yokasta 14.02.2012 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Maszenko, nie wiem od czego zacząć. Kochana, dużo dodatków mam w kuchni (a tak naprawdę to na zdjęciach mam dużo a w rzeczywistości nie bardzo ) więc luzik, powolutku i sobie urządzisz jak będziesz chciała. Ghosty mogłyby zostać, why not? Nepal cudowny, zazdroszczę. Przełamałabym strach dla niektórych wrażeń, ludzi, krajobrazów i odczuć. Uważam, że warto. Podróże to moje niespełnione jeszcze marzenie bo wymagają funduszy . Ale kiedyś na pewno! Kuchnia jest niesamowita, a wiesz co podoba mi się najbardziej? To, że zaraz obok ciągu kuchennego stoi regał z książkami! Toż to cudo wcielone! Właśnie o takiej sukience dla Ciebie pomyślałam na pewno będzie wyjątkowa i piękna . Masz oryginalną urodę, rany będzie cudnie . Na naszym ślubie wszystkie dekoracje robiliśmy sami i bardzo się z tego cieszę. Np. nasz tort nie był może piękny (w sensie pałacowy), ale wyjątkowy bo zrobiony przez bliską osobę i prawie wg moich instrukcji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 15.02.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Maszenko piękne inspiracje ale jeszcze piękniejsze zdjęcia z Twoich wnętrz! Podoba mi się absolutnie wszystko Jest tak przytulnie i klimatycznie, że aż chciałoby się usiąść przy tym stole z kawką i wybrać sobie książkę z regału tuż obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinos78 15.02.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Ja o peelingu St.Ives.Ten peeling robi teraz soraya.Cena ta sama,podobne opakowanie,produkt w środku ten sam.Też go uwielbiam,swoją drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.02.2012 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Maszenko bardzo, ale to bardzo fajnie wszystko udomowiłaś Niezmiennie podoba mi się też podłoga w jodełkę- klasyka do bólu:D krzeseł już nie oddawaj rodzinie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 15.02.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Bardzo mi się u Ciebie podoba! przytulnie i domowo.. Najbardziej podoba mi się: kuchnia, ilość drewna w pięknym odcieniu ♥, książki..., ghosty, miseczki dla kotka ;) a właśnie. Pisałaś kiedyś, że chciałabyś kotka. Widzę, że już chyba masz przedstawisz go nam? PS. Napeal i pomysł na ślub: :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.02.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 (edytowane) Dziękuję za komplementy. Też nie chcę oddawać ghostów! Bardzo się wpasowały we wnętrze. Co do miseczek, są dla pieska, a nie dla kotka. Shar pei mieszka głównie z moją mamą, która sobie bez niego życia nie wyobraża i szantażem, podstępem oraz wszelkimi innymi maminymi środkami nim zawładnęła. A ja nie bardzo mogę sobie pozwolić teraz na psa "na stałe", więc rozpoczęłam współpracę z fundacją zajmującą się psami do adopcji i stałam się domem tymczasowym - mamą zastępczą dla psa, aby łatwiej było mu znaleźć dom stały, docelowego człowieka. Obecnie jest u mnie maleńka 5kg sunia, wzięta z ulicy z Ostrowca świętokrzyskiego. Jak widać, spokojnie liczę się z tym, że przez mój dom przewinie się pies, który będzie chciał zeżreć stół etc Fifi śpi na kanapie i jest kochana, dużo osób się nią interesuje, więc pewnie pójdzie do adopcji dość szybko. A ja robię coś fajnego A na koty niestety okazuje się mam uczulenie - wzięłam kota koleżanki na Święta (mieszka ona w Warszawie, rodzinę ma daleko i nie chciała kota targać na parę dni) no i niestety moje oczy ucierpiały solidnie, mój nos też. Kotom na razie mówię "papapa" . Edytuj - te urocze miseczki są ogólnie do zapiekania i są dostępne w Carrefourze za jakieś grosze, w różnych kolorach, ja wybrałam błękit akurat Edytowane 15 Lutego 2012 przez Maszenka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.02.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Wogóle,czy Ty wszystkie sprzęty kuchenne masz z Ikei? Jak się sprawują? Tak. Są okej. Najmniej powala mnie zmywarka i teraz wybrałabym inną (przede wszystkim 60, nie 45). Pralka sprawuje się doskonale, z lodówki jestem zadowolona (ale one są nieduże, szczerze mówiąc już przy 3osobowej rodzinie jest ciężko pewnie... - ale z drugiej strony ja uważam, że lodówka i zamrażarka muszą być duże), z płyty również jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 15.02.2012 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Maszenko, nie wiem od czego zacząć. Kochana, dużo dodatków mam w kuchni (a tak naprawdę to na zdjęciach mam dużo a w rzeczywistości nie bardzo ) więc luzik, powolutku i sobie urządzisz jak będziesz chciała. Ghosty mogłyby zostać, why not? Nepal cudowny, zazdroszczę. Przełamałabym strach dla niektórych wrażeń, ludzi, krajobrazów i odczuć. Uważam, że warto. Podróże to moje niespełnione jeszcze marzenie bo wymagają funduszy . Ale kiedyś na pewno! Kuchnia jest niesamowita, a wiesz co podoba mi się najbardziej? To, że zaraz obok ciągu kuchennego stoi regał z książkami! Toż to cudo wcielone! Właśnie o takiej sukience dla Ciebie pomyślałam na pewno będzie wyjątkowa i piękna . Masz oryginalną urodę, rany będzie cudnie . Na naszym ślubie wszystkie dekoracje robiliśmy sami i bardzo się z tego cieszę. Np. nasz tort nie był może piękny (w sensie pałacowy), ale wyjątkowy bo zrobiony przez bliską osobę i prawie wg moich instrukcji . Yokasta - jak właściciel zażąda ghostów, to będe musiała oddać... Aczkolwiek :( :( :( Co do podróży - polecam. Podróże kształcą . Ja w Nepalu byłam sama jeszcze w okresie liceum i była to moja pierwsza samodzielna TAKA podróż, co, przyznaję, jest dość stresujące, ale przy okazji bardzo pouczające, chociaż teraz jestem za podróżowaniem w większej liczbie osób. Niemniej chłonięcie kompletnie innego świata, jego zapachów, jego zwyczajów, jest po prostu niesamowite. I poznawanie ludzi jest niesamowite. Mi się marzy jeszcze wiele podróży w moim życiu, ale nie wiem, czy finanse pozwolą. Ale, ale - Polska też jest fascynująca i można bardzo dużo zobaczyć. Ja uwielbiam na przykład Mazury, które mają wspaniałą, unikalną przyrodę. Niestety, prawo budowlane jest tak ciągle naginane, a w efekcie np. linia brzegowa jezior jest zaburzana. Turystyka dla Mazur jest bardzo niszcząca, ale dopóki ludzie nie docenią wartości przyrody i zwierząt plus przepisy nie zaczną być przestrzegane, dopóty nie da się nic zrobić. Swoją drogą słyszałyście, że w Warszawie inwestor z Konstancina ZBURZYŁ BEZ POZWOLENIA modernistyczną willę z lat 20? O.o Normalnie aż łzy mi podeszły do oczu, jak o tym przeczytałam. A co do sukni, to mi się podobają takie zakryte suknie, bardzo. A po odkryciu zasobów amerykańskich ślubów ortodoksyjnych Żydów znalazłam masę inspiracji w tym zakresie, bo pewnie będę szyć. DIY podoba mi się bardzo i jak ktoś lubi hamerykańskie klimaty ślubne (ja bardzo) to polecam stronę Green Wedding Shoes - w każdym stylu są śluby, tematyczne, nowoczesne, glamour, rustykalne etc. Przepiękne, moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 15.02.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Pomysł na dom tymczasowy bardzo ciekawy - mam nadzieję, że dzięki temu Fifi szybko znajdzie swój docelowy kącik. Na miseczki też zwróciłam uwagę (dzięki za namiar, w weekend będę zatem szturmować Carrefour). Świetne są, takie zawadiackie. A jeśli już o sukniach ślubnych mowa, szukając swojej natrafiłam kiedyś na taką właśnie zakrytą, białą suknię, z długimi rękawami i stójką. Wiązana w pasie, prosta dołem, z jakimiś bardzo delikatnymi koronkowymi elementami. Do mnie nie pasowała, ale była naprawdę zjawiskowa. Została mi w pamięci do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 16.02.2012 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Dom tymczasowy funkcjonuje od dawna, fajna rzecz, polecam - ale warto pracować z dobrą fundacją. Berbe - nie odpowiedziałam Ci! Na moje niechlujne oko listwy mają się wspaniale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.02.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Masza i Ty narzekasz? Na swoje piękne, urocze i pełne ciepełkamieszkanko? Nopowiedz... wymieńchoć jedną rzecz,któraci się nie podoba:mad: Cudnie u Ciebie jest:rolleyes: Ruby, a Ty mi powiedz, jak to ♥ wstawiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.02.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ruby, a Ty mi powiedz, jak to ♥ wstawiłaś? A to nie jest wordowski symbol? ♥♣ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 16.02.2012 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 (edytowane) Super, że działasz jako domek tymczasowy Uważam, że jeśli wszystko jest dobrze zorganizowane i zwierzaczki nie przebywają za długo w DT to jest to świetna idea, która pomaga im znaleźć dom. Sama to rozważałam na studiach, ale w końcu przygarnęłam kotka. Obecnie jest wieeelki, bardzo kochany i właśnie mi przeszkadza pisać posta PS. Serduszko po prostu skopiowałam i wkleiłam do tekstu. Edytowane 21 Marca 2012 przez Ruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 17.02.2012 00:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Masza i Ty narzekasz? Na swoje piękne, urocze i pełne ciepełkamieszkanko? Nopowiedz... wymieńchoć jedną rzecz,któraci się nie podoba:mad: Cudnie u Ciebie jest:rolleyes: Ruby, a Ty mi powiedz, jak to ♥ wstawiłaś? Moje mieszkanie jest takie... zwykłe. W zasadzie w 90% składa się z asortymentu sklepu IKEA. I szczerze mówiąc zwykle takie mieszkania nie są chwalone, są uznawane za mało oryginalne, niezbyt dobrej jakości etc. A u mnie ze sklepu na I jest nieomal wszystko, CAŁA kuchnia (z większością dodatków), nieomal cała sypialnia i prawie cały salon, oprócz dwóch mebelków małych i pożyczonych ghostów. Takich mieszkań się aż tak nie chwali, nie ma u mnie oryginalnych, pięknych mebli etc. Raczej większość wybierałam kierując się ceną, gdyż nic nie przebije regału Billy za 150 zł i mam tego świadomość, że to oryginalne nie jest. Nie przeszkadza mi to na co dzień, ale na tym forum wpadam w kompleksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 17.02.2012 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Super, że działasz jako domek tymczasowy Uważam, że jeśli wszystko jest dobrze zorganizowane i zwierzaczki nie przebywają za długo w DT to jest to świetna idea, która pomaga im znaleźć dom. Sama to rozważałam na studiach, ale w końcu przygarnęłam kotka. O tego. Obecnie jest wieeelki, bardzo kochany i właśnie mi przeszkadza pisać posta PS. Serduszko po prostu skopiowałam i wkleiłam do tekstu. Suczka być może jutro trafi do nowego domu, a ja będe płakać jak cholera, bo się przywiązałam... Ale sprawnie to idzie - jest u mnie niecałe 2 tygodnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 17.02.2012 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 oj wymyślasz;) i co z tego, że ikea??? chodzi o to, jak wszystko jest zaaranżowane, zestawione ze sobą... a u ciebie jest mniodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maszenka 20.02.2012 00:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Kilka inspiracji w kwestii domowych galerii, galeryjek i różnych "inspiration boards". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
editg 20.02.2012 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Raczej większość wybierałam kierując się ceną, gdyż nic nie przebije regału Billy za 150 zł i mam tego świadomość, że to oryginalne nie jest. Nie przeszkadza mi to na co dzień, ale na tym forum wpadam w kompleksy. ja też;)najśmieszniejsze jest to, że pomimo kompleksów bez forum nie mogę już żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 20.02.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 7 od końca super jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 20.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Maszenka ale fajnie, że wróciłaś ...ja tam wiem na pewno że będzie to niesamowicie oryginalne mieszkanko ...a na "ocieplacze" tudzież inne bibelotki warto poczekać...udomowić się z wnętrzem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts