lakorun 30.12.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmm z przepisów chętnie skorzystam też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 30.12.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) j też już sobie spisałam:) aha, Maszenko, pytanie w sprawie pstrąga: nie zawijasz go w tą folię? ja zawsze się boję że wyschnie, więc zawijam, ale nie ma wtedy tej chrupiącej skórki. i jeszcze dodam, że pstrąg jest dużo smaczniejszy jak się go pozbawi ości i kręgosłupa. Straszliwie upierdliwa robota, zwłaszcza jak się robi większą ilość, ale za to mięso chłonie przyprawy większą powierzchnią. no i przyjemniej się je:) Edytowane 30 Grudnia 2011 przez nihiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 30.12.2011 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Maszenko super przepisy - i ja sobie co nieco zapisałam A pstrąg wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 30.12.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 (edytowane) Rany, Maszenka, jaka uczta! Pozwoliłam sobie skopiować nieco przepisów;) j też już sobie spisałam:) aha, Maszenko, pytanie w sprawie pstrąga: nie zawijasz go w tą folię? ja zawsze się boję że wyschnie, więc zawijam, ale nie ma wtedy tej chrupiącej skórki. i jeszcze dodam, że pstrąg jest dużo smaczniejszy jak się go pozbawi ości i kręgosłupa. Straszliwie upierdliwa robota, zwłaszcza jak się robi większą ilość, ale za to mięso chłonie przyprawy większą powierzchnią. no i przyjemniej się je:) Ja też zawsze w folii piekę. I jest soczysty i pyszny Ale już te ości:o:mad: Muszę Twojego patentu spróbować Edytowane 30 Grudnia 2011 przez mada1412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 30.12.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Tylko jak te ości wyciągnąć ? Maszenko, uczta pierwsza klasa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.12.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 30.12.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 O mamma mia! To wszystko brzmi i wygląda obłędnie! I Ty coś wspominałaś o jakimś niedomaganiu przed Wigilią i przelewaniu się przez ręce? No nie wierzę Ale jeśli mogę coś zasugerować: sałatka z buraczków i pomarańczy (...) buraki myje się, obiera, zawija w folię aluminiową, piecze w piekarniku buraki pieczone wyjdą o WIELE lepsze, jeśli obierze się je dopiero po upieczeniu (wiem, bo wypróbowałam). Kiedy pieczone są ze skórką, to zostaje w nich cała ta boska słodycz. Ja buraki pieczone uwielbiam i moge jeść codziennie! Zazwyczaj wystudzone i pokrojone w plasterki / słupki / kostkę / jakkolwiek, marynuję w occie balsamicznym, oliwie i czosnku, posypuję natką pietruszki i zajadam. Lubię też z dodatkiem pokrojonej kalarepki - ciekawe połączenie słodyczy buraka i pikanterii kalarepki. bażant bażanta (dwa nawet) ... (ciach) ... Dziewczyno, a skąd Ty zadobyłaś bażanta (dwa nawet)??? Podziel się namiarami, nie bądź wiśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakorun 11.01.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Maszenko ja z pytaniem... odnośnie białych listew, bo przymierzam sie do zamówienia , ale targają mną różne wątpliwości jeszcze... - jak w użytkowaniu?, zabrudzenia? zarysowania? - jak są montowane do ściany - i orientacyjny koszt (jeśli oczywiście możesz napisać, to na priv ) z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 14.01.2012 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2012 Witaj maszenko, właśnie trafiłam na Twój wątek i choć udało mi się przeglądnąć dopiero kilka stron, z chęcią będę brnąć dalej. Przepiękne inspiracje (jak wspomniałam, przeczytałam kilka stron zaledwie, nie wiem więc co szykuje się dalej;)), sama też lubię takie wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 17.01.2012 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 ... A Maszenka zaginęła w akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 20.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Mam nadzieję, że się wkrótce pojawi... Maszenko, nie wiem od czego zacząć... Pryzcignz mnie mugatz, a niesamowicie zachwyciła podłoga!!! Co to za parkiet??? Wyczytałam że dębowy olejowany, ale ja kompletny laik, więc proszę o szczegóły Której klasy, jaki wymiar? I jak to możliwe, ze jest tak wycieniowany??? CUDNY!!! A pies - marzenie... a jeszcze wszystkiego nie przeczytałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 29.01.2012 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 SESJA. Po niej się pojawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagunia 30.01.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 a mnie nie było u Ciebie całe wieki ... pozdrowienia Maszenko a teraz idę podejrzeć wstecz co tam u Ciebie w mieszkanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 13.02.2012 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Wiem, jestem niedobra, ale u mnie NIC się nie dzieje, wszystko niewykończone, niedokończone i jak patrzę na mieszkania innych to mi wstyd własne zamieścić. Ale może wrzucę jakieś inspiracje z kolei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 13.02.2012 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Natomiast chętnie rozpocznę wątek o roślinach. Chciałabym zamocować skrzynki na oknie na wiosnę. Co posadzić? Kiedy sadzić? Z czym to się je? Nigdy nie miałam nic oprócz kaktusa!!! BŁAGAM, pomocy. Plus ostatnio zajmuje mnie też kwestia ślubu, chociaż odległego, to jednak w sferze bliskich planów. Chyba mieszkanko zaniedbałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ale może wrzucę jakieś inspiracje z kolei. Tak, tak, inspiracje koniecznie. Bo piękne rzeczy wynajdujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.02.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Natomiast chętnie rozpocznę wątek o roślinach. Chciałabym zamocować skrzynki na oknie na wiosnę. Co posadzić? Kiedy sadzić? Z czym to się je? Nigdy nie miałam nic oprócz kaktusa!!! BŁAGAM, pomocy. Maszenko, do skrzynek najbardziej nadają wiszące się surfinie, petunie i pelargonie- wyglądają obłędnie. Musisz tylko pamiętać o ich podlewaniu i usuwaniu przekwitłych kwiatów. Kropla nawozu tez jest wskazana. Co do terminu sadzenia, to zawsze po 15 maja- ostatnie przymrozki:D To na zachętę http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQgUp3WpzdN1s4nC-_yVFiBR9O06UqccAm82TriSaUTGSDI1TuR http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXTBC16AJVieZrxRWZ2Rl1sHWJcUf6o_ChQhAUff8EiH8W1cEK http://www.magazyndomowy.pl/img/artykul/1978/pelargonia-pellargonium_14849_4.jpg ps. jak sesyjka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 13.02.2012 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Agawi, wiedziałam, że będziesz niezastąpiona Tak, o to mi chodzi, dokładnie. Muszę narzeczonego zatrudnić do mocowania skrzynek i moje nieszczęsne okna (aż dwa!) będą piękne na lato. Co do inspiracji: walnę wam folklorem z grubej rury. Przegrałam dzisiaj aukcje na allegro o ikonę w ostatniej sekundzie. Szlag. Btw. macie świadomość, że mój styl ubierania się również czerpie z folkloru i retro? I że to się przełoży na mój ślub, hihihihi? Szaleństwo. Sesja - koszmar. Mam kryzys studiów. Plus kolejny pomysł na dodatkowe kształcenie, więc w ogóle świat staje na głowie. Ale niedługo wiosna i życie jest lepsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 13.02.2012 23:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A u mnie - nadal obrazy i zdjęcia niepowieszone, większości brakuje, więc jest łyso. Jutro się za to biorę. Nadal brak pokrycia na kanapę. A regąły Billy muszą dostać drzwiczki, na które mnie nie stać. Natomiast zamówiłam biały sprej i będę robić porządek z dodatkami w łazience. Projekty DIY na zimę/wiosnę: 1) stoliczek 2) stoliczek 3) sztalugi 4) galeria poezji i literatury 5) galeria zdjęć 1 6) galeria obrazów i zdjęć nad łóżkiem 7) grafiki róż do łazienki na ściany dodatki w łazience O! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 14.02.2012 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Maszenko, po prostu oniemiałam z zachwytu. Jest coś takiego w sztuce ludowej, że wychodzi prosto z serca i prosto do serca trafia. Mam ciocię, najstarszą siostrę mego taty, która, mimo że mocno starsza i mocno schorowana, cały czas coś haftuje (od kiedy pamiętam). Inspiruje się haftami ludowymi. Ponieważ nie ma własnych dzieci, swoimi wyrobami obdarowuje (z wielką miłością) liczne dzieci swojego rodzeństwa. I z przykrością zauważyłam, że z całej czeredy kuzynostwa chyba tylko ja autentycznie cieszę się z jej prezentów. Pozostali pewnie przyjmują z grzeczności i upychają gdzieś w pawlaczach, bo cioci nie należy odmawiać... Może i te hafty nie są zbyt wyrafinowane i proste jak pod linijkę, ale z przyjemnością położę na stole obrus od cioci, a na sofie poduszkę, którą wyhaftowała mi na 10. urodziny. I jeszcze tak z ciekawości zapytam - miałaś w tym semestrze jakieś ciekawe (lub jakiekolwiek) zajęcia na etno? Jak poszły tam egzaminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts