Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moje małe m

Recommended Posts

• Odpowiedzi 918
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na pierwszy ogień, pospiesznie, łazienka. Wybaczcie bałagan, ale "dziwnym trafem" ostatnio nie spędzam tam dużo czasu i nie lubię jej nawet myć. Wybaczcie zużytą rolkę papieru - w trakcie robienia zdjęć ją zmieniłam :p. Mój największy problem w mieszkaniu z powodu historii z prądem, chociaż na żywo jest śliczna. Zdjęcia nie oddają jej uroku, bo łazienka jest wręcz mikroskopijna, więc nie da się nawet porządnie stanąć i jej sfotografować. Kolory są dość przekłamane - kosze na regale i kosz na pranie jest jasnokremowy, a nie żółty.

Łazienka całość (z puntu widzenia drabiny w drzwiach)

bathroom7.jpg

Po lewej umywalka, a na przeciwko niej znajduje się regał na rzeczy. Prysznic został ochrzczony "klatką śmierci". Niestety, klatką Faradaya nie jest. Pod prysznicem brakuje koszyków stalowych przyssanych na kosmetyki, więc stoją sobie one niestety w brodziku.

bathroom6.jpg

Półeczka z IKEI - na niej stoi papier (nic cięższego nie może, jak się okazuje) oraz ręczniki, które z racji tego, że miałam odłączoną pralkę wszystkie znajdują się chwilowo w praniu. Na niej wisi uroczy japoński obrazek, którego kompletnie nie widać.

bathroom5.jpg

Mój cudny kibelek - Roca Victoria z deską od MagdyZZZ. Szczota do kibla jest z IKEI. Pochwała dla sklepu - wcięło mi małą śrubkę i IKEA mi ją dosłała poleconym. :)

bathroom4.jpg

Regał do przechowywania. Docelowo pojemniki wiklinowe oraz te w kwiatki mają stać się białe.

bathroom3.jpg

Regał plus kosz.

bathroom2.jpg

Umywalka - kiedyś przy szafce będzie romantyczna biała zasłonka. :)

bathroom.jpg

mój cudowny, boski, wspaniały wieszak na papier

I to by było na tyle. Zdjęcia są dość okropne.

No, wreszcie ktoś... Dziękuję. Zdjęcia koszmarne, ale ostre górne światło plus rozmiar (ja się w niej ledwo mieszczę, a co dopiero uchwycić cokolwiek) niestety to spowodowało. Kolor drewna i ja kocham, jest piękny, złocisty, ale nie żółty. A, ściany łazienki oczywiście szare, co oczywiście jest niemożliwe niemal do pokazania na zdjęciach. No i ten koszmarny żółty kosza wcale taki nie jest, opiecuję, chociaż odcina się od bieli mugatów, ale na podobnej zasadzie co szafki kuchenne od bieli mugatów. A regał to dobra rzecz, nie zmieściłabym się w nic innego plus i tak nie miałabym go gdzie postawić. Znikną pop-art pudełka z kwiatkami, za to pojawią się grafiki botaniczne róż na ścianach w czarnych ramkach. No i koniecznie szmatka na szafkę od umywalki.

:hug::hug::hug::hug::hug::hug:

Aaaaa, wieszak jest mojego "projektu", robiony przez Galerię Zawady Oleckie - polecam! Sami wypalają kafelki. :)

Edytowane przez Maszenka

Wierzę, że wygląda lepiej ale czym się stresujesz ? Wygląda super!

Wygląda przytulnie, ciepło dzięki temu że dodałaś drewno. Kibelek ładnie wygląda na tym zakręcie. I deska :lol2:.

Nie szkoda Ci było dziurawić kafli? I od razu zdaj relację jak to zrobiłaś/ktoś zrobił :).

Kwiatki, kosz na bieliznę, japoński obrazek zupełnie mi do tego nie pasują ale nie muszą, bo pewnie są potrzebne :yes:, prawda? Kwiatki jak widzę znikną, kosz nie jest żółty a obrazek za pewne coś dla Ciebie znaczy.

Grafik jestem ciekawa :rolleyes:.

Nie przejmuj się tak :hug:!

Edytowane przez yokasta

Kosz jest a) jaśniutki b) odpowiednio mały c) kosztował 30 zł, miast 160. :) Kwiatków nie będzie. A obrazek, nie wiem czemu, pasuje. ;) Ale to niekoniecznie jest jego stałe miejsce, większość dzieł sztuki stoi albo wala się po szufladach. Co do kafelków, to wiercił mój Ukochany. Najpierw zrobił test w tych, co zostały, czy nie pękają (nie pękały), a potem wymierzył i przewiercił. Idzie bez problemu. Nie było mi szkoda, mam metry tych kafelków, a przecież tak czy siak nie da się ich skuć tak, aby ponownie wykorzystać. ;) Natomiast z racji ograniczonego miejsca chciałam mieć pewne rzeczy przywiercone do ściany.

A - układ łazienki nie jest zależny ode mnie. To nie nowe budownictwo, stare, byłam ograniczone wodociągami, więc nie mogłam wybrać gdzie stawiam kibelek, gdzie brodzik a gdzie umywalkę. Rozkład taki już musiał być.

Maszenko, ale ja poważnie mówiłam że podoba mi się kibelek w rogu, to nie była ironia :no: fajnie wygląda, dobrze mu tam.

W takim razie nie mam wyjścia, muszę też przykręcić wieszak na papier :yes: chociaż się wzbraniałam rękami i nogami.

Obrazka niestety prawie w ogóle nie widzę :(. Zasłonka sprawi, że będzie jeszcze ładniej!

Sypialnia:

sypialnia.jpg Widok od drzwi - znów za małe pomieszczenie by je fotografować. Zaręczam, że kapa na żywo jest biała, bielsza od ramy łózka. A zagłówek i rama mają ten sam kolor. Biały. Żadnych żółci!

sypialnia1.jpg

Kocham ten zagłówek. Jest bardzo wygodny.

sypialnia3.jpg

Galeria godna słuchaczki Radia Maryja. ;) Uprzedzałam, że lubię sztukę sakralną! A te małe obrazki pseudo-ikoniczne poprawiają mi humor. Galeria będzie się rozrastać, niekoniecznie w anielno-maryjno-chrystusowym kierunku.

toaletka.jpg

"Toaletka" za 80 zł. Też tu chyba jakąś szmatkę przypnę białą. Lustra się jak widać nie dorobiłam.

sypialnia7.jpg

Regał na buty - przydatny. Obok dwie pojemne szafy PAX.

sypialnia8.jpg

Szara maź to tak naprawdę przepiękne, mięsiste zasłony z IKEI we wzory kwiatów.

sypialnia9.jpg

Aniołek.

sypialnia6.jpg

Przepiękna Maryja w drewnie z 1944 roku, którą ktoś postanowił "odnowić" mażąc bejcą. Kiedyś ja ją odnowię, prawidłowo.

Znów - zdjęcia koszmar.

:jawdrop::jawdrop: matko dobrze, że nikomu nic...

Pewnie, że dobrze, ale to był cud. Gdyby coś potoczyło się gorzej, ona by szybko umarła, a ja z nią, bo bym ją na pewno złapała... Któż bowiem wpadłby na to, że pod prysznicem może być prąd? Teraz mam traumę związaną z łazienką. Solidną. :(

Mnie się bardzo podoba łazienka! Tylko jako właścicielka białej podłogi skrzywiłam się, widząc Twoją. Bo ja swojej nienawidzę i gdybym miała kasę - poszłaby do skucia momentalnie. Widać każdy włos, pyłek - wszystko. Doszło do tego, że wchodzę do niej boso, bo wystarczy odrobinka kurzu na kapciu i kropla wody i... :(

Świetny "stolik" pod umywalkę :)

Maszenko, współczuję przeżyć. Na szczęście to już za Tobą!

Łazienka jest świetna! Cóż z tego, że mała? Ma swój klimat :)

Przejrzałam pobieżnie cały wątek. Na razie tylko po łebkach, ale to wystarczy, by :jawdrop:

AAA, i witając się składam najlepsze życzenia z okazji zaręczyn :wiggle:

Edytowane przez narendil

Famelia, ja na górze podłogę robię tylko i wyłącznie białą lub baaaardzo jasną. Mam na dole czarno białe karo i na białych płytkach nie widać NIC (pod warunkiem, że nikt nie wejdzie w zabłoconych butach co się jeszcze zdarza :lol2:) a na czarnych nie muszę chyba pisać :sick:. - każdy włosek, pyłek, kropeczkę. Mój błąd że nie kupiłam idealnie gładkich :(.

Maszenko, w sypialni najbardziej podoba mi się łóżko i zasłona - zrób zdjęcie w ciągu dnia może? Obrazkisakralne kompletnie nie dla mnie i nad łóżko wydają mi się za małe ale jak rozumiem będzie tego więcej to na pewno się polepszy :yes:. A wiszący aniołek z niebieskimi skrzydłami od razu przypomniał mi mojego, którego dostałam od kuzynki zrobionego z masy solnej :))))))).

Mnie się bardzo podoba łazienka! Tylko jako właścicielka białej podłogi skrzywiłam się, widząc Twoją. Bo ja swojej nienawidzę i gdybym miała kasę - poszłaby do skucia momentalnie. Widać każdy włos, pyłek - wszystko. Doszło do tego, że wchodzę do niej boso, bo wystarczy odrobinka kurzu na kapciu i kropla wody i... :(

Świetny "stolik" pod umywalkę :)

To prawda, trochę się brudzi, ale mi to umiarkowanie przeszkadza. Wystarczy przejechać odkurzaczem i szmatą raz na jakiś czas i jest okej. :) Ale ja nie należę do pedantek, a są i takie dziewczyny. Bardzo lubię te podłogę, podoba mi się wzór i dzięki czarnym kafelkom zdecydowałam się na czarną szafkę, czarną półeczkę. Ramy na róże też będą czarne.

Maszenko, w sypialni najbardziej podoba mi się łóżko i zasłona - zrób zdjęcie w ciągu dnia może? Obrazkisakralne kompletnie nie dla mnie i nad łóżko wydają mi się za małe ale jak rozumiem będzie tego więcej to na pewno się polepszy :yes:. A wiszący aniołek z niebieskimi skrzydłami od razu przypomniał mi mojego, którego dostałam od kuzynki zrobionego z masy solnej :))))))).

Te obrazki, co stoją na zagłówki, a nie wiszą, z pewnością zmienią miejsce - tylko jeszcze nie wiem gdzie. Maryja też wyląduje gdzie indziej, ale jest ciężka i trzeba będzie przywiercić kołek. Aby to zrobić muszę mieć sprzęt do sprawdzania kabli, bo "fachowcy" mimo obietnic nigdy nie dali mi planu instalacji. A po ostatnich przygodach z prądem bardzo nie chciałabym przewiercić jakiegoś przewodu. Małe obrazki dałabym nad drzwi wejściowe, jest tam taki filar, ale muszę im dorobić jakieś zaczepy. Sypialnia - wierzcie mi - jest naprawdę piękna. Ale znowu to małe pomieszczenie i ciężko fotografować, spróbuję przy świetle dziennym. Dojdzie też piękna narzuta, poduszki na łóżko, lampka też jest tymczasowa...

Maszenko, współczuję przeżyć. Na szczęście to już za Tobą!

Łazienka jest świetna! Cóż z tego, że mała? Ma swój klimat :)

Przejrzałam pobieżnie cały wątek. Na razie tylko po łebkach, ale to wystarczy, by :jawdrop:

AAA, i witając się składam najlepsze życzenia z okazji zaręczyn :wiggle:

Dziękuję! :) Jesteś kochana. I dziękuję za życzenia. :) Zaglądam do Ciebie. A o klimat staram się dbać :)