już jest :)

jeszcze nie przeczytałam od dechy do dechy ale melduje się Panie kapitanie a raczej Kapitanowo na pokładzie twego wątku :)

Dziękuję Dziewczyny! Jesteście kochane. Liczę oczywiście na Wasze rady i porady różne. :) Was regularnie czytam, nawet jeżeli nie zawsze się odzywam, ostatnio grypa i zwolnienie zwiększyły moją forumową aktywność ;).

W ogóle zaczęło się od tego, że czytałam bloga Darcy i przydreptałam tu za nią. A, pomyślałam, jedno małe konto na Muratorze nikomu nie zaszkodziło, coś tam przejrzę, na pewno nic mnie tu nie zatrzyma, a potem oczywiście utonęłam w Waszych domach. Jeszcze dwa miesiące temu nie przypuszczałam, że to może TAK wciągać. :D Ale wciąga. ;) Dlatego witam na pokładzie. :)

Maszenka, super watek cos nowego New Folk, ekstra sprawa...szczerze to ciekawa jestem czy zrealizujesz swoja koncepcje czy stchorzysz.....:) sorki za szczerosc ale ja stchorzyalm stad jestem ciekawa Twojej drogi.

Vox organizowal super konkurs dla projektantow new folk, zydelek kukuryczke pewnie znasz ale mp4 z koronka miazdzy:)

http://www.voxdesign.pl/content/Nowy-Folk_Konkurs

Dziękuję za inspiracje!!! Świetne Oczywiście znam różne serie mebli, ale jednak meble chce mieć u siebie dość zwykle i proste. Wiele z prezentowanych przez Was ma dość nowoczesny charakter i to meblami akcentuje swoją "ludowość". Ja zamierzam sięgnąć bardziej do korzeni, czyli chciałabym by meble były dość proste, dość rustykalne, a folkowe rzeczy przejawiały się w dodatkach i sztuce głównie. No, na jakiś taborecik miejsce się znajdzie. Jakieś krzesełeczko może. Wszystkiego naraz nie będzie, gdyż na pewno fundusze nie pozwolą, ale powoli, powoli... I raczej nie stchórzę, bo ja naprawdę lubię ten styl. Byście zobaczyły moją szafę. ;) Tylko chciałabym, by on wyglądał naturalnie i bym ładnie wkomponowany we wnętrze i był czymś więcej w nim niż cepelią/współczesnym motywem na sprzedaż. Zobaczymy, co uda się wyczarować. Kilka niespodzianek mam w zanadrzu... Już się nie mogę doczekać :)

A, nie stchórzę też dlatego, że mieszkam i przez najbliższy czas będę mieszkać sama. Brak chłopa, co mi powie "zwariowałaś?!", to się mogę realizować wnętrzarsko w 100%. :)

A szary dywan DIA z MOHO design to moje marzenie, ale cholerstwo kosztuje chyba ponad 1000 zł. Skończy się tak, że kupię kawałek filcu i sama coś sobie wytnę, hyhyhyhy. :D Niemniej jest przepiękny.

Duza_dia.jpg

A to cudna inspiracja jeśli chodzi o ceramikę

ezN2xMbO2voDHjKHhX.jpg

Tylko musi się pewnie kurzyć niestety...

I6DxNPBEJgDw4WLDRX.jpg

Przy odrobinie talentu można zrobić takowe krzesło! Dość kusząca jest ta myśl, naprawdę. Może coś równie uroczego stanie u mnie przy biurku, jak wiosna przyda mi trochę kreatywności.

Natomiast fajnym rękodziełem jest wyplatanie z gazet. Miałam okazję uczestniczyć w warsztatach i można robić kosze z gazet. Wyglądają super, staną w łazience. Oczywiście moje dużo brzydsze, ale polecam. Dziewczyna, która mnie uczyła prowadzi bloga:

http://makkirequ.blogspot.com/

Edytowane przez Maszenka

To po tych koszach już wiem na 200 %, że będzie u Ciebie niebanalnie :)

Masz rację z tymi meblami - gdyby były meble i dodatki to osiągnęłabyś przesyt - zupełnie niepotrzebny, bo sztuka ludowa i folk szeroko rozumiany jest moim zdaniem najfajniejszy, kiedy przejawia się w smaczkach dawkowanych odpowiednio ;)

Ceramika z Bolesławca oczywiście piękna, ale wieszania na ścianie nie polecam. Kurzy się, jak zdejmiesz to zostaje Ci wolne miejsce w utworzonej wcześniej kompozycji i przed każdym użyciem musisz myć. :yes: